Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. decembra 2022, 14:30
Čas čítania 3:47
Richard Balog

Toto je 10 lacnejších aj drahších parfumov pod vianočný stromček, ktorými si šplhneš u frajera či frajerky

Toto je 10 lacnejších aj drahších parfumov pod vianočný stromček, ktorými si šplhneš u frajera či frajerky
Zdroj: YSL
MÓDA MÓDA REFRESHER PARFUMY
Uložiť Uložené

Rozmýšľaš nad tým, akou vôňou obdaruješ partnera či partnerku? Potom si na správnom mieste.

Parfum je overená vianočná voľba, ktorou pri dobrom výbere nič nepokazíš. Nákup správnej vône pre blízkych býva často behom na dlhé trate, a preto veríme, že ti nasledujúci súhrn uľahčí rozhodovanie. 

Vybrali sme 10 rôznych vôní pre mužov aj pre ženy z ponuky známych módnych značiek aj remeselných výrobcov niche parfumov. Veríme, že objavíš niečo nové a uprednostníš zaujímavosť ingrediencií, respektíve ich kombináciu pred vzhľadom flakónu a svojim blízkym vyčaruješ úsmev pod vianočným stromčekom.

Odporúčané
15 tipov na vianočné darčeky pre milovníkov streetwearu s cenou do 150 eur 15 tipov na vianočné darčeky pre milovníkov streetwearu s cenou do 150 eur 24. novembra 2022, 9:30
Montblanc Explorer
Zdroj: Selfridges

Montblanc Explorer

Náš prvý tip padol na vôňu Montblanc Explorer s výraznými tónmi bergamotu, ružového korenia a šalvie. V srdci dominuje koža s vetiverom a v základe objavíš krásu pačuli s ambroxanom. Nemecká značka predstavila parfum v roku 2019 a očarí každého muža, ktorý preferuje drevité a silné vône.

Vedel/-a si, že ikonická hviezda v logu predstavuje šesť vysokohorských ľadovcov v Európe? Ak nie, teraz to už vieš. Cena za 60-mililitrovú verziu je približne 65 eur pred zľavou v online obchode Douglas. Ak zoberieme do úvahy pomer ceny a výkonu, ide o skvelú voľbu, ktorou potešíš aj náročných mužov vo svojom okolí.

YSL Libre Intense
Zdroj: Selfridges

Yves Saint Laurent Libre Intense

Jeden z najznámejších ženských parfumov v posledných rokoch pochádza z dielní módneho domu Yves Saint Laurent a na jeho nespútanú silu láka v reklamnom spote Dua Lipa. Vôňa Libre Intense je silným extraktom pôvodnej verzie, ktorú otvárajú citrusové tóny v kombinácii s olejom z levandule.

Tvorcovia Anne Filipo a Carlos Benaïm zvýraznili stredné tóny tvorené pomarančovým kvetom a orchideou, čoho výsledkom je aromatická kvetinová vôňa s vysokou intenzitou. Flakón so zlatým logom s objemom 30 mililitrov nájdeš v ponuke online obchodu Douglas za cenu 75 eur.

Moncler Pour Femme
Zdroj: Selfridges

Moncler Pour Femme 

Plný počet bodov udeľujeme aj parfumovej novinke z ateliéru Moncler. Dielo s názvom Pour Femme je určené na ženskú pokožku a je prácou dvojice skúsených parfumérov Nisrine Grillié a Quentina Bischa, ktorí stavili na originálne zložky vrátane jazmínu, drevín či heliotropu. 

S týmto kvetinovo-drevitým parfumom zaboduješ nielen v prirodzenom horskom prostredí značky, ale aj v mestských uliciach. Vzhľad flakónu je inšpirovaný povestnými prešívanými bundami talianskeho výrobcu. 60-mililitrová verzia stojí 80 eur v online obchode Moncler

Chloé Atelier des Fleurs Cedrus
Zdroj: Selfridges

Chloé Atelier des Fleurs Cedrus 

Výnimočnú vôňu lesa v objatí slnečných lúčov predstavuje parfumovaná voda Atelier des Fleurs Cedrus od Chloé. Táto nežná vôňa určená pre ženy je dielom už spomínaného Quentina Bischa a s ľahkosťou kombinuje ušľachtilé tóny santalového dreva a kardamómu so zemitými arómami machu a hrejivého pižma. 

Parfum s objemom 50 mililitrov je dostupný v online obchode značky Chloé za cenu 117 eur. Ak hľadáš originálnu vôňu pre ženu svojho života, ktorú nepozná každý, s týmto výberom trafíš klinec priamo po hlavičke.

Dior Sauvage Elixir
Zdroj: Selfridges

Dior Sauvage Elixir 

Zastúpenie v dnešnom výbere má aj klasika od Diora v novom šate s vysokou koncentráciou. Parfumovaná voda Sauvage Elixir je ódou na korenisté drevité vône, čo Francois Demachy podčiarkol škoricou, kardamómom, levanduľou, pačuli aj santalovým drevom. 

V prípade, že rozmýšľaš nad kúpou tohto tekutého zázraku s podpisom módneho domu Dior, priprav si približne 150 eur za flakón s objemom 60 mililitrov. Vôňu nájdeš v online obchode Douglas

Byredo Mojave Ghost
Zdroj: Selfridges

Byredo Mojave Ghost

Mohavea confertiflora alebo aj kvetina duchov je vzácny druh krehkej kvetiny, ktorej sa darí v Mohavskej púšti aj napriek extrémnym podmienkam – a práve jej sila bola hlavnou inšpiráciou Bena Gorhama pri vytvorení tohto kvetinovo-drevitého parfumu s dominantnými tónmi santalového dreva. 

Drevitú kompozíciu dopĺňa pôvabné pižmo s akordmi jamajských plodov nesberry, zatiaľ čo v základe spoznáš vôňu jantáru a cédrového dreva. Parfum Mojave Ghost nájdeš priamo v online obchode značky Byredo za cenu 145 eur v prípade flakónu s objemom 50 mililitrov.

Diptyque Fleur de Peau
Zdroj: Selfridges

Diptyque Fleur de Peau 

Aký by to bol výber najlepších parfumov bez zastúpenia Diptyque? V ponuke parížskeho parfumérskeho domu nájdeš desiatky rôznych a zaujímavých vôní, spomedzi ktorých sme vybrali éterické Fleur de Peau. 

Parfumovaná voda je inšpirovaná príbehom lásky medzi Psyché a Erosom zo starogréckej mytológie a starostlivo prezentuje túto legendu v podobe vône pižma, ktorú nedostaneš z hlavy. Tvorca parfumu Olivier Pescheux umocnil silu pižma prítomnosťou aldehydov, elegantného kosatca a mošusových semienok. Flakón s luxusným dizajnom a s objemom 75 mililitrov stojí 160 eur v online obchode Ingredients

Frederic Malle Portrait of a Lady
Zdroj: Selfridges

Frederic Malle Portrait of a Lady

Zmyselná a magnetická parfumovaná voda Portrait of a Lady od značky Frédéric Malle evokuje klasickú krásu v modernom šate. Ambrová kvetinová vôňa je dielom parfuméra Dominiqua Ropiona, ktorý má silné znalosti francúzskej parfumérie a skvelý nos na vymýšľanie vôní s prekvapivými zvratmi, čo platí aj v tomto prípade. 

Vôňa obsahuje koncentráciu ruže a pačuli, pričom jej základom sú akordy benzoínu, škorice a santalového dreva, ktoré vyzdvihujú tóny bobuľového ovocia. Tento orientálny klenot od parížskej značky je v ponuke online obchodu Ingredients za cenu 180 eur v prípade 30-mililitrovej verzie. 

Maison Francis Kurkdjian 724
Zdroj: Selfridges

Maison Francis Kurkdjian 724 

Parfumér Francis Kurkdjian je génius, o čom nás pravidelne presviedča pod hlavičkou vlastnej značky. Najnovšie dielo s názvom 724 je poctou New Yorku – mestu, ktoré žije nonstop, 7 dní v týždni a 24 hodín denne. 

Kurkdjian stavil na zmiešanie talianskeho bergamotu s akordmi bielych kvetov a so zmyselným pižmom. Výsledkom je aromatická kvetinová vôňa, ktorá má nositeľovi pripomínať pocit pri východe slnka nad vrcholmi výškových budov v centre známej metropoly. Priehľadný flakón s objemom 70 mililitrov nájdeš napríklad v online obchode Ingredients za cenu 200 eur. 

Creed Aventus
Zdroj: Selfridges

Creed Aventus

Úplný záver výberu venujeme známemu parfumu Creed Aventus, ktorý oslavuje silu, úspech a odvahu. Ide o spoločné dielo otca so synom inšpirované životom Napoleona Bonaparteho. Parfumovaná voda sa otvára vrchnými tónmi čiernych ríbezlí, ananásu, jablka a bergamotu, zatiaľ čo srdce je vytvorené z ruže, brezy, jazmínu a pačuli. Základ vône je vyplnený dubovým machom, ambrou a vanilkou.

Noblesná a ovocná niché vôňa, vďaka ktorej jej nositeľ vynikne v priebehu celého roka (najmä v letných mesiacoch), je dostupná v online obchode Selfridges za cenu 210 eur v prípade 50-mililitrovej verzie.

Anketa:
Je podľa teba parfum dobrý vianočný darček? 
Áno.
Nie. 
Áno.
91 %
815 Hlasov
Nie. 
9 %
83 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia