Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
PR správa

Tento článok je PR správa spoločnosti Kaufland.

Čo je PR správa?

Článok je dodaný kompletne od inzerenta a REFRESHER nezasahoval vôbec, alebo len minimálne.

Gastro - Recepty

Tip na zdravý dezert: Priprav si vegánske proteínové tiramisu

Známe foodblogerky ti okrem receptu poradia aj to, ako sa dá stravovať nielen chutne, ale aj ohľaduplne voči planéte.

Sponzorovaný obsah
17. 1. 2023 8:30 Čas čítania: 2:04
Zdieľať
Uložiť Uložené
Zdieľať Zdieľať článok
Tip na zdravý dezert:  Priprav si vegánske proteínové tiramisu
Zdroj: Kaufland
Gastro - Recepty
0
Sponzorovaný obsah
17. 1. 2023 8:30
Čas čítania: 2:04

Tip na zdravý dezert: Priprav si vegánske proteínové tiramisu

Známe foodblogerky ti okrem receptu poradia aj to, ako sa dá stravovať nielen chutne, ale aj ohľaduplne voči planéte.

Sponzorovaný obsah
17. január 2023, 8:30
Čas čítania: 2:04
Zdieľať
Uložiť Uložené
Zdieľať Zdieľať článok
Tip na zdravý dezert:  Priprav si vegánske proteínové tiramisu
Zdroj: Kaufland
Odoberať newsletter REFRESHERu
10 najlepších člankov Refresheru, raz za týždeň. Ak ťa emaily prestanú baviť, tak ich kedykoľvek zrušíš. Zadaním emailu súhlasíš s podmienkami portálu.

„Zaradiť viac rastlinných potravín do jedálnička nikdy nebolo také jednoduché,“ konštatuje Soňa alias Sova_huhu. Dodáva: „V obchodoch nájdeš široký sortiment kvalitných výrobkov, s ktorými si môžeš obohatiť svoje stravovanie. Neboj sa skúšať nové chute a vône – milo ťa prekvapia.“ 

 

Ochutnal si niekedy vegánske tiramisu? Otestuj svoje kulinárske zručnosti a vyskúšaj pripraviť alternatívnu verziu tohto obľúbeného dezertu podľa receptu Soni Makranskej. 

Veggie tiramisu proteínové poháriky

Na korpus:

 • 1 šálka hladkej múky

 • 1/3 šálky trstinového cukru

 • 1 ČL sódy bikarbóny

 • ½ ČL kypriaceho prášku

 • štipka soli 

 • ¾  šálky mandľového mlieka K-take it veggie

 • 4 PL oleja

 • 1 PL jablčného octu

 

Na krém:

• 1 ks bieleho tofu K-take it veggie 

• 200 ml mandľového mlieka K-take it veggie

• 200 g kokosového jogurtu K-take it veggie 

• šťava z jedného citróna 

• 6 PL javorového sirupu 

• vanilka

 
Ešte budeš potrebovať:

• uvarenú silnú kávu

• amaretto

• kakao na posypanie

 

Postup: 

V miskách zmiešaj zvlášť suché a mokré ingrediencie. Keď je rúra rozohriata na 180 °C, obe misky zmiešaj a metličkou vyšľahaj hustejšie cesto. Na plech, vyložený papierom na pečenie, vylej korpus a peč približne 20 minút. Nechaj ho vychladnúť a natrhaj na rôzne veľkosti, ktoré budeš vrstviť do pohára spolu s krémom. 


Krém si priprav rozmixovaním všetkých ingrediencií dohladka. Následne uvar silnú kávu, zmiešaj ju s amarettom a následne môžeš plniť poháre. Natrhaný korpus polej kávou, pridaj časť krému, prípadne čerstvé ovocie. Opäť vrstvi poliaty korpus a krém, až kým sa dostaneš na okraj pohára, ktorý potom posyp kakaom. Poháre nechaj odpočívať v chladničke niekoľko hodín, nech sa všetky ingrediencie chuťovo prepoja.

 

Tiramisu podľa Soni Makranskej.
Tiramisu podľa Soni Makranskej. Zdroj: Kaufland

 

Vegánsku kuchyňu zviditeľnila na Slovensku aj Nikoleta Kováčová, ktorú môžeš poznať pod menom Surová dcérka. Spoločne so Soňou dali dokopy 5 tipov z vegánskej kuchyne, ktoré by si mal poznať:

  • Mlieko patrí k najčastejšie nahrádzaným živočíšnym potravinám. Na trhu dnes existuje množstvo orechových alternatív alebo nápojov z obilnín. Svoje miesto vo vegánskom jedálničku majú ryžové, makové, sezamové či sójové nemliečne nápoje.
  • Kokosové „mlieko“ alebo krém sú vynikajúcimi náhradami za sladkú smotanu, pretože ich dokážeš krásne vyšľahať. Vanilkovú a kokosovú príchuť rastlinných mliek oceníš pri príprave vianočky, lievancov alebo iných sladkých dobrôt. 
  • S tofu sa vďaka jeho neutrálnej chuti dá veľmi dobre pracovať a pripraviť z neho slané i sladké jedlá. Jeho mäkkú verziu môžeš použiť namiesto klasického tvarohu alebo omáčky. Údené tofu zase výborne chutí vo francúzskych zemiakoch či v plnenej paprike.
  • Podľa dlhoročnej vegánky Nikolety Kováčovej dokážeš cesto urobiť aj bez vajíčok. Stačí, ak pridáš k múke trochu rastlinného nápoja. Podľa blogerky je sójový nápoj stávkou na istotu, obsahuje toiž viac bielkovín a dobre pení. Dokážeš s ním dosiahnuť krémovú konzistenciu, vďaka čomu sa ti koláče podaria.
  • Pokiaľ s vegánstvom iba začínaš, najjednoduchšie pre teba bude, keď sa zameriaš na rastlinné alternatívy živočíšnych produktov. Najširšiu ponuku nájdeš v Kauflande. Na výber máš alternatívy syra, mäsa, šunky, jogurtov, dezertov a mliek, ako aj rôznych fašírok, párkov alebo iných hotových jedál. 

Všetko potrebné na prípravu tohto i ďalších receptov vrátane nadštandardného sortimentu rastlinných výrobkov a privátnej značky K-take it veggie nájdeš v aktuálnom letáku na webe Kauflandu

pozri ponuku

 

Upozorniť na chybu. Ak si našiel nedostatok v článku alebo máš pripomienky, daj nám vedieť.
Náhľadový obrázok: Kaufland
NAHOR
Zdieľať
Uložiť Uložené
Zdieľať Zdieľať článok
Dostávaj najlepší obsah mailom
Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah.
Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.
Posielať email
Najčítanejšie články
Teraz
24 hod
7 dní
30 dní
Viac z témy gastro
Viac článkov
Sponzorované články
Viac článkov
Ďalšie news viac news
Mohlo by ťa zaujímať
Prejsť na úvodnú stránku
Domov
Zdieľať
Diskusia
Hľadať
Zapni upozornenia a už ti nič neujde!

Chceš vedieť čo sa deje a mať prehľad? Dostávaj upozornenia o najhorúcejších správach na Refresheri.

(Príklady: Horel Notre Dame, Zomrel Mac Miller, Trailer na Avengerov)
(Príklady: Sagan skončil prvý, Nový zákon s vplyvom na moderných ľudí, Dnes nás čaká zatmenie slnka)
Ak chceš, aby sme ti poslali takmer všetky novinky, vyber túto možnosť.