Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. novembra 2022, 16:51
Čas čítania 5:57
Tereza Šnajdrová

Záhadné zmiznutie Tary Calico: Dievča mohli uniesť spolužiaci, ktorí ju znásilnili a surovo zabili vo vykopanom hrobe

Záhadné zmiznutie Tary Calico: Dievča mohli uniesť spolužiaci, ktorí ju znásilnili a surovo zabili vo vykopanom hrobe
Zdroj: FBI/Official website of the United States government
ZAUJÍMAVOSTI NEVYRIEŠENÉ VRAŽDY STRAŠIDELNÉ PRÍBEHY
Uložiť Uložené

V ďalšom diele seriálu Nevyriešené vraždy sa pozrieme na záhadné zmiznutie devätnásťročnej Tary Calico. Tá jedného slnečného dňa vyrazila na prechádzku na bicykli, z ktorej sa už nikdy nevrátila, a jediné, čo po nej zostalo, je volkman a záhadná fotka.

V rámci nášho článkového seriálu Nevyriešené vraždy sa dnes pozrieme na príbeh ešte len devätnásťročnej Tary Calico, ktorá sa už nikdy nevrátila zo svojej pravidelnej prechádzky na bicykli.

Jej zmiznutie je aj po viac ako 30 rokoch považované za jednu z najväčších záhad, a to predovšetkým pre desivý polaroidový film, ktorý bol pohodený na parkovisku pri večierke. Čo sa skutočne stalo Tare Calico? Niektorí sa domnievajú, že bola znásilnená a surovo ubodaná spolužiakmi, existuje však viacero teórií.

Deň ako každý iný, alebo nie? Devätnásťročná Tara Calico vyrazila na prechádzku na bicykli, z ktorej sa už nikdy nevrátila

Keď sa ráno 20. septembra 1988 devätnásťročná Tara Calico z mestečka Belen v Novom Mexiku prebudila, zrejme netušila, že tento deň bude možno jej posledným. Vonku svietilo slnko, bolo krásne počasie a dievča sa preto rozhodlo, že si vyjde na svoju pravidelnú prechádzku na bicykli.

Tú na svojom neónovom bicykli značky Pink Huffy absolvovala po ceste číslo 47 takmer každý deň a na výprave ju často sprevádzala aj jej matka, ktorá sa však v osudný deň rozhodla nepridať. Matka Tary mala už pár dní pocit, že ju prenasleduje motorista, a tak radšej ostala doma. Od prechádzky na bicykli sa snažila odradiť aj svoju devätnásťročnú dcéru, študentku druhého ročníka na University of New Mexico, avšak márne. Keby len tušila, že je to naposledy, čo Taru vidí...

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený What Happened to Tara Calico? (@taracalico)

Než dievča opustilo domov, jej matka ju prehovárala, nech si so sebou vezme aspoň sprej na obranu, ale Tara sa necítila v ohrození. Nasadla na bicykel a s volkmanom v ušiach vyrazila do ulíc. Matke ešte stihla povedať, že pokiaľ sa nevráti doobeda, keď má ísť so svojím priateľom na tenis, môže ju starostlivá žena niekde po ceste obvyklej trasy vyzdvihnúť.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 125741 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Späť
Zdieľať
Diskusia