Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. decembra 2022, 15:00
Čas čítania 1:01
Martin Mičuda

Volkswagen prekvapil rozhodnutím o svojom populárnom elektromobile. Už na jar chystá zlepšenia, reaguje na kritiku

Volkswagen prekvapil rozhodnutím o svojom populárnom elektromobile. Už na jar chystá zlepšenia, reaguje na kritiku
Zdroj: Volkswagen
TECH
Uložiť Uložené

S príchodom „novej generácie“ automobilka rozšíri aj svoje výrobné kapacity.

Prvý člen novej elektrickej rodiny ID značky Volkswagen sa na trh dostal len v roku 2020, no najnovšie sa dozvedáme, že už na jar budúceho roka sa značka chystá predstaviť jeho novú generáciu. Automobilka zverejnila náčrty, podľa ktorých to však vyzerá skôr na facelift než na nové auto. Model ID.3 sa Nemci chystajú vylepšiť, čím reagujú na podnety nielen odbornej, ale aj laickej verejnosti.

Odporúčané
Aká je pravda o elektrickom Volkswagene? Zisťovali sme ju v teste úplne novej ID.3-ky Aká je pravda o elektrickom Volkswagene? Zisťovali sme ju v teste úplne novej ID.3-ky 27. novembra 2020, 9:30

Volkswagen sa preto pri vývoji novej podoby zameral nielen na dizajn, ale aj použité materiály. Predný nárazník dostal atraktívnejšie tvary. V interiéri sa majú objaviť hodnotnejšie materiály, kokpit totiž vyzeral lacno. 

Volkswagen, ID.3,
Zdroj: Volkswagen

Interiér sa síce podľa prvých počítačových záberov tvarovo nelíši od súčasného, ale nové kvalitnejšie materiály umocňuje spleť viacerých farieb a druhov dekorácií. Súčasťou štandardnej výbavy bude po novom až 12" displej infotainmentu, ktorý zároveň dostane najnovšiu generáciu softvéru. Ten má zaručiť plynulejší beh a eliminovať aj pomerne časté výpadky a zamŕzanie, na ktoré sa sťažovali aj majitelia.

Odporúčané
Vyskúšali sme Porsche Taycan. Automobilka ním dokazuje, že aj elektrika môže byť športová Vyskúšali sme Porsche Taycan. Automobilka ním dokazuje, že aj elektrika môže byť športová 4. októbra 2020, 18:40

Volkswagen reaguje aj na kritiku spojenú s dotykovým ovládaním – automobilka chce nahrádzať digitálne ovládanie na volante fyzickým riešením, nové ID.3 by malo byť jedným z prvých modelov, kde sa to stane. Zmeniť by mali aj dotykovú plochu pod displejom, ktorá by mala byť v tme už konečne aj podsvietená.

Stredová konzola bude mať viac odkladacích priestorov a dva držiaky na nápoje. Zmeniť by mali aj batožinový priestor. Vyzerá to teda tak, že Volkswagen priznal, že elektrické ID.3 má svoje nedostatky, a snaží sa ich napraviť. S príchodom „novej generácie“ automobilka rozšíri aj svoje výrobné kapacity – ID.3 sa začne vyrábať už aj v domácom Wolfsburgu.

Volkswagen, ID.3,Volkswagen, ID.3,Volkswagen, ID.3,Volkswagen, ID.3,
Zobraziť galériu
(5)
Domov
Zdieľať
Diskusia