Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. septembra 2022, 18:49
Čas čítania 1:16
Dominik Vetrák

Seriál The Last of Us dostal prvý trailer. Detailné spracovanie herného postapokalyptického sveta ťa zanechá v nemom úžase

Seriál The Last of Us dostal prvý trailer. Detailné spracovanie herného postapokalyptického sveta ťa zanechá v nemom úžase
Zdroj: HBO
FILMY A SERIÁLY THE LAST OF US SERIÁL
Uložiť Uložené

HBO ukázalo vôbec prvé zábery z očakávaného seriálu The Last of Us a ohlásilo dátum premiéry na rok 2023.

Spoločnosť HBO pri príležitosti osláv 9. ročníka The Last of Us Day vydala prvý teaser trailer na očakávaný postapokalyptický seriál The Last of Us. Spomínaný deň oslavujú tvorcovia hry každý rok presne 26. septembra, teda v deň, keď ľudstvo v hernom svete pochopilo, že infekcia cordyceps je hotová apokalypsa. 

Odporúčané
RECENZIA: The Last uf Us: Part I (PS5) RECENZIA: The Last uf Us: Part I (PS5) 31. augusta 2022, 17:00

Dej seriálu bude až na pár odchýlok a rozšírení rovnaký ako v hrách. Spoznáme v ňom Joela (Pedro Pascal), pašeráka a drsného chlapíka, ktorý 20 rokov po vypuknutí apokalypsy robí všetko pre to, aby prežil. Jedného dňa dostane so svojou parťáčkou Tess (Anna Torv) úlohu prepašovať z mesta dievča, z ktorého sa stane azda najdôležitejší človek na planéte.

Tínedžerka Ellie (Bella Ramsey) je totiž imúnna voči nákaze a môže byť kľúčom k vakcíne, ktorá by spasila tento nehostinný, smrteľný a brutálny svet, v ktorom sa ľudia zabíjajú pre konzervy so skazeným jedlom. 

Hrozbou nie sú len ľudia, kanibali či gangy žijúce voľne v prírode a okrádajúce bezbranných, nevinných ľudí. V temnote driemu smrteľné monštrá, ľudia, ktorí sa po infikovaní do dvoch dní zmenili na agresívne bytosti. Čím dlhšie sú infikovaní, tým viac ich telá mutujú. 

Obidve hry The Last of Us považujeme za vrchol videohernej tvorby a z hľadiska príbehu nemajú v hernom svete veľkú konkurenciu. Teaser trailer na rovnomenný seriál nám odhalil, že tvorcovia si dali záležať na tom, aby zreplikovali vizuál a výtvarný štýl hier zobrazujúcich depresívne postapokalyptické prostredie.

Po prvých záberoch môžu byť všetci fanúšikovia hier a kvalitnej televíznej tvorby spokojní. Zatiaľ to vyzerá nadpriemerne a v roku 2023, keď HBO začne vysielať seriál na streamovacej službe HBO Max, to budeme vedieť naisto.

V seriáli uvidíme všetky dôležité postavy z prvej časti. Menovite pôjde o Marlene (zahrá si ju Merle Dandridge, ktorá postavu stvárnila aj v hrách), Billa (Nick Offerman), Tommyho (Diego Luna), Sarah (Nico Parker) či Riley (Storm Reid). Troy Baker a Ashley Johnson, ktorí v hrách stvárnili Joela a Ellie, majú v seriáli malé roly. 

Seriál The Last of Us dostal prvý trailer. Neuveriteľne detailné spracovanie herného post-apo sveta ťa zanechá v nemom úžase
Domov
Zdieľať
Diskusia