Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. novembra 2022, 10:30
Čas čítania 0:49
Martin Mičuda

Rimac Nevera je najrýchlejší elektromobil na svete. Elektrický superšport z Chorvátska dal maximálku cez 400 km/h

Rimac Nevera je najrýchlejší elektromobil na svete. Elektrický superšport z Chorvátska dal maximálku cez 400 km/h
Zdroj: Rimac
TECH ELEKTROMOBILY
Uložiť Uložené

Pokus o zdolanie maximálnej rýchlosti sa odohral v Nemecku.

Značka Rimac je čoraz známejšia, podnikateľa, ktorý ju založil, považujú za chorvátskeho Elona Muska. Superšport Nevera vznikol z predprodukčných modelov Concept One a C_Two a jeho parametre sú impozantné. 

Odporúčané
Nový Golf GTI Clubsport je ako stvorený na slovenské cesty. Ohúril nás živelnosťou aj dynamikou Nový Golf GTI Clubsport je ako stvorený na slovenské cesty. Ohúril nás živelnosťou aj dynamikou 26. októbra 2021, 9:30

Neveru poháňa štvorica elektromotorov, čím je možné presne distribuovať výkon – systém All-Wheel Torque Vectoring 2 pohotovo kalibruje krútiaci moment na príslušné koleso a zaručuje tým nielen dynamiku, ale aj trakciu a schopnosť meniť typ pohonu podľa potreby. Výkon celej sústavy je na úrovni až 1 408 kW/1 915 koní a 2 360 Nm. Výrobca zverejnil video, na ktorom potvrdzuje dosiahnutú maximálnu rýchlosť 412 km/h.

Pokus o zdolanie maximálnej rýchlosti sa odohral v nemeckom komplexe Automotive Testing Papenburg. Testovacie auto nemalo žiadne úpravy okrem odblokovanej maximálnej rýchlosti. Štandardne totiž Nevera disponuje elektronickým obmedzovačom na rýchlosti 350 km/h, čím výrobca chráni pneumatiky.

Odporúčané
Poriadne sme prevetrali nové M4 Coupé. BMW sa podarilo vytvoriť niečo výnimočné Poriadne sme prevetrali nové M4 Coupé. BMW sa podarilo vytvoriť niečo výnimočné 2. januára 2022, 9:30

Rimac Nevera sa tak stal držiteľom svetového rekordu ako vôbec najrýchlejšie sériovo vyrábané elektrické auto súčasnosti. Vyrobia len 150 exemplárov, každý z nich pritom dokáže akcelerovať z 0 na 100 km/h len za 1,85 sekundy! Zdrojom energie sú kvapalinou chladené akumulátory s kapacitou až 120 kWh, ktoré si vyvíja samotná automobilka. V zmysle metodiky merania WLTP udáva výrobca dojazd takmer 550 kilometrov.

Rimac, Nevera,Rimac, Nevera,Rimac, Nevera,Rimac, Nevera,
Zobraziť galériu
(4)
Domov
Zdieľať
Diskusia