Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. decembra 2022, 15:44
Čas čítania 1:24
Adriana Královičová

Z 3D bilbordu vystupuje obrovská hlava japonskej umelkyne. Kampaň LV x Jajoi Kusama je vizuálny masterpiece

Z 3D bilbordu vystupuje obrovská hlava japonskej umelkyne. Kampaň LV x Jajoi Kusama je vizuálny masterpiece
Zdroj: Louis Vuitton
MÓDA LOUIS VUITTON MÓDA UMENIE VIZUÁLNE UMENIE
Uložiť Uložené

Kampaň rozžiarila ulice Tokia. Fanúšikovia sa môžu kochať monumentálnymi, hypnotizujúcimi inštaláciami.

Louis Vuitton sa opäť po desiatich rokoch spojil s japonskou výtvarnou umelkyňou Jajoi Kusama. Spoločne predstavili kolekciu Infinity Dots. Jedinečná vizuálna šou inšpirovaná pop-artom rozžiarila ulice Tokia, píše High Snobiety. 

Francúzsky módny dom sa s Jajoi Kusama spojil už druhýkrát. Inšpiráciou kolekcie bola jej celoživotná tvorba, v ktorej dominujú takzvané „polka“ bodky. Kampaň odprezentovali pomocou rozšírenej reality a obrovských fyzických 3D inštalácií.

Ak si pamätáš, prvú ochutnávku kolekcie Louis Vuitton predstavil na prehliadke na LV's Cruise 2023 v máji 2022, ktorá sa konala pod kreatívnym vedením Nicolasa Ghesquièra. Nechýbali charakteristické kabelky a doplnky s ručne maľovanými bodkami tejto japonskej ikony. 

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Louis Vuitton (@louisvuitton)

S francúzskym módnym domom prvýkrát spolupracovala už v roku 2012. Luxusnú značku vtedy kreatívne riadil Marc Jacobs. Bodkami boli pokreslené modely kabeliek Keepall, Neverfull, Papillion a Speedy. Tohtoročnú spoluprácu oznámili vo veľkom štýle. Rozsvietili celé Tokio. The Tokio Tower sa premenila na „vianočný“ stromček zdobený svetlami a logom LV. Bodky pokryli aj známy chrám Zozoji.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Louis Vuitton (@louisvuitton)

O absolútny „mindfuck“ moment sa však postaral obrovský 3D bilbord v časti Šindžuku. Vo farebnej inštalácii sa prelínajú reality, pričom Kusamovej hlava opticky vystupuje z bilbordu von. Inštalácia bude dostupná už len do 7. decembra. Kolekciu značka uvedie na trh začiatkom januára 2023.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Louis Vuitton (@louisvuitton)

Všade samé bodky

Yayoi Kusama je známa tým, že často využíva vzor farebných, ručne maľovaných bodiek. Jej tvorbu ovplyvnila trauma z detstva. Keď bola malé dievča, na poli plnom kvetov zažila halucinácie. Hlávky kvetov videla ako malé, nikdy sa nekončiace bodky. Mala pocit, akoby sa strácala. Svojou tvorbou reprezentuje zaujímavý, svojský svet a jej ideou je preniesť ľudí do vlastného vesmíru, kde ťa bodky doslova pohltia.

Odporúčané
Chiara Ferragni: jedna z najvplyvnejších influenceriek na svete prichádza o reputáciu. Koľko si pýta za jeden príspevok? Chiara Ferragni: jedna z najvplyvnejších influenceriek na svete prichádza o reputáciu. Koľko si pýta za jeden príspevok? 14. apríla 2024, 9:30

Rodičia neboli nadšení z jej veľkého sna stať sa umelkyňou. Ona sa však rozhodla, že dobyje „jednou bodkou“ nielen New York, ale rovno celý svet. Okrem toho, že je priekopníčkou pop-artu a minimalizmu v umení, Jajoi sa kreatívne vyžíva v hudbe, dizajne,  móde a písaní. Dnes ju možno považovať za najvplyvnejšiu žijúcu japonskú umelkyňu súčasnosti.

Jej dizajn zdobil výklady vlajkového obchodu Louis Vuitton na Piatej avenue až po Londýn. Louis Vuitton módaLouis Vuitton módaLouis Vuitton móda
Zobraziť galériu
(8)
Domov
Zdieľať
Diskusia