Dlho sme tu nemali Podgast, ktorého hosťom by bol finediningový chef a témou zážitková gastronómia. Najnovšieho Čojeho hosťa určite nepoznáš, šéfuje reštaurácii Essens na južnej Morave.
Odoberaj zadarmo na: Spotify, Apple podcasty, Google podcasty.
Čo sú podcasty a ako ich počúvať? Dozvieš sa tu.
Sleduj Podgast na Refresheri.
- Či je udržateľné variť iba zo surovín vypestovaných v bezprostrednej blízkosti reštaurácie.
- Čo je to vlastne finedining a v čom sa ten moderný líši od tradičného.
- Podľa čoho Essens pridáva nové jedlá do menu a kedy ich vôbec stíha vymyslieť.
Otto Vašák je šéfkuchárom zážitkovej reštaurácie Essens v juhomoravskom Hlohovci, ktorý majú Bratislavčania hodinu a dačo autom. Špecializuje sa nielen na lokálnosť surovín, ale kopu z nich si sám pestuje a vyrába priamo v Essense a využiť ich dokáže takmer do posledného zvyšku, takže medzi jeho kreáciami nájdeš napríklad aj zmrzlinu zo zemiakových šupiek.
Podgast je podcast, ktorý vychádza každú stredu a pre Refresher ho tvorí foodbloger Čoje. Volá si doň zaujímavých hostí, s ktorými sa pustí do reči bez osnov a pravidiel. Začnú o jedle a skončia pri hocičom, na čo majú chuť. Daj Podgastu odber na platforme, na ktorej počúvaš podcasty a hudbu. Neujde ti žiadna časť s parádnymi hosťami nielen z oblasti gastronómie.