Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. januára 2023, 15:30
Čas čítania 3:36
Jana Chovancová

Lacné letenky na február do 50 eur. Do týchto európskych metropol sa dostaneš za málo peňazí

Lacné letenky na február do 50 eur. Do týchto európskych metropol sa dostaneš za málo peňazí
Zdroj: Unsplash/Ross Parmly
ZAUJÍMAVOSTI CESTOVANIE CESTOVNÝ RUCH
Uložiť Uložené

Pozreli sme sa na to, kam sa vo februári dostaneš lacno. Zistili sme za teba ceny leteniek a vytvorili zoznam krajín, ktoré stoja za návštevu.

Opäť prichádzame s lákavou ponukou leteniek na február, tentokrát za sumu menšiu ako 50 eur. Cestovanie patrí medzi neveľa činností, ktoré človeka len tak ľahko neomrzia.

Webové stránky, ako sú napríklad Kiwi.com alebo Pelikan.sk, ti pomáhajú v tom, aby si našiel čo najvýhodnejšie ponuky letov. My sme ich prelustrovali za teba, vybrali zaujímavé destinácie v Európe aj mimo nej a následne ich zoradili do zoznamu podľa ceny od najnižšej po najvyššiu. Pozri sa, kam sa môžeš vydať vo februári a neminúť pritom viac ako 50 eur. 

V Refresheri ti každý deň prinášame zaujímavé články z domova i zo sveta. Ak sa ti naša tvorba páči a chceš podporiť náš redakčný tím, staň sa členom klubu Refresher+

Predtým ako si bookneš letenku, prečítaj si toto:
Odlety do nižšie uvedených destinácií sú z medzinárodných letísk v Bratislave, vo Viedni a v Budapešti. Dôkladne si odlety pozri a rozhodni sa, odkiaľ poletíš. 

Lacné cestovanie ponúkajú väčšinou nízkonákladové letecké spoločnosti, ktoré si účtujú dodatočné poplatky za veľkú batožinu či poistenie. Preto vždy najprv navštív webovú stránku leteckej spoločnosti a prečítaj si ich podmienky.

Uvedené ceny leteniek sú zo dňa 17. januára. Treba rátať s faktom, že sa ich výška môže meniť a s pribúdajúcim časom budú drahšie. Takže radšej kopni do vrtule!
Aj do hlavného mesta Bulharska Sofie sa dostaneš vo februári za menej ako 50 eur.
Aj do hlavného mesta Bulharska Sofie sa dostaneš vo februári za menej ako 50 eur. Zdroj: Unsplash/Alexandr Bormotin

Sofia 

Miesto odletu: Bratislava 

Termín: 1. 2. 2023 – 5. 2. 2023

Cena: 21,27 €

Letecká spoločnosť: Ryanair 

Napriek tomu, že v Bulharsku s angličtinou veľmi nepochodíš, ak budeš pozorne počúvať, postrehneš zopár slovanských výrazov podobných našim. Sofia, ako jedno z najstarších európskych miest, toho ponúka skutočne veľa. Zaujímavosťou je, že tu nájdeš stopy starovekých Rimanov takmer na každom kroku. Jedným z príkladov je zastávka metra Serdika II, ktorej súčasťou sú ruiny starorímskeho mesta Serdika. 

Odporúčané
Ako ušetriť na cestovaní po Bratislave? Najlepšie tipy Ako ušetriť na cestovaní po Bratislave? Najlepšie tipy 24. apríla 2024, 15:00

V hlavnom meste je aj obrovské množstvo trhov, na ktorých ti lokálni predavači ponúknu všetko od jedla cez knihy až po umenie. Hlavným a najväčším je takzvaný Market Hall. Po tom, čo pobeháš mesto, pozrieš si kultúrne pamiatky a nakúpiš na trhu, sa určite večer vydaj von. Sofia, ako aj mnohé ďalšie bulharské mestá, totiž ponúka bohatý a nespútaný nočný život. 

Letenka do Ammánu ťa síce vyjde menej ako 50 eur, no pred výletom radšej nešetri na fitku. Mesto sa totiž rozprestiera na 19 kopcoch.
Letenka do Ammánu ťa síce vyjde menej ako 50 eur, no pred výletom radšej nešetri na fitku. Mesto sa totiž rozprestiera na 19 kopcoch. Zdroj: Unsplash/Daniel Qura

Ammán 

Miesto odletu: Budapešť 

Termín: 7. 2. 2023 – 14. 2. 2023

Cena: 32 €

Letecká spoločnosť: WizzAir

Predtým ako sa vydáš do vstupnej brány Jordánska, daj si poriadne kardio v posilke. Mesto Ammán sa totiž rozprestiera na 19 kopcoch. Zabaľ si teda vhodnú a najmä pohodlnú obuv, vodu do fľašky a nezabudni na veľa, veľa motivácie. Jednou z hlavných a najnavštevovanejších turistických atrakcií je ammánska citadela, ktorá sa nachádza na najvyššom kopci.

Pamiatky z rímskeho obdobia okrem Sofie nájdeš aj tu. Známy je napríklad Herkulov chrám, ktorý bol zasvätený najväčšiemu a najmocnejšiemu antickému hrdinovi. Jeho sila má symbolicky pretrvávať v stĺpoch, ktoré sú súčasťou chrámu. Populárnym miestom na návštevu je aj takzvaná Rainbow street, ktorá je jednou z najstarších ulíc v meste, doslova maľovaná rôznymi farbami. Súčasťou mesta je aj moderná štvrť Abdali, v ktorej nadobudneš úplne iný pohľad na toto mesto.

Oslo ťa dostane svojou rozmanitosťou, modernými budovami, ktoré sú v kontraste s tými staršími, ale aj nočným životom. A za cestu neminieš viac ako 50 eur.
Oslo ťa dostane svojou rozmanitosťou, modernými budovami, ktoré sú v kontraste s tými staršími, ale aj nočným životom. A za cestu neminieš viac ako 50 eur. Zdroj: Unsplash/Arvid Malde

Oslo 

Miesto odletu: Viedeň 

Termín: 11. 2. 2023 – 14. 2. 2023

Cena: 41,36 €

Letecká spoločnosť: Ryanair 

Napriek tomu, že Oslo nepatrí medzi velikánske hlavné mestá, očarí ťa hneď niekoľkými zaujímavosťami. Jednou z nich je napríklad zeleň, na ktorú natrafíš doslova na každom kroku. Nie nadarmo je hlavné mesto Nórska považované za jedno z najzelenších na svete. Obklopujú ho hory, more, nádherná príroda aj fjord. 

Odporúčané
Dopraj si bohémsky wellness a zaži dokonalý oddych. Vychutnáš si ho len pár kilometrov od Bratislavy Dopraj si bohémsky wellness a zaži dokonalý oddych. Vychutnáš si ho len pár kilometrov od Bratislavy 12. apríla 2024, 11:30

Oslo je plné kontrastov, natrafíš na staršie ulice, ktoré striedajú nové moderné projekty a budovy. Klenotom mesta je budova opery na nábreží, no zláka ťa napríklad aj múzeami, galériami či najkompletnejšou zbierkou vikingských lodí, nástrojov a artefaktov v celej Škandinávii. V Osle jednoducho môžeš všetko. Ísť na turistiku, plaviť sa na kajaku, lyžovať sa či večer skočiť do klubu, kde natrafíš na množstvo zaujímavých ľudí z rôznych kútov sveta. 

Hlavné mesto Malty Valletta síce vyzerá ako múzeum pod holým nebom, ponúka ti ale aj množstvo zábavy a párty so svetoznámymi umelcami. Dostaneš sa sem za menej ako 50 eur.
Hlavné mesto Malty Valletta síce vyzerá ako múzeum pod holým nebom, ponúka ti ale aj množstvo zábavy a párty so svetoznámymi umelcami. Dostaneš sa sem za menej ako 50 eur. Zdroj: Unsplash/Mike Nahlii

Malta 

Miesto odletu: Bratislava 

Termín: 5. 2. 2023 – 19. 2. 2023

Cena: 42 €

Letecká spoločnosť: Ryanair

Bohatá história tohto mesta je viditeľná na množstve historických pamiatok, ktoré tu uvidíš. Na rozdiel od niektorých stredomorských destinácií ponúka tento ostrov veľa možností aj mimo hlavnej sezóny. Sú nimi práve vonkajšie aktivity, ako napríklad pešia turistika, cyklistika, horolezectvo či vzdelávanie sa a pozeranie kultúrnych a historických miest. Medzi turistami sú obľúbené aj kultúrne udalosti, ktorých Malta ponúka hneď niekoľko. Popové koncerty, divadelné predstavenia či historické rekonštrukcie, ako je In Guardia, sú tu samozrejmosťou. 

Hlavné mesto Valletta tak trochu pripomína múzeum pod holým nebom. Kedysi bola postavená ako pevnosť a takmer všetko, čo sa dodnes zachovalo, je v nezmenenej podobe. Okrem histórie však netreba zabúdať ani na zábavu, ktorej tu takisto nie je málo. Veď predsa jednou z vecí, ktoré Maltu najviac preslávili, boli práve open-air kluby, v ktorých hrali najväčšie mená medzinárodnej klubovej scény. Nudiť sa tu rozhodne nebudeš.

Tel Aviv je zážitok. Zážitok, ktorý si so sebou vezmeš do hrobu. Krásne pláže, vynikajúce jedlo a šialený nočný život. Letecky za menej ako 50 eur.
Tel Aviv je zážitok. Zážitok, ktorý si so sebou vezmeš do hrobu. Krásne pláže, vynikajúce jedlo a šialený nočný život. Letecky za menej ako 50 eur. Zdroj: Unsplash/Adam Jang

Tel Aviv

Miesto odletu: Budapešť 

Termín: 28. 2. 2023 – 11. 3. 2023

Cena: 46 €

Letecká spoločnosť: Ryanair 

Miesto stretu náboženstiev, pochodov gay pride, luxusných hotelov v kontraste s chátrajúcimi budovami vo vnútrozemí. Hlavné mesto Izraela ukrýva viac, než očakávaš. Pláže lákajú nielen turistov, ale aj domácich. Ani zďaleka to však nie je všetko, čo toto mesto ponúka. Kaviarne s lákavým výberom tých najlepších čajov a káv, reštaurácie či trhy vrátane blšieho sú ďalšími skvelými atrakciami. 

Odporúčané
Martin s Amy cestujú od Antarktídy po Aljašku: Hádky vyrieši naše veľké auto. Keď sedím dole a Amy je hore, nevidíme sa (Rozhovor) Martin s Amy cestujú od Antarktídy po Aljašku: Hádky vyrieši naše veľké auto. Keď sedím dole a Amy je hore, nevidíme sa (Rozhovor) 6. apríla 2024, 9:30

V meste je aj veľa múzeí a galérií, ktoré potešia nejednu umeleckú dušu. A na záver to v hlavnom meste Izraela nezabudni poriadne roztočiť. V tomto meste zažiješ párty ako nikde inde a na zážitky z nočného života budeš spomínať do osemdesiatky. Nie nadarmo sa hovorí: Tel Aviv plays, Jerusalem prays. 

Domov
Zdieľať
Diskusia