Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. septembra 2013, 19:20
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Čriepky zo sveta Marvelu #6: Avengers II sa blížia, čo všetko už vieme?

FILMY A SERIÁLY MARVEL MARVEL FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Ďalší diel z prostredia Marvelu je tu. Tentokrát sa pozrieme na Avengers II, všetky postavy, možné udalosti vo filme a takisto pár špekulácií. Čo všetko už vieme o pripravovanom sequeli?

Čriepky zo sveta Marvelu #6: Avengers II sa blížia, čo všetko už vieme?

Prví Avengeri drtili kiná a že ich drtili veľmi dlho. Nakoniec show Iron Mana a spol. bola pre fanúšikov komiksov príliš lákavá. Dopadlo to veľmi dobre, režisér Joss Whedon sa o film postaral ako o vlastné dieťa, zarobil viac než miliardu a pol dolárov a pre očakávaný sequel, ktorý by sme mali uvidieť v máji roku 2015, si pripravuje pôdu už dlhý čas. Bude to väčšie, bude to osobnejšie, uvidíme viacej postáv a lepší tím. Dočkáme sa ale aj lepšieho filmu? Doterajšie informácie nám hovoria jasne, že je to celkom možné. Pozrime sa teda spoločne, čo všetko vieme o Avengers II.

Čriepky zo sveta Marvelu #6: Avengers II sa blížia, čo všetko už vieme?

Sequel bude pomenovaný Age of Ultron a nie, nebude to kópia komiksu. Autori si požičali len názov a možno sa niečím inšpirovali. Pár mesiacov trvalo, než sa vlastne rozhodli, o čom dvojka bude. Feige a Whedon sa nakoniec ale rozhodli pre Ultrona aka najvyspelejšieho robota, ktorý sa rozhodne ovládnuť, respektíve zničiť Zem. Zrodil sa, aby ochránil ľudí pred ich najväčšími hrozbami, no nakoniec dospel k tomu, že ľudia sú pre samých seba tou najväčšou hrozbou. Vymkne sa teda kontrole a Avengeri sa musia vrátiť, aby opäť zachránili „pár“ ľudí. V komikse sa o jeho vývoj postaral Hank Pym aka Ant-Man, ktorý sa nám v Marvel Cinematic Universe (odteraz stále MCU) predstaví až vo Fáze III (Phase III), konkrétne 31. júla roku 2015, o 4 mesiace skôr, než sa pôvodne plánovalo. Hoci si veľa fanúšikov myslelo, že sa ako záporák vráti Loki (neskôr Thanos, ktorý sa ale naplno predstaví až vo Fáze III, pričom prvýkrát ho uvidíme v Guardians of The Galaxy), Whedon to vyvrátil, keďže chcel prísť s niečím novým, čo je síce skvelá správa, ale Loki je jedna z najobľúbenejších postáv v MCU. Fanúšikovia si ho teda určite vyžiadajú a Feige ako riaditeľ Marvelu im bude chcieť určite vyhovieť.

Odporúčam si túto časť animovaného seriálu pozrieť. Celkom rýchlo tak zistíte dosť o nových postavách, ktoré v najbližších rokoch určite uvidíme a hlavne niečo o schopnostiach Ultrona. 

//EDIT: Bohužiaľ videá z animovaného seriálu miznú, tak si pozrite aspoň toto.

Fáza 2 začala tretím Iron Manom, pokračovať bude druhým Thorom a rovnako prvým sequelom pre Captaina Americu. Samostatné filmy hrdinov zavŕši prvá snímka pre Guardians of The Galaxy a celé to ukončia druhí Avengeri. Tých uvidíme v kinách už 1. mája.
Režírovať bude opäť Whedon, ktorý sa stal aj kreatívnym poradcom všetkých nasledujúcich filmov od Marvelu a stal sa tak ich „otcom“. Dohliadne teda na všetko, čo sa udeje na striebornom plátne v Marvele, teda aspoň do roku 2015, potom už bude uvoľnený zo zmluvy a bude môcť robiť aj vlastné projekty. Zariadiť si tak tímovky bude určite jednoduchšie a v konečnom dôsledku efektívnejšie.

Čo sa teda týka Avengers II, dočkáme sa iného spracovania, než tomu bolo u jednotky. Whedon si je vedomý, že natočiť úspešnejší film by bol veľký problém, rozhodol sa teda natočiť film lepší. Dostane sa hrdinom pod kožu, ukáže nám, čo ich poháňa, čo ich trápi, vyloží nám ich celý osobný život a neraz zatne do živého.

Čriepky zo sveta Marvelu #6: Avengers II sa blížia, čo všetko už vieme?

Najdiskutovateľnejšou osobou, respektíve postavou pre Avengers II bol Vision, umelo vytvorený človek meniaci hustotu, ktorého zostrojil práve Ultron, aby mu pomáhal. Mal si ho zahrať Vin Diesel. Ten postavu aj teasoval, ale nakoniec sa objaví v Guardians of The Galaxy ako strom Groot, ktorého si okrem dabovania aj zahrá pomocou Motion Capture technológie. Či sa teda Vision nakoniec objaví, je vo hviezdach. Čo je ale isté, je obsadenie Jamesa Spadera do roli Ultrona. Kto ho ale vytvorí? Je isté, že to nebude Ant-Man, keďže sa vo filme neobjaví, teda aspoň nie ako mravčí hrdina. Podľa viacerých zdrojov a fanúšikov bude práve Tony Stark aka Iron Man tým, ktorý zostrojí ešte väčšie nebezpečenstvo, než bol Loki a Chitauri. Nakoniec, v Iron Man 3 sme mali možnosť vidieť JARVISa ako celkom samostatnú, veľmi inteligentnú technológiu. Je teda celkom možné, že práve z JARVISa dostaneme záporáka pre sequel k 3. najúspešnejšiemu filmu, čo sa zárobkov týka, na svete. Tony má predsa len už toho bojovania plné zuby, nechce už viac ohrozovať Pepper a čo iné by ho malo vrátiť do akcie, ak nie zodpovednosť za ľudské životy?

Teraz už k samotným Ultronovým schopnostiam. Je to robot s nesmierne vysokým IQ, po zničení (ktoré je veľmi nepravdepodobné, keďže je stvorený z adamantia, to ale vo filme nesmie byť použité, keďže práva naň má FOX a ich X-Men) dokáže sa premiestniť do akéhokoľvek počítača a prežiť v ňom. Funguje teda aj bez fyzického tela a pre Avengerov je jednou z najväčších hrozieb.

Čriepky zo sveta Marvelu #6: Avengers II sa blížia, čo všetko už vieme?

Čo sa týka samotných hrdinov, určite sa vrátia všetci predošlí Avengeri, menovite: Hulk, Iron Man, Captain America, Thor, Black Widow a Hawkeye, ktorý má po sťažnostiach, že si v jednotke takmer vôbec nezahral a jeho postava pre neho nebola vôbec výzvou, keďže bol začarovaný, dostať o dosť väčšiu úlohu. Priestor by mala dostať aj Black Widow. Whedon nám chce ukázať ich osobnosť a aj vzťahy s ostatnými členmi tímu. Partiu posilnia určite Quicksilver a Scarlet Witch (obaja budú mať vo filme nesmierne veľkú úlohu), ktorých by si mali zahrať Aaron Johnson (Kick-Ass) a Elizabeth Olsen, talentovanejšia z dvojičiek. Otázna je účasť Falcona (Anthony Mackie, ktorý sa nám predstaví v Captain America: The Winter Soldier) a War Machina z Iron Mana. (SPOILER) Agent Coulson sa vo filme asi neobjaví, pretože pre neho nie je priestor. Ako už iste viete, svoju smrť prežil a predstaví sa nám v seriáli z prostredia MCU, Marvel’s  Agents of S.H.I.E.L.D., ktorý už čoskoro začne a bude dotvárať svet a príbehy jednotlivých postáv (SPOILER). Je celkom možné, že sa nám v ňom aj ukážu menej známe postavy ala Street Level Heroes, ktoré by sa v prípade úspechu mohli dočkať väčšej roli, prípadne by poslúžili ako pešiaci v Civil War, ktorú snáď uvidíme.

Koho určite neuvidíme, je Ms. Marvel. Je to totižto slabšia verzia Supermana z DC, teda lieta, vysiela nebezpečné lúče nabité energiou, je takmer nezničiteľná, atď. Podľa režisérových slov by bolo ťažké napísať ju zaujímavo, a teda sa neobjaví. Určite sa ale s určitosťou pripravte na preobsadenie Iron Mana. Hoci bude Robert Downey Jr. postave kráľovať ešte pár rokov (nič si neprajeme viac, ako 4. film o plechovom mužovi práve v podaní génia Downeyho), ale postavu s určitosťou nový herec neminie.

Teraz ale nasledujú čisté špekulácie. Na internete sa objavil príspevok od autora, ktorý tvrdil, že pracuje pre Marvel a celá vec s Visionom a Ultronom bude úplne inak. JARVIS má vo filme bojovať proti celej hromade Ultronov, a aby uspel, získa fyzické telo a stane sa z neho Vision! Sedí to aj na synopsiu z IMBd, v ktorej sa píše, že americká vláda vytvorí technológiu zvanú Ultron, aby sa tak ochránila proti budúcim útokom „zvonka“. Je tu ale jedno ale. Spoluscenárista Iron Mana 3, Drew Pearce totižto vyhlásil, že pozná zrod Ultrona a žiadna z internetových teórií ho zatiaľ neuhádla.

Zľava doprava: Vision, Wasp (žena Henka Pyma, Ant-Mana, ktorá ovláda podobné schopnosti ako on), Ultron.

Čriepky zo sveta Marvelu #6: Avengers II sa blížia, čo všetko už vieme?

Čo sa týka nesmrteľnosti postáv, možno sa dočkáme niečej smrti. Whedon je známy tým, že „rád“ zabíja svoje postavy a navyše mu vyhovuje, keď majú diváci strach o svojich obľúbencov a cítia hroziace nebezpečenstvo. Tiež sa vyjadril, že hoci pri Avengers naskakoval do rozbehnutého vlaku a nestihol na film dohliadať a ovplyvňovať ho od začiatku, celkom sa vydaril a dvojka by mohla byť ešte lepšia, keďže na ňu bude dohliadať od počiatku.

To by bolo pre tento raz všetko. Touto časťou na istý čas končíme, možno pre vás nájdem ešte niečo zaujímavé, ale riešiť čisté špekulácie, ktorých je aj tak plný internet, nemá veľký význam. Možno vám priblížim zaujímavé udalosti vo svete Marvelu, ktoré by sa mohli sfilmovať. Určite si niečo povieme o Civil War a budúcich filmoch. A keďže X-Men patria do Marvelu, teda aspoň trochu, určite nie právami, budem vám prinášať novinky aj zo sveta mutantov.

Čriepky zo sveta Marvelu #6: Avengers II sa blížia, čo všetko už vieme?

Domov
Zdieľať
Diskusia