Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. augusta 2022, 9:30
Čas čítania 6:07
Kamila Šebestová Lukáš Čelka

Z Košíc do Bratislavy lietadlom alebo vlakom? Ak si za koľajnice, čaká ťa nekonečná cesta. Lacné lety sú najmä v neskorých časoch

VIDEO CESTOVANIE CESTOVANIE PO SLOVENSKU DOPRAVA
Uložiť Uložené

Každý spôsob dopravy má svoje plusy aj mínusy. Ktorý je však po sumarizácii výhodnejší?

Cestuješ (ne)pravidelne z Košíc do Bratislavy a hľadáš najlepšiu alternatívu cesty? Porovnali sme za teba, či sa ti viac oplatí križovať Slovensko po koľajniciach alebo letecky. Neskúmali sme pritom len dĺžku cesty a čas strávený v dopravnom prostriedku, ale aj komfort a gastro možnosti vlaku a lietadla.

Ešte predtým než sa s nami vydáš na cestu naprieč Slovenskom, radi by sme ti pripomenuli, že cestovať a pripravovať zaujímavé reportáže môžeme len vďaka našim predplatiteľom. Preto ak sa ti naše články z terénu páčia a chcel by si ich na našom webe vidieť viac, môžeš nás podporiť vstupom do klubu Refresher+.

Cesta lietadlom alebo „tenkrát poprvé“ (Kamilina cesta)

Po tom, čo sa naše cesty s Lukášom rozídu, unavene nasadám do taxíka a preklínam skorý čas odletu. Taxikár mlčí, zrejme sa ani on ešte celkom nezobudil. Cesta na letisko trvá približne 13 minút, počas ktorých skoro zaspím. Za jazdu si taxikár pýta 7,20 €. Ak by som sa rozhodla pre cestu MHD, bolo by to oveľa lacnejšie (elektronický lístok na električku stojí 0,89 €), no tentoraz u mňa vyhral komfort.


Pomaly sa blížime k zasklenému komplexu budov s nápisom KOŠICE INTERNATIONAL AIRPORT. Taxikár ma vyhadzuje pred letiskom. Spolu so svojím zaprášeným ruksakom sa poberiem k vstupu.

Odporúčané
Ako ušetriť na cestovaní po Bratislave? Najlepšie tipy Ako ušetriť na cestovaní po Bratislave? Najlepšie tipy 24. apríla 2024, 15:00

Vojdem, samozrejme, do zlej časti, kde sú prílety, no zorientovať sa nie je ťažké. Vstupná hala je pomerne malá, šípky ma hneď navedú na správny smer. Checkinom prejdem približne za päť minút, keďže predo mnou nie sú žiadne rady. Pracovník letiska mi vyhadzuje obľúbený šampón, pretože som zabudla, že všetky tekutiny musia mať do 100 ml. Nevadí, niečo sa muselo stať. 

Vyskúšaj predplatné
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 120238 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ktorá z možností vyšla lacnejšie.
  • Koľko hodín trval rozdiel medzi príchodom vlaku a lietadla.
  • Čo nás vo vlaku najviac sklamalo.
  • Ktorý z dvoch spôsobov dopravy je výhodnejší pre študenta.
Domov
Zdieľať
Diskusia