Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. decembra 2022, 12:30
Čas čítania 5:09
Denisa Šútorová

Odveké rivalky: vynašli červený rúž aj riasenku, no kradli si manželov a nenávideli sa. Takto bojovali ikonické Rubinstein a Arden

Odveké rivalky: vynašli červený rúž aj riasenku, no kradli si manželov a nenávideli sa. Takto bojovali ikonické Rubinstein a Arden
Zdroj: Elizabeth Arden
MÓDA HISTÓRIA KOZMETICKÉ ZNAČKY KOZMETIKA A STAROSTLIVOSŤ O KOŽU ÚSPEŠNÉ ŽENY
Uložiť Uložené

„S jej balením a mojím produktom by sme mohli ovládnuť svet,“ vyjadrila sa Helena Rubinstein na adresu svojej rivalky. Dve kozmetické magnátky sa nenávideli na život a na smrť aj napriek tomu, že sa nikdy nestretli.

V prvej polovici 20. storočia začal silnieť hlas žien. Postupne sa v rôznych krajinách sveta dopracovali k právu voliť a niektoré si dokázali vydobyť aj pevné miesto v biznise. Elizabeth Arden a Helena Rubinstein v tom čase ovládli kozmetický priemysel a zarobili milióny.

Ak si odmyslíš, že si navzájom kradli zamestnancov a kopírovali svoje produkty, ich rivalita viedla k revolučným objavom niekoľkých prelomových kozmetických produktov, čím zmenili postoj k mejkapu. Je jasné, že ak by spolupracovali, dokázali by omnoho viac. Helena Rubinstein sa raz na adresu svojej rivalky vyjadrila„S jej balením a s mojím produktom by sme mohli ovládnuť svet.“ Tak to však v živote väčšinou nechodí.

Elizabeth Ardan a Helena Rubinstein boli kozmetické magnátky, ktoré sa na živoť a na smrť nenávideli. Ich rivalita však podnietila vznik produktov, bez ktorých by sa dnes ženy nedokázali zaobísť.
Elizabeth Ardan a Helena Rubinstein boli kozmetické magnátky, ktoré sa na živoť a na smrť nenávideli. Ich rivalita však podnietila vznik produktov, bez ktorých by sa dnes ženy nedokázali zaobísť. Zdroj: Youtube/Famous Biographies, Youtube/Hollywood Stars Biography


Zaujímavosťou je, že napriek tomu, že žili a pracovali len pár blokov od seba na Manhattane East Side, Rubinstein a Arden sa nikdy osobne nestretli. Ktovie... možno nechceli riskovať, že by sa jedna druhej nakoniec zapáčili.

Odporúčané
Suka z Buchenwaldu: dekorácie si vyrábala z kože židovských väzňov, organizovala sexuálne orgie pre veliteľov tábora Suka z Buchenwaldu: dekorácie si vyrábala z kože židovských väzňov, organizovala sexuálne orgie pre veliteľov tábora 18. apríla 2024, 12:30

Prečítaj si o osude dvoch žien, ktoré spájala rovnaká vízia aj nenávisť a dnes im vďačíme za vodoodolnú riasenku, krém proti starnutiu či červený rúž.

V Refresheri ti radi prinášame príbehy, ktoré stoja za rôznymi revolučnými objavmi. Ak ťa bavia články o histórii značiek a inšpiratívnych ľuďoch, ktorí vynikajú v umení, kultúre či módnom priemysle, staň sa členom klubu REFRESHER+ a všetky články si prečítaj bez obmedzení.

Arden predstavila Amerike očné tiene, do armády dostala červený rúž

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 127208 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Kto a ako vynašiel prvú vodoodolnú riasenku.
  • Ako ovplyvnil červený rúž emancipáciu žien.
  • Ako Elizabeth Arden reagovala na smrť Heleny Rubinstein.
  • Ktorá kozmetická značka predbehla na trhu Arden aj Rubinstein.
  • Ako si kradli zamestnancov a prečo museli mať podobných milencov.
Domov
Zdieľať
Diskusia