Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. februára 2023, 14:30
Čas čítania 8:25
Lukáš Čelka

Študentka bude za 12 € tvojou virtuálnou kamarátkou a kvetinárka bútľavou vŕbou: Slováci ponúkajú na online portáli bizarné služby

ZAUJÍMAVOSTI ALTERNATÍVNA MEDICÍNA PRÁCA
Uložiť Uložené

Na webe Jaspravim.sk nájdeš množstvo šikovných ľudí so zaujímavými ponukami služieb v rôznych odvetviach. Sú medzi nimi však aj ponuky, ktoré sú prinajmenšom úsmevné.

Chýba ti kamarátka a nemáš sa komu vyrozprávať? Alebo by si chcel len zaflexiť pred spolužiakmi a prasknúť pohár svojím hlasom? So všetkým ti dokážu pomôcť vynaliezaví Slováci, ktorí ponúkajú na online portáli vskutku bizarné služby za malý obnos peňazí.

Hoci sa môže zdať, že ponuka virtuálneho kamarátstva za 12 € od študentky masmédií je zlý fór, ani trochu za ňou nezaostáva slečna, ktorá sa s tebou porozpráva za takmer rovnakú sumu na ľubovoľnú tému. Za zmienku stojí aj alternatívna liečiteľka Ewella, ochotná ti za 12 € poradiť, ako máš riešiť svoje problémy s neplodnosťou, či Martinove online lekcie skladania Rubikovej kocky a čarovania s kartami. S ponukou, „ktorá sa neodmieta“, jednoznačne prišiel aj Matúš, odhodlaný ti za 1 € prejsť level v hre na Facebooku, samozrejme, svoju prácu odvedie úplne diskrétne.

Keďže sa podobných ponúk nachádza na portáli Jaspravím.sk niekoľko, rozhodli sme sa vybrať tie najzaujímavejšie z nich. Oslovili sme aj predajcov, aby sme zistili, kto je ochotný za ich služby platiť a či ich myslia úplne vážne. Svoju prácu si väčšina z nich dokázala obhájiť a poskytli nám rozumné odpovede.

V Refresheri ti pravidelne prinášame zaujímavé články z domova či zo sveta. Dianie okolo nás sa snažíme skúmať kriticky, najmä ak sa týka našich čitateľov. Ak sa ti náš obsah páči, môžeš nás podporiť vstupom do klubu Refresher+.

Virtuálna kamarátka a kvetinárka, ktorej sa môžeš vyrozprávať o svojich problémoch

Prvý z inzerátov, ktorý vzbudil našu pozornosť, ponúka virtuálne kamarátstvo za 12,50 €. Táto suma ti zabezpečí jeden tridsaťminútový online hovor s tvojou novou kamoškou. Ak by si sa chcel náhodou kamošiť celý mesiac, služby virtuálnej kamarátky budú stáť 80 €.

Odporúčané
Tri Slovenky chceli napraviť diery v školstve. Založili úspešný program, vďaka ktorému si študenti rozbehnú vysnívanú kariéru Tri Slovenky chceli napraviť diery v školstve. Založili úspešný program, vďaka ktorému si študenti rozbehnú vysnívanú kariéru 27. marca 2024, 13:00

Za túto sumu sa budeš môcť svojej novej kamarátke vyrozprávať, posťažovať, pochváliť či spoznať jej názor na problematiku, ktorá ťa trápi. Samozrejme, všetko diskrétne. Študentka v inzeráte píše, že jej ponuka je určená pre tých ľudí, ktorých skutoční priatelia nemajú toľko času, koľko by od nich potrebovali. Zároveň však tvrdí, že s neznámym sa niektorí ľudia dokážu porozprávať úprimnejšie ako s niekým blízkym. 

Podľa jej slov túto službu zabezpečuje pre niekoľko klientov. „Prekvapená som najmä z toho, že prevažne sú to muži, ktorí sa potrebujú takýmto spôsobom vyrozprávať,“ poznamenala pre Refresher.

Síce priznáva, že nemá vyštudovanú psychológiu ani nenahrádza sedenia s odborníkmi, medzi benefity svojej služby „kamarátstva“ zaradila aj zvýšenie mentálneho a fyzického zdravia svojich klientov, ako aj celkovej kvality ich života.

Ilustračné foto.
Ilustračné foto. Zdroj: Unsplash/Brooke Cagle

Ako nám však prezradila, niektorým odporúča vyhľadať odbornú pomoc. „Viacerí z mojich klientov dokonca navštevovali odborníkov a toto bol pre nich len akýsi komunikačný doplnok. Moji zákazníci veľmi dobre vedia, že nie som vyštudovaná psychologička, a preto by som si v živote nedovolila dávať odborné rady ani sa stavať do pozície niekoho, kto vie človeka vyliečiť,“ dodáva študentka s tým, že pre klientov je len ako kamarátka a hovorí im len svoj subjektívny názor.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 129277 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Prečo je podľa študentky morálne nazývať službu „kamarátstvom“ a pýtať si za ňu peniaze.
  • Akým spôsobom lieči online liečiteľka neplodnosť.
  • Ako vyzerajú motivačné SMS správy, ktoré jeden predajca predáva po 0,10 €.
  • Prečo podľa Matúša nie je bizarné ponúkať ako službu prejdenie levelu v hre na Facebooku.
Domov
Zdieľať
Diskusia