Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. septembra 2022, 15:30
Čas čítania 4:08
Richard Balog

Toto sú jesenné vône, ktoré pohltia teba aj tvoje okolie

Toto sú jesenné vône, ktoré pohltia teba aj tvoje okolie
Zdroj: Dries Van Noten
MÓDA KOZMETIKA A STAROSTLIVOSŤ O KOŽU PARFUMY
Uložiť Uložené

Doplň svoju zbierku parfumov o originálny kúsok, vďaka ktorému ovládneš každý priestor.

Výber správneho parfumu je sprevádzaný niekoľkými návštevami parfumérie a nekonečným skúšaním vôní rôzneho charakteru. Z obchodu zväčša odchádzaš s overenou klasikou, ktorú používaš roky, keďže arómy ostatných parfumov postupne vyznievali rovnako. 

Tomu je minimálne na jesenné, respektíve zimné obdobie koniec – pripravili sme výber najzaujímavejších parfumov, ktoré pohltia teba aj tvoje okolie. Nastal čas doplniť svoju zbierku o silné vône od značiek typu Byredo, Roja Parfums, Maison Francis Kurkdjian alebo Kilian.

Veríme, že objavíš niečo podľa svojich preferencií a pri nákupe uprednostníš zaujímavosť a výnimočnosť parfumu pred menom na flakóne. Ak si ochotný/ochotná minúť 200 – 300 eur za tenisky alebo tričko s logom módneho domu, určite stojí za zváženie aj kvalitná vôňa, s ktorou nezapadneš v dave. 

Názory prezentované v tomto článku nie sú názormi celej redakcie. 
Odporúčané
Najlepšie modely búnd a kabátov na tohtoročnú jeseň Najlepšie modely búnd a kabátov na tohtoročnú jeseň 13. septembra 2022, 13:30

Maison Margiela Replica When the Rain Stops 

Úvod výberu venujeme vôni z portfólia značky Maison Margiela, ktorá je aj cenovo najdostupnejšou voľbou, keď 30-mililitrový flakón stojí približne 55 eur. Parfum When the Rain Stops je súčasťou kolekcie Replica, ktorá je inšpirovaná spomienkami a odráža prvý moment čerstvého vzduchu po daždi.

Unisex vôňa je dielom parfumérky Fanny Bal a spája v sebe živé tóny ružového korenia s dotykom jazmínu, pričom mokrú zem evokujú akordy pačuli s machom. 

Hlava: bergamotový olej & ružové korenie
Srdce: jazmín & lístky ruže 
Základ: borovica, mach & pačuli 
Maison Margiela
Zdroj: Selfridges

Diptyque Fleur de Peau

Značka Diptyque patrí medzi najznámejších výrobcov parfumov a Fleur de Peau je ódou na živočíšnu vôňu pižma, ktorá je plná sily. Tvorca Olivier Pescheux vyjadril čistú vôňu pižma, ktorú zvýraznil prítomnosťou aldehydov, kosatca a mošusových semienok. Skvelý unisex parfum s kvetinovo-aldehydovými tónmi, ktorý budeš milovať. 75-mililitrový variant stojí približne 160 eur. 

Hlava: aldehydy, bergamot, mandarínka & ružové korenie
Srdce: kosatec, pižmo & turecká ruža
Základ: mošusové semienka & sivá ambra 
Diptyque
Zdroj: Selfridges

Diptyque Orphéon

Za rovnakú cenu môžeš získať aj druhý 75-mililitrový flakón s logom parížskej parfumérie Diptyque. Vôňa s názvom Orphéon je svieža, kvetinová, zmyselná, drevitá a, samozrejme, unisex ako väčšina produktov značky s viac ako 60-ročnou históriou. 

Olivier Pescheux namiešal parfum ako poctu džezovému klubu Orphéon, ktorý sídlil v blízkosti pôvodného obchodu Diptyque. Vďaka jednému streknutiu sa ponoríš do bohatých bôbov fazule tonka naplnených hĺbkou cédrového dreva a sladkosťou jalovca.

Hlava: galbanum, jalovec & zelená mandarínka
Srdce: arabský jazmín, damašská ruža & ylang-ylang
Základ: ambroxan, benzoín, cédrové drevo, fazuľa tonka & pačuli
Diptyque
Zdroj: Selfridges

Byredo De Los Santos

Značku Byredo založil Ben Gorham v roku 2006 a za krátky čas si podmanila ľudí naprieč celým svetom vrátane nás. Parfum De Los Santos vznikol po období, v ktorom Gorham stratil milovanú osobu a ide o oslavu spomienok, pripomienku krásy aj pominuteľnosti života. 

Aromatické tóny pižma a šalvie v tomto prípade umocňuje tajomnosť ambroxanu a drievka palo santo, ktoré sú sprevádzané koreňom kosatca a sladkosťou mirabelky. Flakón s objemom 50 mililitrov je dostupný za 150 eur.

Domov
Zdieľať
Diskusia