Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. októbra 2022, 8:30
Čas čítania 3:49
Richard Balog

Argentína, Mexiko alebo Holandsko? Vybrali sme najkrajšie dresy, ktoré uvidíme na Majstrovstvách sveta vo futbale 2022

Argentína, Mexiko alebo Holandsko? Vybrali sme najkrajšie dresy, ktoré uvidíme na Majstrovstvách sveta vo futbale 2022
Zdroj: Nike
ŠPORT FUTBAL
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Súboj o najkrajšie reprezentačné dresy v Katare zvedú značky Adidas a Nike.

Majstrovstvá sveta vo futbale 2022 sa začínajú približne o mesiac – 20. novembra – a potrvajú do 18. decembra, keď spoznáme nového šampióna. Ide o najväčšiu športovú udalosť v tomto roku a priamoúmerný tomu je aj záujem značiek, ktoré dodávajú dresy jednotlivým účastníkom.

Všetkých 32 reprezentácií sa v Katare predstaví v špeciálnych modeloch, ktoré budú priamo na štadiónoch a pred televíziami sledovať stovky miliónov fanúšikov z celého sveta. Súboj o najatraktívnejšie vyhotovenie zviedli značky Adidas a Nike, keď predstavili desiatky skvelých modelov, spomedzi ktorých sme vybrali 10 najkrajších. 

Viacero z týchto dresov zakomponuješ aj v rámci každodenných outfitov. 

Odporúčané
Toto sú najkrajšie futbalové dresy na sezónu 2022/2023. Zabodovali Arsenal, Boca Juniors aj Venezia Toto sú najkrajšie futbalové dresy na sezónu 2022/2023. Zabodovali Arsenal, Boca Juniors aj Venezia 19. júla 2022, 15:30

 10. Nemecko 

Reprezentácia Nemecka zabojuje o triumf v dresoch z dielní značky Adidas. Klasickú bielo-čiernu domácu súpravu so zlatými detailmi doplní tmavočervená vonkajšia súprava s logom dodávateľa a so štátnym znakom na hrudi.

Dizajnéri pridali malý elegantný prvok v podobe rozmazaného písmena D v celoplošnom vzore, ktorý predstavuje dynamický futbal, aký mužstvo praktizuje vďaka hráčom, ako sú Serge Gnabry, Leroy Sane alebo İlkay Gündoğan.

Nemecko
Zdroj: Adidas

 9. Belgicko 

Značka Adidas pripravila dresy aj pre reprezentáciu Belgicka, ktorá patrí medzi úzky okruh favoritov na zisk majstrovského titulu v Katare podobne ako viacero mužstiev v článku. 

Mužstvo okolo hviezd, ako sú Kevin De Bruyne, Romelu Lukaku alebo Eden Hazard, zabojuje v zápasoch aj v týchto minimalistických bielych dresoch s farebnými detailmi, ktoré zdobia logo dodávateľa, znak reprezentácie aj patenty na rukávoch. V jednoduchosti je krása a to v tomto prípade platí do bodky.

Belgicko
Zdroj: Adidas

8. Francúzsko 

Obhajca titulu z Francúzska vystúpi na majstrovstvách sveta v elegantných dresoch s logom Nike. Rovnako ako na úspešnom turnaji v Rusku pred štyrmi rokmi.

Zatiaľ čo domáca súprava dresov je zahalená do klasickej modro-bielo-červenej trikolóry so zlatými detailmi v podobe loga dodávateľa a štátneho znaku, oveľa zaujímavejšie sú vonkajšie dresy. Na prvý pohľad ide o jednoduchý biely základ s logom Nike a so znakom, ale pri bližšom pohľade objavíš odkazy na Francúzsku revolúciu či národné pamiatky, ako napríklad Víťazný obluk.

Hrali vôbec hráči Les Bleus niekedy v škaredých dresoch? Nespomíname si a inak to nebude ani v Katare. 

Francúzsko
Zdroj: Nike

7. Anglicko 

Reprezentanti Anglicka pôjdu do Kataru s cieľom vyhrať mundial po prvý raz od roku 1966, keď pred domácimi fanúšikmi vyhrali pomerom 4 : 2 proti tímu západného Nemecka.

Vedenie tímu plného hviezdnych hráčov na čele s kapitánom Harrym Kaneom predstavilo pred turnajom špeciálne vyhotovenia od značky Nike, pričom lepšie hodnotíme vonkajšiu súpravu dresov. Výrazný červený základ je doplnený o svetlomodré prvky v podobe loga výrobcu a znak Albionu.

Dizajnéri spoločnosti Nike zvládli väčšinu dresov určených na tohtoročné majstrovstvá sveta na jednotku s hviezdičkou.

Anglicko
Zdroj: Nike

6. Dánsko

Majstrovstvá sveta vo futbale 2022 sprevádza aj množstvo negatívnych informácií vrátane správ o zlých pracovných podmienkach robotníkov na štadiónoch, na čo zareagovala dánska reprezentácia čiernou súpravou dresov od značky Hummel. 

Hoci nejde o úplný bojkot, všetky dresy sú podľa ich výrobcu navrhnuté na protest proti neuspokojivému stavu dodržiavania ľudských práv v hostiteľskej krajine. Čierne vyhotovenie síce nemá politickú silu, aby ovplyvnilo moc štátu v Perzskom zálive, ale tá čierna na čiernej... 

Dánsko
Zdroj: Hummel

5. Mexiko 

Reprezentácia Mexika patrí medzi pravidelných účastníkov majstrovstiev sveta vo futbale a v Katare zabojuje o postup zo skupiny v dresoch s tromi pruhmi na pleciach. 

Atraktívne sú predovšetkým vonkajšie dresy, s ktorými sa dizajnéri spoločnosti Adidas vyhrali do najmenších detailov. Mexiko nás znova obdaruje súpravou, ktorá odkazuje na hrdé aztécke dedičstvo.

Nové logo štátneho znaku na svetlom podklade dopĺňa celoplošná potlač v bordových tónoch, ktorá je inšpirovaná umením a aztéckymi božstvami, ako je napríklad Quetzalcoatl. Jeho hadie telo je vyobrazené v strede dresu. Pozitívne hodnotíme aj zelený lem na golieri, ktorý príjemne dotvára celkový vzhľad. 

Mexiko
Zdroj: Adidas

4. Južná Kórea

Potenciálny čierny kôň na tohtoročných majstrovstvách sveta v Katare na čele so Son Heung-Minom, ktorý patrí medzi najlepších ofenzívnych hráčov na svete, je certifikovaný skvelým vonkajším dresom od spoločnosti Nike.

Ohnivý odtieň červenej s tigrím pruhom na rukáve, odvážny odznak s desivým zvieraťom a výrazný kontrastný golier s okrúhlym výstrihom je skutočným zásahom do čierneho. Za výraznou grafikou je ukrytý hlbší význam. Modré a červené pruhy sú poctou symbolu thägük v strede kórejskej vlajky, ktorý predstavuje rovnováhu medzi zemou a nebom.

Tento dres by sme nosili aj v rámci outfitov. Ak máš rovnaký vkus, tento atraktívny variant nájdeš v online obchode za cenu 140 eur. 

Južná Kórea
Zdroj: Nike

3. Argentína 

Reprezentácia, ktorá vyhrala mundial naposledy v roku 1986 vďaka výkonom Diega Armanda Maradonu, zabojuje o trofej v dresoch od značky Adidas. 

Posledný tanec Lionela Messiho na vrcholnom podujatí bude nielen v elegantnom bielo-modrom domácom drese so štátnym znakom Argentíny. Pozornosť púta najmä vonkajšia súprava, ktorú dizajnéri v službách športového výrobcu zahalili do fialovej farby a plameňov. Originálne vyhotovenie, ktoré by sa nestratilo ani v móde Ultimate Team v hre FIFA.

Argentína
Zdroj: Adidas

2. Portugalsko 

Rovnako ako Lionel Messi, aj Cristiano Ronaldo pravdepodobne nastúpi na svoje posledné majstrovstvá sveta. Reprezentácia Portugalska nastúpi v Katare v atraktívnych dresoch, ktoré sú zahalené do tradičných farieb krajiny. 

Domácej súprave dominuje diagonálny červeno-zelený dizajn, ktorý bol vytvorený, aby napodobňoval spôsob, akým hráči národného tímu príležitostne obtáčajú vlajku krajiny okolo svojho tela po víťazstvách. Zmena je dobrá vec a vďaka tejto novej súprave a zostave plnej mladých talentov majú portugalskí fanúšikovia dôvody na radosť.

Portugalsko
Zdroj: Nike

1. Holandsko 

Najkrajšie dresy, ktoré uvidíme na Majstrovstvách sveta vo futbale 2022 v Katare, patria reprezentácii Holandska. Sú dielom dizajnérov v službách spoločnosti Nike a plný počet bodov udeľujeme predovšetkým domácej súprave, ktorá nás vrátila v čase do 70. a 80. rokov. 

Nová súprava Nike má trochu žltší odtieň, než na aký sme zvyknutí pri tíme, ktorého obľúbenej farbe zodpovedá aj jeho prezývka – Oranje. Má žiarivý, mierne psychedelický a patinovaný povrch, ktorý vyzerá skvelo a milujeme ho. 

Uvidíme, či krásne dresy mladému mužstvu pod taktovkou skúseného trénera Louisa van Gaala prinesú šťastie a konečne zlomia prekliatie z finálových súbojov. 

Holandsko
Zdroj: Nike
Pozornosť si zaslúžia aj dresy, v ktorých uvidíme reprezentácie Chorvátska, Japonska, Uruguaja alebo domáceho Kataru.
Anketa:
Ktorá reprezentácia nastúpi v najkrajších dresoch?
Nemecko
Belgicko
Francúzsko
Anglicko
Dánsko
Mexiko
Južná Kórea
Argentína
Portugalsko
Holandsko
Iná
Nemecko
7 %
16 Hlasov
Belgicko
5 %
11 Hlasov
Francúzsko
6 %
14 Hlasov
Anglicko
4 %
9 Hlasov
Dánsko
5 %
12 Hlasov
Mexiko
22 %
52 Hlasov
Južná Kórea
6 %
15 Hlasov
Argentína
15 %
34 Hlasov
Portugalsko
6 %
14 Hlasov
Holandsko
17 %
40 Hlasov
Iná
7 %
17 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia