Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. novembra 2022 o 9:30
Čas čítania 4:54
Denisa Šútorová

15 módnych darčekov na Vianoce pre frajerku, mamu aj sestru. Potešiť ich vieš už kúskami od 20 €

15 módnych darčekov na Vianoce pre frajerku, mamu aj sestru. Potešiť ich vieš už kúskami od 20 €
Zdroj: Instagram/@lororor
MÓDA
Uložiť Uložené

Vianoce, ktoré by mali byť sviatkami pokoja, sa niekedy vedia premeniť na poriadny chaos. Môže za to jediné: vianočné nákupy. Poradíme ti, ako na to v prípade, že tvoja žena miluje módu.

Kalendár ukazuje november, no už teraz sa zo sna budíš na melódiu Rolničiek? Nezúfaj a nestresuj, my ti povieme, čo kúpiť frajerke, sestre, mame či kamarátke. Či už minieš 20 eur, alebo 200, na detailoch si daj tento rok určite záležať.

V Refresheri ti radi prinášame tipy a inšpirácie z módneho sveta. Ak ťa bavia články o trendoch, celebritných outfitoch či inšpiratívnych ľuďoch, ktorí vynikajú v módnom priemysle, umení a kultúre, staň sa členom klubu REFRESHER+ a všetky články si prečítaj bez obmedzení.

1. Personalizovaná romantika od Intimissimi

V ponuke talianskej značky Intimissimi okrem body, košieľok či pyžám prevláda najmä spodná bielizeň. Podprsenky či sexi nohavičky si tieto Vianoce môžeš dať personalizovať. Tvoja polovička tak bude mať doma špeciálny model darovaný z lásky a ešte aj s vlastnými iniciálkami.

Talianska značka Intimissimi má na slovenskom trhu veľký úspech. Jej spodná bielizeň nemá núdzu o satén, hodváb či čipku. Okrem toho prekvapuje aj dostupnými cenami.
Talianska značka Intimissimi má na slovenskom trhu veľký úspech. Jej spodná bielizeň nemá núdzu o satén, hodváb či čipku. Okrem toho prekvapuje aj dostupnými cenami. Zdroj: Intimissimi

Do našich tipov sme pre teba vybrali čierne dámske body z čipky a tylu Loosen Heartstrings za 45 eur, trojuholníkovú podprsenku Loosen Heartstrings za 29,90 eura a takisto brazílky v štýle 80. rokov Sensual Unbounded za 12,90 eura. Kúpiš na stránke značky alebo v kamenných predajniach.

2. Náhrdelník PDPAOLA

Šperk je veľmi osobným a symbolickým darčekom, ktorý niekedy vypovie viac ako všetky slová. Najzvučnejšie módne značky tento rok potvrdili, že sa do ženských šperkových trendov vrátili znamenia zverokruhu. 

Aktuálnym šperkovým trendom sú znamenia zverokruhu.
Aktuálnym šperkovým trendom sú znamenia zverokruhu. Zdroj: PDPAOLA

PDPAOLA nie je výnimkou a v širokej ponuke šperkov jej svieti najmä tento prepracovaný prívesok pozlátený 18-karátovým zlatom. Medzi farebnými kamienkami nájdeš ruženín, zirkón, lapis či tigrie oko. Na oficiálnej stránke ho kúpiš za 67,95 eura.

3. Tenisky značky Steve Madden

Značka Steve Madden sa tento rok dostala na vrchol najmä vďaka extravagantným a asymetrickým teniskám. Masívne tenisky z kolekcie Steve Madden sú vyrobené z ekologickej kože v kombinácii s textilnou látkou.

Ak chceš svojej polovičke kúpiť tenisky, tento rok siahni po značke Steve Madden.
Ak chceš svojej polovičke kúpiť tenisky, tento rok siahni po značke Steve Madden. Zdroj: Steve Madden

Prevládajúca krémová a výrazné čierne detaily sú nadčasovou kombináciou, ktorá sa dá zladiť k elegantnému, ale aj streetstylovému outfitu, no v dokonalej kombinácii si ich vieme predstaviť aj s oversized kabátom. Kúpiš v každom dobrom e-shope alebo v kamennej predajni. Cena je 119 eur. 

4. Slúchadlá Beats

Kim Kardashian tvrdí, že aj slúchadlá sú módnym doplnkom, a my súhlasíme. Jej nedávna spolupráca so značkou Beats by Dre to potvrdila hneď niekoľkými modelmi bezdrôtových slúchadiel v neutrálnych farbách a s veľmi minimalistickým dizajnom, ktoré každá žena dokonale zladí či už ku každodennému alebo k športovému outfitu.

Model slúchadiel od Kardashianky, ktoré vznikli v spolupráci so spoločnosťou Beats, tvoju frajerku odlíšia v dave a ešte k tomu ich vie aj perfektne zladiť k outfitu.
Model slúchadiel od Kardashianky, ktoré vznikli v spolupráci so spoločnosťou Beats, tvoju frajerku odlíšia v dave a ešte k tomu ich vie aj perfektne zladiť k outfitu. Zdroj: Beats Fit Pro x Kim/Amazon


Značka Beats je dlhé roky synonymom kvality a od roku 2014 ju vlastní Apple. Kým v novej kolekcii Beats Fit Pro x Kim Kardashian boli najskôr predstavené iba v troch odtieňoch (tmavohnedá, bledohnedá a béžová), dnes ich kúpiš aj v bielej či bledofialovej. Všetky modely slúchadiel však majú bezpečné, flexibilné a priliehavé konce zabezpečujúce stabilitu a takisto špeciálnu akustickú platformu, ktorá poskytuje výkonný a vyvážený zvuk. Kúpiš napríklad na oficiálnej stránke Beats za 199,99 dolára (192 eur).
 

5. Kožené rukavice Mango

Koža je neutrálny materiál, ktorý sa da zladiť takmer ku všetkému, a preto, aby si našiel vizuálne dizajnový model, nemusíš chodiť ďaleko. Značka Mango má v ponuke niekoľko kusov s prešívaním, ale aj overenú klasiku.

Kožené rukavice Mango sú elegantným a zároveň extravagantným modelom.
Kožené rukavice Mango sú elegantným a zároveň extravagantným modelom. Zdroj: MANGO

Konkrétny tip od nás je práve model TANIA čiernej farby s výrazným prešívaním v oblasti chrbta dlane. Cena je 19,90 eura.

6. Tepláková súprava PANGAIA

Teplákovou súpravou od PANGAIE trafíš do čierneho. Vyberáme zelenú, pretože táto farba je jedna z trendov roka 2022. Za tepláky 365 Track Pants Core zaplatíš 130 eur, za mikinu 365 Hoodie Core zase 155 eur. Na oficiálnej stránke PANGAIA máš však na výber neobmedzené možnosti.

PANGAIA je synonymom kvalitnej teplákovej súpravy. Ak ju zvolíš ako darček pre tvoju ženu života, určite sa postaráš o cool model v jej šatníku.
PANGAIA je synonymom kvalitnej teplákovej súpravy. Ak ju zvolíš ako darček pre tvoju ženu života, určite sa postaráš o cool model v jej šatníku. Zdroj: PANGAIA

7. Vlnený šál od Acne Studios

Niet nad kvalitný šál, ktorý zahreje a ešte aj perfektne oživí outfit. Model s károvanou potlačou, ktorý kombinuje béžovú a bielu, odtiene sivej a modrej, je vyrobený z 33 % alpaky, z 25 % vlny, z 22 % nylonu a 20 % tvorí tiež mohér. 

Vlnený šál od Acne Studios s károvaným dizajnom si zamilujú všetky generácie.
Vlnený šál od Acne Studios s károvaným dizajnom si zamilujú všetky generácie. Zdroj: Acne Studios

Švédsky módny dom Acne Studios milujú celebrity aj generácia Z a my ti garantujeme, že týmto romantickým nadčasovým šálom nepohrdne ani tvoja mama, sestra, kamoška či priateľka. Tento model je nadčasový, takže ak ho kúpiš tento rok, budúce Vianoce už nemusíš. Na oficiálnej stránke ho kúpiš za 260 eur. 

8. Šiltovka Balenciaga

Pokiaľ ide o šiltovku, my ju berieme ako investičný kúsok, keďže vie na seba pripútať takmer všetku pozornosť. To zaručene platí aj v prípade modelu nižšie, ktorý je na stránke.

Šiltovka Balenciaga sa stane obľúbenou korunou tvojej ženy života.
Šiltovka Balenciaga sa stane obľúbenou korunou tvojej ženy života. Zdroj: Balenciaga

Biela a čierna je kombinácia, ktorou rozhodne nič nepokazíš, a okrem toho má vyšívané logo primeranú veľkosť. Kúpiš napríklad TU za 350 eur. 

9. Kabelka LORO ORO

Chceš darovať štýlovú kabelku, no nemusela by zruinovať tvoj rozpočet? Vyskúšaj českú značku LORO ORO. Vyrábajú kabelky z kvalitnej kože v nadčasových dizajnoch a za „ľudové“ ceny.

Kabelka Bria Ariancio od LORO ORO.
Kabelka Bria Ariancio od LORO ORO. Zdroj: Instagram/@lororor

Na obrázku je model Bria Ariancio vyrobený zo štruktúrovanej kože, no v ponuke nájdeš aj shoperky či tote bags. Ceny sa pohybujú od 56 eur a vyššie, tento konkrétny model stojí 106 eur.  

10. Saténový župan Etam

Zrejme si povieš, že je to čistá nuda, no názor zmeníš pri francúzskej značke Etam, ktorá na Slovensko priniesla eleganciu, a to zároveň so správnou dávkou francúzskeho sexepílu. 

Saténový župan je praktickým a zároveň luxusným darčekom pre tvoju polovičku. Určite ti zaň však poďakuje aj sestra či mamina.
Saténový župan je praktickým a zároveň luxusným darčekom pre tvoju polovičku. Určite ti zaň však poďakuje aj sestra či mamina. Zdroj: Etam

Čierny župan Sentiment pôsobí luxusne nielen vďaka saténovej látke a nadčasovej farbe, ale aj prepracovanej čipke v oblasti rukávov a chrbta. Cena je 39,90 eura a nájdeš ho v kamenných predajniach či v e-shopoch.

11. Parfum Jo Malone

Britská značka Jo Malone London sa preslávila svojimi špecifickými vôňami a miešaním nečakaných hravých kombinácií. Wood Sage & Sea Salt pripomína vôňu čistoty. Jej srdce tvorí morská soľ a sušené ovocie a v základe cítiť biele pižmo, šalviu a guajakové drevo (ktoré pochádza zo špeciálneho karibského stromu nazývaného aj strom života).

Wood Sage & Sea Salt je ideálna vôňa čistoty, ktorá sa hodí všetkým osobnostiam.
Wood Sage & Sea Salt je ideálna vôňa čistoty, ktorá sa hodí všetkým osobnostiam. Zdroj: Jo Malone London

Vďaka nevtieravosti a nenápadnosti dokáže táto vôňa splynúť s každým typom osobnosti, a to bez ohľadu na to, či má vaša polovička radšej korenisté alebo ovocné vône. 100 ml parfum kúpiš v parfumériách za približne 145 eur.

12. Masážna súprava Tigrie oko

Ideálna na opuchnuté vačky pod očami a na masáž celej tváre. Masážnu súpravu by mala mať doma každá „skintelektuálka“. Ideálne v mrazničke. 

Masážna súprava Tigrie oko.
Masážna súprava Tigrie oko. Zdroj: Vemzu

Súčasťou súpravy je roller aj guasha kameň vyrobený z polodrahokamu tigrie oko. Masáž odstraňuje napätie vo svaloch, podporuje tvorbu kolagénu a pomáha držať všetko na svojom mieste. Lebo vieš, gravitácia vekom nepustí. Konkrétna súprava Vemzu stojí 31 eur, na internete však nájdeš bohatú ponuku podobných produktov.

13. Lodičky od Catherine Mulier

Značku Catherine Mulier založila úspešná Slovenka Katarína Sásiková, ktorá dlhé roky pracovala vo svete bankovníctva. Dnes ti ponúka luxusné, elegantné a veľmi unikátne dizajny lodičiek pod značkou Catherine Mulier, ktoré si zamilovala aj naša prezidentka Zuzana Čaputová. 

Pri lodičkách Catherine Mulier si vieš nakombinovať rôzne farby aj veľkosti lodičiek.
Pri lodičkách Catherine Mulier si vieš nakombinovať rôzne farby aj veľkosti lodičiek. Zdroj: Catherine Mulier

Zaujímavým faktom je, že sa lodičky predávajú po jednom kuse, takže sa môžeš vyhrať aj s farbami a iným dizajnovým prevedením. Výhodou je, že na každú nohu vieš zvoliť napríklad inú veľkosť, ako aj to, že ak sa jedna lodička pokazí, nemusíš znova kupovať celý pár, ale len jednu. Cena za model Nude Pump je 110 eur. Oplatí sa ti pozrieť e-shop, ako aj navštíviť predajňu v Bratislave.

14. Oura Ring

Do tejto kategórie sme „veľmi zamilovaní“. Inteligentný prsteň nepôsobí len elegantne (neutrálnou farbou aj skvelou voľbou bude strieborná), ale dôkladne odsleduje spánok, teplotu, srdcovú frekvenciu počas cvičenia a ďalšie telesné aktivity.

Oura Ring je skvelým darčekom pre ženy, ktoré milujú módu aj technológie.
Oura Ring je skvelým darčekom pre ženy, ktoré milujú módu aj technológie. Zdroj: Oura Ring

Možno povedať, že čiastočne dokáže nahradiť smart hodinky. Stojí 367 eur. Objednať ho môžeš z oficiálnej stránky, kde si však ešte predtým vieš objednať súpravu na meranie veľkostí, pretože veď vieš... dvakrát meraj, potom kupuj.

15. Pončo Liu Jo

Ak chceš naozaj originálny darček, potom siahni po asymetrickom modeli ponča od značky Liu Jo, ktorý tvorí stopercentný akryl.

Ak nechceš darovať klasiku, namiesto svetra sa zameraj na pončo. Tvoja žena ho určite ocení.
Ak nechceš darovať klasiku, namiesto svetra sa zameraj na pončo. Tvoja žena ho určite ocení. Zdroj: Liu Jo

Na exkluzivite mu pridáva monogram značky vo výraznom čierno-béžovom prevedení. Cena je 109,99 eura a kúpiš ho v kamenných predajniach.

Anketa:
Máš už nápady na vianočné darčeky?
Času ešte dosť.
Práve ste ma zachránili!
Času ešte dosť.
87 %
Práve ste ma zachránili!
13 %
Domov
Zdieľať
Diskusia