Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. novembra 2022, 18:30
Čas čítania 1:20
Richard Balog

Balenciaga a Adidas si pýtajú 3 000 eur za topánky spojené s nohavicami. Novej kolekcii dominuje latex a športové súpravy

Balenciaga a Adidas si pýtajú 3 000 eur za topánky spojené s nohavicami. Novej kolekcii dominuje latex a športové súpravy
Zdroj: Balenciaga
MÓDA ADIDAS BALENCIAGA
Uložiť Uložené

Extravagantné modely z kolekcie Resort 2023 môžu byť tvoje.

Spoločná kolekcia značiek Balenciaga a Adidas Originals je v predaji exkluzívne v online obchode módneho domu. Len niekoľko hodín od predstavenia je množstvo produktov takmer vypredaných, a to aj napriek astronomickým cenám. 

Ide o druhý drop unisex návrhov z kolekcie Resort 2023, ktorú Demna Gvasalia ukázal v priestoroch newyorskej burzy v máji tohto roka, kde boli medzi návštevníkmi aj raper Lil Nas X, modelka Candice Swanepoel či Pharrell Williams spoločne s rodinou. 

Balenciaga
Zdroj: Balenciaga

Esencia módy, ktorú obdivuje generácia ZCelá kolekcia je v znamení oversized strihov, latexových masiek, topánok, ktoré plynule prechádzajú do nohavíc, avantgardy, obrovských topánok a športových súprav s tromi prúžkami. Ide o esenciu Gvasaliovej tvorby z posledných sezón, ktorú obdivuje najmä generácia Z, ale aj množstvo známych tvárí.

Najviac ohlasov a pozornosti médií si získali predovšetkým športovo ladené návrhy v čiernej a červenej farbe, vrchné vrstvy za tisícky eur a extravagantné doplnky v podobe kabeliek či zlatých náušníc s logom nemeckého športového giganta.

Všetky tieto a ďalšie produkty zo spoločnej kolekcie môžeš skúsiť zakomponovať aj do svojich outfitov. Záleží len na tom, či si ochotný/-á minúť rádovo stovky eur za modely, ktoré si oblečieš len niekoľkokrát za život, a či máš dostatok odvahy. 

Napríklad, spomínané nohavice spojené s topánkami sú dostupné za 3 000 eur, futbalový dres má cenu 750 eur a oversized čierne sako s tromi prúžkami na rukávoch stojí 2 500 eur.

Úmyselne zničené tenisky, ale aj basketbalová lopta za 500 eurAk ide o obuv, tenisky Stan Smith so zažltnutou podrážkou a s efektom častého nosenia môžu byť tvoje za 695 eur a topánky na jedenásťcentimetrových opätkoch dostali cenu 1 290 eur. V prípade, že hľadáš zberateľský kúsok, ktorý si vystavíš doma na policu, pozri sa na basketbalovú alebo futbalovú loptu s cenou 500 eur.

Prierez dostupných produktov nájdeš v galérii, kde je hlavnou hviezdou modelka Bella Hadid. V prípade záujmu o niektorý z kusov navštív online obchod. Ešte predtým si vychutnaj 27-minútový záznam z newyorskej prehliadky a v komentároch sa môžeš podeliť o svoj názor na túto kolekciu s nádychom východoeurópskej kultúry.

BalenciagaBalenciagaBalenciagaBalenciaga
Zobraziť galériu
(8)
Domov
Zdieľať
Diskusia