Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. decembra 2022, 12:30
Čas čítania 3:48
Martin Adam Pavlík

Zlomená čeľusť, zmŕtvychvstania a šokujúce zvraty. Toto je 10 najlepších a najnapínavejších MMA zápasov roku 2022 z domácej scény

Zlomená čeľusť, zmŕtvychvstania a šokujúce zvraty. Toto je 10 najlepších a najnapínavejších MMA zápasov roku 2022 z domácej scény
Zdroj: OKTAGON MMA
ŠPORT BOJOVÉ ŠPORTY BOJOVÉ UMENIA MMA OKTAGON MMA
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov
a chcem zobraziť obsah
späť na hlavnú stránkuSpäť

Ktoré duely nás oslovili najviac?

Rok 2022 priniesol na domácej MMA scéne bohatú nádielku napínavých, krvavých a šokujúcich zápasov, ktoré zdvihli nadšených aj vydesených divákov zo sedačiek. Pripravili sme pre teba výber tých úplne najlepších.

Vyvolali tie najrozličnejšie emócie. Zatiaľ čo niektorí pri nich prekvapene a neveriacky krútili hlavou, ďalší boli v nemom úžase. A tí, čo radi tipujú, pri nich zase pravdepodobne nahnevane trhali tikety.

V Refresheri ti pravidelne prinášame zaujímavé články či rozhovory zo sveta bojových športov. Ak chceš podporiť rozvoj podobného obsahu, pridaj sa do klubu Refresher+. Okrem množstva benefitov, ktoré na teba čakajú, získaš neobmedzený prístup k prémiovým článkom.

10. Karol Ryšavý vs. Vladimír Lengál

Väčší šok pri hlavnom zápase premiérového turnaja novej organizácie Fabriq MMA fanúšikovia hádam ani nemohli zažiť. V MMA omnoho skúsenejší a v rebríčkoch vyššie postavený Karol Ryšavý, ktorý bol jasným favoritom, podľahol Vladovi Lengálovi už v prvom kole po strašidelnom lakti z otočky.  

Výsledkom bola zlomená čeľusť. Zranenie vyradilo Ryšavého z hry minimálne na pol roka. Musel podstúpiť operáciu a podľa Sportnetu zápasník Spartakus Fight Gymu priznal, že išlo bez debát o najhorší moment jeho doterajšej MMA kariéry.

9. Michal Kotalík vs. Ole Magnor

Na dlhoočakávaný návrat Michala Kotalíka, ktorý posledné roky strávil za mrežami vo väzenskej cele, boli zvedaví všetci domáci fanúšikovia MMA. Napriek tomu, že si český bojovník predstavoval iný priebeh zápasu, podal úctyhodný výkon a spolu s Nórom Olem Magnorom predviedli súboj plný neuveriteľných zvratov.    

Kotalík sa mohol na pražskej Štvanici zapísať do histórie a predviesť jedno z najrýchlejších ukončení, keď Magnora zaplavil tvrdými údermi už v prvých sekundách. Neoblomný Nór však zniesol nemožné a odolal, až napokon Čecha unavil a nakoniec vyhral na submisiu.

8. David Moon vs. Jakub Dohnal

Každý, kto dlhodobo sleduje výkony Jakuba Dohnala, vie, že ide o skvelého wrestlera a grapplera, ktorý dominuje najmä na zemi a drvivá väčšina jeho výhier pred limitom bola na submisie. V zápase s nebezpečným Kanaďanom Davidom Moonom sa však rozhodol, že si s ním zaboxuje.

To na prvý pohľad neznie ako dobrá taktika, keďže Moon predtým doslova zostrelil Mateja Kuzníka či Michala Konrada. Nakoniec sa však Dohnalovi paradoxne vyplatila a Kanaďana v nevraživom dueli plnom drsných prestreliek jasne „prebodoval“. 

7. Kamil Minda vs. Tomáš Možný 

Zápas, o ktorom si hádam nikto nemyslel, že ho niekedy uvidí, sa predsa udial. Dvojmetrový Košičan Tomáš Možný, známy pre svoju bohatú a úspešnú kariéru v kickboxe, sa rozhodol v septembri na štvrtom turnaji organizácie Real Fight Arena vyskúšať aj MMA. Nie však s hocikým, ale rovno s bývalým titulovým vyzývateľom Oktagonu MMA, poľským „Kingkongom“ Kamilom Mindom.  

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 126516 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Domov
Zdieľať
Diskusia