Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. októbra 2022, 14:30
Čas čítania 7:14
Adriana Královičová

Zuzana Phillips navrhuje interiéry pre najbohatších ľudí sveta: Na mítingu stáli okolo miestnosti ozbrojení ochrankári (Rozhovor)

Zuzana Phillips navrhuje interiéry pre najbohatších ľudí sveta: Na mítingu stáli okolo miestnosti ozbrojení ochrankári (Rozhovor)
Zdroj: Refresher/Paulína Ščepková
KULTÚRA DIZAJN INTERIÉROVÝ DIZAJN ZAHRANIČNÁ ARCHITEKTÚRA
Uložiť Uložené

Rodáčka z Dolného Kubína buduje kariéru mimo svojej rodnej krajiny. Spolu so svojou obchodnou partnerkou Linou založila v Londýne Accanto Interiors Studio. Pod svojou značkou navrhujú prémiové projekty pre najbohatších ľudí sveta.

Zuzana sa rozhodla študovať na Technickej univerzite v Liberci odbor dizajn a technológie. Popri štúdiu pracovala ako shop manažér pre značku Pandora, neskôr sa podieľala na otváraní všetkých prevádzok tejto značky v Slovenskej a Českej republike. „K svojej práci som potrebovala angličtinu, tak som sa rozhodla odísť do Londýna absolvovať dvojmesačný jazykový kurz. Tak ako býva zvykom, stretla som tam svojho, teraz už bývalého partnera, ktorý bol dôvodom, prečo som v Londýne zostala,“ hovorí v rozhovore pre Refresher Zuzana.

Zoznámila sa so svojou obchodnou partnerkou Linou a dnes sa ako interiérová spoločnosť Accanto Interiors Design zameriavajú na vytváranie luxusných interiérov pre prominentných, zväčša privátnych klientov. My sme sa so Zuzanou porozprávali o jej kariére, ale aj o budúcich trendoch v interiérovom dizajne.

Odporúčané
Slovák Boris Klimek navrhol svietidlá, ktoré údajne skopírovala značka Louis Vuitton. Súdiť sa nechce, je to pre neho česť Slovák Boris Klimek navrhol svietidlá, ktoré údajne skopírovala značka Louis Vuitton. Súdiť sa nechce, je to pre neho česť 23. augusta 2022, 14:30
So Zuzanou sme sa porozprávali o tom, ako vyzerá navrhovanie projektov pre najbohatších ľudí sveta.
So Zuzanou sme sa porozprávali o tom, ako vyzerá navrhovanie projektov pre najbohatších ľudí sveta. Zdroj: Refresher/Paulína Ščepková

Ako vyzerali tvoje začiatky v Londýne, venovala si sa podobnej práci ako doma?

Áno aj nie. Otvorila som si svoj biznis na výrobu skla. Sklo ma začalo fascinovať už v rámci štúdia v Česku, mala som k nemu veľmi blízko. Začala som predávať sklenené výrobky, spolupracovala som s architektmi, aby som z neho dokázala vytvoriť netypické produkty. Keďže sklo je veľmi nákladné, musela by som pracovať s veľmi drahou klientelou a to vtedy nefungovalo. Moja cesta smerovala naspäť k retailu so šperkami. 

Ale to ťa neodradilo.

Presne tak. Neskôr som začala pracovať v ruskej interiérovej spoločnosti, takže som sa konečne priblížila k tomu, čo som študovala. Potom spoločnosť skončila a moji klienti ma osobne požiadali, aby som ich projekty dokončila.

V Refresheri ti radi prinášame príbehy úspešných Slovákov. Ak ťa bavia články o architektúre, interiérovom dizajne, biznise, staň sa členom klubu REFRESHER+ a všetky články si prečítaj bez obmedzení.


Tu si sa spoznala so svojou obchodnou partnerkou Linou?

Áno, ona tu pracovala. Zostala som pracovať na projektoch pre ruských klientov, Lina mi pomáhala s prekladom. Bola som u klienta v Mexiku, keď som sa vrátila z cesty, povedala mi, že by chcela mať interiérovú spoločnosť. Tu prišla otázka, prečo pracovať osobitne, keď ju môžeme založiť spolu. Tým sa začala naša spolupráca a ja si nedokážem predstaviť spolupracovať s niekým iným. 

Zuzana Phillips so svojou obchodnou partnerkou Linou.
Zuzana Phillips so svojou obchodnou partnerkou Linou. Zdroj: Accanto Interiors Studio

Navrhujete prémiové interiéry pre najbohatších ľudí sveta, kto sú títo ľudia? 

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 122165 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Kto sú najbohatší klienti, pre ktorých navrhujú projekty.
  • Ako sa s týmito ľuďmi spolupracuje.
  • V akých cenách sa pohybujú najdrahšie projekty
  • Či chcú klienti vytvoriť interiér s ekomateriálmi.
  • Aké sú dizajnové trendy do budúcna.
Domov
Zdieľať
Diskusia