Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je vytvorený v rámci mediálnej spolupráce s organizáciou DFN Universe.
17. októbra 2022, 15:30
Čas čítania 2:28

Tisícový dav fanúšikov a úchvatná svetelná šou. Turnaj DFN 8 bude prvýkrát na hokejovom štadióne

Tisícový dav fanúšikov a úchvatná svetelná šou. Turnaj DFN 8 bude prvýkrát na hokejovom štadióne
Zdroj: DFN
ŠPORT BOJOVÉ ŠPORTY BOJOVÉ UMENIA MMA
Uložiť Uložené

Ak si fanúšikom MMA či thajského boxu, nemalo by ti uniknúť, na čo všetko sa môžeš tešiť 22. októbra na DFN 8 v banskobystrickej Tipsport aréne.

Bojové športy sa tešia čoraz väčšej obľube. Svojich fanúšikov si získal aj turnaj Dracula Fight Night skrátene DFN. Tento turnaj založil a už ôsmykrát organizuje legendárny banskobystrický bojovník Vladimír „Dracula“ Moravčík. Ak si fanúšikom MMA či thajského boxu, ktorý mnohí považujú sa umenie, sleduj turnaj 22. októbra DFN 8 v banskobystrickej Tipsport aréne. 

DFN, MMA, thajský box
Zdroj: DFN

Prvýkrát na zrekonštruovanom hokejovom štadióne

Predstav si tisícový dav fanúšikov, ktorých spája nadšenie a obdiv pre bojové umenia. Pridaj k tomu úchvatnú svetelnú šou, tvrdé údery a atmosféru, ktorú je lepšie raz zažiť ako stokrát počuť. Na DFN 8 ťa skrátka čaká nezabudnuteľný zážitok. Turnaj bude po prvý raz na novozrekonštruovanom hokejovom štadióne v Banskej Bystrici. 

DFN, MMA, bojové športy
Zdroj: DFN

O titul bude bojovať nástupca Moravčíka

Hlavným zápasom turnaja v Tipsport aréne bude titulový súboj Tutura vs. Fernández. Juraja Tuturu viacerí odborníci považujú za nástupcu Vladimíra Moravčíka, keďže na DFN turnajoch ho doteraz nikto neporazil. V ceste za vytúženým titulom mu však bude stáť barcelonský toreador Alex Fernández. Šampiónom však môže byť len jeden z nich. Bude to nástupca Moravčíka Tutura alebo temperamentný toreador Fernández?

Zápasy, ktoré stojí zato vidieť naživo

V ďalšom zápase proti sebe nastúpia historicky prvý šampión DFN, neporazený „BAD BOY” a zabávač Radek Roušal a thajský bojovník Leng, ktorý má na svojom konte štyrikrát viac zápasov. Uvidíš aj Josefa Talafousa, ktorého kvality presahujú domácu scénu, avšak doteraz mu chýbal povestný kúsok šťastia, či excelentného strikera Vlada Lengála, ktorý porazil na DFN 6 obávaného Meszároša. Ďalším skvelým zápasom bude súboj o titulového vyzývateľa Radka Roušala na DFN 9 medzi Jánom Pajtášom a Ivanom Barašičom z Viedenského Fox Gymu.

DFN, MMA, thajský box
Zdroj: DFN

Tešiť sa môžeš aj na miláčika domáceho publika, aktuálnu majsterku sveta v MMA strikingu z holandského Amsterdamu a dvojnásobnú majsterku Európy v MMA a MMA strikingu Veroniku Smolkovú a dlhoročnú domácu hviezdu Richarda Apache Dobrotku. Na DFN 8 nastúpi taktiež štvorica bojovníkov z martinského tímu Colosseum MMA Martin, ale aj mladé talenty domáceho Dracula Gymu Radomír ChovanRoland Tóth, Ján Lupták, Roman Sekereš Sebastián Horváth.

chcem lístok na DFN 8
DFN, MMA, bojové športy
Zdroj: DFN

Úspešný bojovník chcel zanechať odkaz

Organizátor turnaja Vladimír Moravčík vidí zmysel zápasenia aj v odovzdávaní skúseností ďalším nadaným a zanieteným športovcom. Aj keď má už niekoľko svetových titulov, rozhodol sa, že bude pokračovať ďalej tak, že bude pomáhať vyhrávať novým zápasníkom.

Slovákov chce posunúť do sveta

Vladimír Moravčík založil Dracula Gym v Banskej Bystrici a ako jedenásťnásobný šampión v thajskom boxe a kickboxe sa v tomto športovom klube stal hlavným trénerom. Dvere klubu sú otvorené pre profesionálov, začiatočníkov, ale aj hobby športovcov podľa vekových kategórií už od 4 rokov, ktorých baví thajský box, K1, box, MMA a grappling.

DFN, MMA, thajský box
Zdroj: DFN

„Prvotná myšlienka bola hlavne možnosť pre zápasníkov, aby rástli na Slovensku a mohli sa ďalej posúvať do sveta. Takisto bolo cieľom vybudovať silnú organizáciu v rámci postojových bojových športov, aby sa zápasníci mohli zdokonaľovať,“ hovorí Vladimír „Dracula“ Moravčík.

Stabilná organizácia pre nových zápasníkov

K športovému klubu zakrátko pribudla organizácia DFN. „Dracula Gym a DFN vznikli preto, aby sa mohli vychovávať noví zápasníci, noví športovci. DFN má byť silná stabilná organizácia, ktorá má za úlohu posúvať zápasníkov na svetové pódia. Dracula Gym má byť miestom, kde budeme tých zápasníkov vychovávať,“ upresnil rozdiel medzi organizáciou a klubom promotér organizácie DFN Vladimír Piperek.

DFN, MMA, thajský box
Zdroj: DFN

Klietka namiesto ringu

Počas siedmeho turnaja DFN 7 v júni tohto roku priniesli organizátori viacero noviniek. Ring vymenili za populárnu klietku a väčšie boxerské rukavice za menšie MMA rukavice. Organizátori si však uvedomujú, že popularita klasického MMA neustále rastie, preto je tento šport súčasťou turnajov DFN.

DFN, MMA, thajský box
Zdroj: DFN

Ak rád sleduješ bojové športy a obdivuješ techniku aj tvrdé údery bojovníkov, vychutnaj si pohľad na ich umenie zblízka. Na DFN 8 v banskobystrickej Tipsport aréne sa môžeš tešiť už 22. októbra. Lístky na toto veľkolepé podujatie nájdeš tu. 

chcem zažiť DFN 8
Domov
Zdieľať
Diskusia