Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. decembra 2022, 9:30
Čas čítania 3:16
Peter Vnuk

Toto je 5 tipov na výborné bezdrôtové slúchadlá, ktoré sa teraz oplatí kúpiť. Aj za málo peňazí dostaneš veľa muziky

Toto je 5 tipov na výborné bezdrôtové slúchadlá, ktoré sa teraz oplatí kúpiť. Aj za málo peňazí dostaneš veľa muziky
Zdroj: niceboy.eu
TECH AUDIO PRODUKTY REPRODUKTORY A SLÚCHADLÁ SLÚCHADLÁ TECHNOLOGICKÉ RECENZIE TIPY A TRIKY
Uložiť Uložené

Bezdrôtové slúchadlá sú už také dostupné, že ich používa takmer každý. Večer pri zaspávaní, vo vlaku, ale aj na ulici. My sme vybrali 5 tipov na dobrý nákup.

Káblové in-ear, či po slovensky slúchadlá do uší, už dnes vôbec nie sú potrebné. Postačí, ak si zasunieš do uší dva malé štuplíky a nič sa ti nebude zachytávať o oblečenie ani motať. Problémy s rozmotávaním káblov patria minulosti, dnes ide skôr o to, ako dobre držia slúchadlá v ušiach, a to sa dozvieš najmä z recenzií.

Na čo myslieť pred kúpou

Vyberali sme teda bezdrôtové modely True Wireless, aj keď si stále môžeš zaobstarať tie s káblom. Niektoré vlastnosti nájdeš u všetkých. Napríklad možnosť nabíjania z puzdra, vymeniteľné koncovky pre prípad, že ti v uchu rozmerovo nesedia, alebo podpora hlasových asistentov ako Asistent Google, Siri od Applu a ďalších. My ťa upozorníme na vlastnosti, ktorými sa odlišujú a ktoré stoja za pozornosť.

Zvyčajne ide o rôznu úroveň odolnosti proti vode, ktorá sa týka nielen dažďa, ale aj potu. Ak teda so slúchadlami beháš či inak športuješ, priraď tomuto parametru prioritu. Takisto je dobré zistiť si na stránkach výrobcu, ktorý model je mohutnejší (hmotnosť a rozmery) a ktorý menej. Niekedy sa to na obrázkoch nezdá, ale po objednaní ti domov príde čosi, čo ti – obrazne povedané – stiahne uši až na kolená.

Odporúčané
Ako na jar vyzdobiť terasu či balkón? Ako na jar vyzdobiť terasu či balkón? 18. apríla 2024, 11:30

Mysli aj na túto dôležitú vec – funkcia potlačenia hluku môže byť niekedy veľmi nebezpečná. Vopred si zisti, ako sa pri konkrétnom modeli používa, aby ťa nezrazilo auto a aby si počul mamu, keď bude kričať, že obed je hotový.

Ak ťa takéto články bavia a sú pre teba užitočné, určite si predplať Refresher+. Získaš tak prístup k exkluzívnemu obsahu. Cena sa začína na niekoľkých centoch a otvorí sa pred tebou technologický svet, v ktorom vieš, čo, prečo a kde kúpiť.

1. AirPods Pro 2022

Začneme klasickými slúchadlami od Applu, ktoré obsahujú čip H2. Dokážu aktívne potláčať hluk okolia, takže si dávaj pozor najmä v premávke. Podľa Applu je efekt potlačenia dvojnásobne silnejší než pri predošlej generácii. Zaujímavé sú funkcie ako automatické vypnutie prehrávania po vytiahnutí z uší, vďaka čomu môžeš aktívne používať aj jedno slúchadlo.

AirPods Pro 2022.
AirPods Pro 2022. Zdroj: apple.com

Ovládanie je vyriešené dotykovou plôškou a nielen samotné slúchadlá, ale aj ich nabíjacie puzdro je odolné proti vode podľa IPX4. To znamená odolnosť proti striekajúcej vode, čiže na plávanie v bazéne vhodné, pochopiteľne, nie sú. Zábudlivci asi ocenia možnosť v spolupráci s iPhonom nájsť zapatrošené puzdro. Má totiž reproduktor.

Cena: 298,90 €

Odkaz na obchod

2. JBL Vibe 200TWS

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 126398 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Slúchadlá sa najčastejšie líšia výdržou a odolnosťou proti vode.
  • Ak si fyzicky aktívna osoba, môžeš si kúpiť bezdrôtové slúchadlá, ktoré sú vzájomne prepojené.
  • Nie je všetko čierne. Niekedy máš na výber aj z atraktívnych fresh farieb.
  • Niektoré modely dokážu vypnúť potlačenie hluku okolia, keď na teba ktosi prehovorí.
Domov
Zdieľať
Diskusia