Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. júla 2022, 15:30
Čas čítania 3:40
Richard Balog

Toto sú najkrajšie futbalové dresy na sezónu 2022/2023. Zabodovali Arsenal, Boca Juniors aj Venezia

Toto sú najkrajšie futbalové dresy na sezónu 2022/2023. Zabodovali Arsenal, Boca Juniors aj Venezia
Zdroj: Kappa
ŠPORT FUTBAL
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Značka Adidas schovala do vrecka konkurenčných výrobcov a predstavila množstvo atraktívnych dresov nielen pre európske veľkokluby.

Futbalová sezóna 2022/2023 sa začína v celej Európe, čoho signálom sú prípravné zápasy veľkoklubov v Spojených štátoch amerických alebo v Ázii, posily na súpiskách a takisto nové súpravy dresov.

Najväčší záujem fanúšikov je po nových vyhotoveniach s logom veľkoklubov, ako sú Real Madrid CF alebo Manchester United FC. Dizajnéri v službách športových značiek venujú dostatok pozornosti aj mimoeurópskym a menším klubom. 

Toto je výber najkrajších futbalových dresov, ktoré uvidíme počas sezóny 2022/2023 takmer každý týždeň. Viacero z nich ľahko zakomponuješ aj v rámci každodenných outfitov. 

Odporúčané
Fortuna liga: Prehľad a predikcia pred štartom 30. ročníka. Podarí sa Slovanu ďalšia „povinná jazda“ alebo mu titul vyfúkne DAC? Fortuna liga: Prehľad a predikcia pred štartom 30. ročníka. Podarí sa Slovanu ďalšia „povinná jazda“ alebo mu titul vyfúkne DAC? 15. júla 2022, 13:30

AC Milan 

Puma

Červeno-čierny tím z Milána zaútočí na majstrovský titul v sezóne 2022/2023 v dresoch od značky Puma, ktoré sú kombináciou funkčnosti, dizajnu, pouličnej kultúry a dedičstva metropoly. Atraktívna je predovšetkým domáca súprava zahalená do klubových farieb s bielymi kontrastmi, ktoré dopĺňa talianska trikolóra na manžetách rukávov, erb AC a logo sponzora.

AC Milan
Zdroj: Puma

AFC Bournemouth

Umbro

Vedenie tímu AFC Bournemouth v spolupráci so značkou Umbro oslávilo návrat do najvyššej anglickej súťaže Premier League atraktívnymi dresmi, v ktorých hráči odohrajú všetky domáce zápasy. Základom dresov je červeno-čierny podklad, ktorý dizajnéri ozvláštnili použitím vzoru a prešívaného goliera. Výsledný vzhľad doplnilo logo sponzora, ktoré nepôsobí rušivým dojmom.

AFC Bournemouth
Zdroj: Umbro

Arsenal FC

Adidas

Arsenal FC – najúspešnejší klub zo severnej časti Londýna – zabojuje v sezóne 2022/2023 o návrat na výslnie v domácej ligovej súťaži aj v Európskej lige UEFA. Tím okolo mladých anglických reprezentantov a hviezdnych legionárov bude nastupovať v domácich zápasoch v klasickej červeno-bielej súprave dresov, ktorú dopĺňa vzor na golieri, logo sponzora na prednej časti, respektíve na ľavom rukáve a vyšívaný erb s kanónom na hrudníku.

Minimálne rovnako zaujímavo vyzerá aj vonkajšia súprava dresov v čierno-zlatej farebnej kombinácii s geometrickým vzorom.

Arsenal FC
Zdroj: Adidas
Arsenal FC
Zdroj: Adidas

Athletic Club

New Balance

Athletic Club považujeme za jeden z najsympatickejších klubov v Španielsku, a to najmä kvôli skvelej práci s vlastnými odchovancami z baskickej oblasti. Tím z Bilbaa zabojuje v sezóne 2022/2023 o najvyššie priečky v domácej súťaži La Liga v dresoch s logom značky New Balance. Domáca súprava je zahalená do červeno-bielych zvislých pruhov s čiernym golierom a rovnako s čiernymi manžetami na oboch rukávoch.

Plný počet bodov udeľujeme aj druhej súprave dresov, ktorá je určená na vonkajšie zápasy a zdobí ju abstraktný motív s červenými obrysmi na tmavom podklade. Ktorý variant je lepší? 

Athletic Club
Zdroj: New Balance
Athletic Club
Zdroj: New Balance

Club Atlético Boca Juniors

Adidas

Nové domáce dresy argentínskeho veľkoklubu Boca Juniors sú skvelým ťahom od marketingového tímu značky Adidas. Na trh prichádzajú bez loga hlavného sponzora na prednej časti, keďže vedenie najslávnejšieho mužstva z Buenos Aires čaká na podpis zmluvy s novým partnerom.

Finálny vzhľad dresov je ako vystrihnutý z deväťdesiatych rokov minulého storočia a ide o veľmi sviežu zmenu oproti ostatným klubom. Uvidíme, ktorá spoločnosť získa žiadaný priestor na dresoch Clubu Atlético Boca Juniors v sezóne 2022/2023 a ako doplní retro nádych.

Boca Juniors
Zdroj: Adidas

Girona FC

Puma

Girona FC nepatrí medzi najväčšie kluby v Španielsku, ale v sezóne 2022/2023 bude mať jedny z najatraktívnejších dresov v súťaži. Zásluhu na tom má dizajnérsky tím značky Puma, ktorý futbalistom zo severu Katalánska dodal bielo-červenú súpravu s vodorovnými aj so zvislými pruhmi, ktoré dopĺňa vyšívaný erb a logo hlavného sponzora. Jednoduché a mimoriadne atraktívne vyhotovenie.

Girona FC
Zdroj: Puma

Juventus FC

Adidas

Turínsky veľkoklub nezvládol sezónu 2021/2022 podľa stanovených cieľov a mužstvo preto posilnili hviezdy ako Ángel Di María či Paul Pogba. Hráči Juventusu FC budú na domáce zápasy v ročníku 2022/2023 nastupovať v ikonickej bielo-čiernej farebnej kombinácii bez akýchkoľvek zbytočných detailov. 

Klasické pruhy vystriedali geometrické vzorce, ktoré sú inšpirované vzhľadom štadióna. Pozitívne hodnotíme aj zlatý kontrast v podobe hviezdičiek nad erbom klubu a logo hlavného sponzora zahalené do grafického motívu bleskov. Uvidíme, či nová súprava dresov z dielní značky Adidas prinesie šťastie a Bianconeri sa vrátia na vrchol domácej ligovej súťaže.

Juventus FC
Zdroj: Adidas

Manchester United FC 

Adidas

Manchester United FC má pred sebou dlhú cestu naspäť na vrchol anglického ligového futbalu a uvidíme, či s Cristianom Ronaldom na súpiske. Isté je, že slávny klub bude nastupovať na domáce zápasy v Old Trafforde v atraktívnych dresoch s retro nádychom, ktorý schválil aj bývalý hráč Eric Cantona. 

Dizajnéri vrátili červeným diablom na dresy golier po siedmich rokoch. Ak si fanúšik úspešnejšieho klubu z Manchestru, tento dres by nemal chýbať v tvojej zbierke. 

Manchester United FC
Zdroj: Adidas

Real Madrid CF 

Adidas

Najúspešnejší klub v histórii a víťaz posledného ročníka Ligy majstrov UEFA bude hrať na ihriskách súperov v sezóne 2022/2023 vo fialových dresoch. Hráči si dresy prvý raz oblečú 30. júla v prípravnom zápase proti Juventusu v Los Angeles. 

Dominantným prvkom je nový odtieň fialovej, ktorý dizajnéri zladili s čiernymi detailmi okolo zaobleného goliera a s pruhmi na ramenách. Dres sa pýši aj výrazným vzorom, ktorý pripomína motívy používané na súpravách Adidas v deväťdesiatych rokoch. Bonusom je, že dres využíva technológiu HEAT.RDY KEEP COOL na reguláciu teploty hráčov a je vyrobený z recyklovaných materiálov. 

Real Madrid CF
Zdroj: Adidas

Sport Club Corinthians Paulista

Nike

V závere výberu najkrajších futbalových dresov na sezónu 2022/2023 nechýba ani brazílsky klub Corinthians. Čierno-biely tím z mesta Sao Paulo je známy vďaka minimalistickým dresom bez loga sponzora a vedenie v spolupráci so značkou Nike neurobilo výnimku ani tentoraz.

Okrem atraktívneho bieleho variantu na domáce zápasy dávame plný počet bodov aj súpravae určenej na vonkajšie zápasy, ktorá je zahalená do čiernej farby s vyblednutým sivým efektom, so zlatými detailmi a s veľkým erbom Sport Club Corinthians Paulista.

Sport Club Corinthians Paulista
Zdroj: Nike

Venezia FC

Kappa

Sladkou bodkou na úplný záver je nová domáca súprava dresov talianskeho druholigového mužstva Venezia FC. Ambiciózny tím z Benátok bude v ročníku 2022/2023 nastupovať v dresoch s logom značky Kappa, ktoré sú zahalené do čierno-zeleno-oranžovej farebnej kombinácie s metalickými zlatými detailmi. Dodávateľ týmto návrhom nadviazal na minuloročný variant a výsledkom je atraktívny dres, v ktorom zaboduješ aj mimo futbalového štadióna. 

Venezia FC
Zdroj: Kappa
Domov
Zdieľať
Diskusia