Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Tento článok je sponzorovaný obsah spoločnosti PARK SNOW DONOVALY.
9. decembra 2022, 10:00
Čas čítania 3:39
Sponzorovaný obsah

Donovaly ti okrem kvalitnej lyžovačky ponúkajú paragliding aj psie záprahy. Pozri sa, čo všetko tam môžeš zažiť

Donovaly ti okrem kvalitnej lyžovačky ponúkajú paragliding aj psie záprahy. Pozri sa, čo všetko tam môžeš zažiť
Zdroj: Roman Milan
ZAUJÍMAVOSTI KAM NA VÝLET – SLOVENSKO SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Čerstvý sneh, svieži vzduch a slovenská príroda všade navôkol. To znie ako dokonalá kombinácia na zbieranie kvalitných zimných zážitkov.

Čerstvý sneh, svieži vzduch a slovenská príroda všade navôkol. To znie ako dokonalá kombinácia na zbieranie kvalitných zimných zážitkov. Patríš medzi tých, ktorých neodradia mínusové teploty ani poletujúce snehové vločky? Potom máme pre teba tip na miesto. Takmer každý, kto cestoval naprieč Slovenskom, prechádzal aj okolo Donovalov. Nie každý však videl ich krásu zblízka. 

A to je škoda, pretože Donovaly toho ponúkajú omnoho viac, ako si mnohí Slováci myslia. Okrem zimnej klasiky ťa tam čakajú aj netradičné aktivity. Navyše, Donovaly sú takmer v strede Slovenska, takže tvoja cesta za zážitkami nebude dlhá zo žiadneho kúta našej krajiny. Pokiaľ si užívaš pohľad na zasneženú prírodu, si milovník zimných športov alebo dávaš šancu netradičným zážitkom, napríklad takým psím záprahom, prečítaj si, čo všetko môžeš na Donovaloch zažiť.

Park Snow Donovaly
Zdroj: Marek Hajkovský

Večerné lyžovanie s atmosférou

Dobrá lyžovačka je pre mnohých z nás podmienkou kvalitne strávenej zimy. Ak si ju chceš okoreniť, zalyžuj si, až keď sa zotmie. Uvidíš, že tá večerná atmosféra plná svetielok ťa dostane. Donovaly ti dokonca ponúkajú to najväčšie večerné lyžovanie na Slovensku, ktoré si môžeš užiť od pol štvrtej do ôsmej večer, v piatok je predĺžené do deviatej. Zabav sa na svahu vďaka Aprés Ski Párty s dídžejom, alebo vyskúšaj novinku SNOOC SKI, čo je spojenie turistiky a lyžovania. 

Park Snow Donovaly
Zdroj: Marek Hajkovský

V súkromí a s raňajkami

Ak ťa večerné lyžovanie neláka alebo si skrátka ranné vtáča, ktoré obdivuje dokonalý snehový „menčester“ na svahu, po ktorom ešte nikto nešiel, skvelou možnosťou pre teba bude FRESH TRACK, teda súkromné ranné lyžovanie. Zjazdovka, ktorú upravia priamo pre teba, bude bezchybným zážitkom. S lyžovačkou môžeš začať každú sobotu od siedmej ráno a prázdny svah si budeš môcť užívať do deviatej. Navyše, ráno ťa v štýlovom HUSKY Bare budú čakať od pol deviatej do pol desiatej kulinárske raňajky. 

Park Snow Donovaly
Zdroj: Marek Hajkovský

Pre tých, ktorých prekážky nezastavia

Máš rád adrenalín, užívaš si zdolávanie prekážok a nebojíš sa pádov? Potom by si mal jednoznačne vyskúšať RIDERS PARK v Park Snow Donovaly. Profesionálna park crew ho dennodenne pripravuje pre začiatočníkov aj profesionálov. Určite sa teda nemusíš báť, že ak nedokážeš urobiť na lyžiach alebo snouborde salto, tak nebudeš mať v RIDERS PARKU čo robiť. Prekážky sú totiž rozmiestnené od najľahších až po tie profi. 

Park Snow Donovaly
Zdroj: Roman Milan

Nekonečná sezónka na celý rok

Ak ťa však láka večerná lyžovačka aj adrenalínovejší RIDERS PARK a vieš, že jedna lyžovačka za sezónu ti ani zďaleka nestačí, Park Snow Donovaly pre teba vymyslel riešenie v podobe Nekonečnej sezónky, ktorá platí celý rok. Dvakrát za zimu si môžeš zobrať na Donovaly dvoch kamošov na lyžovačku za polovičnú cenu denných skipasov. Okrem neobmedzenej lyžiarskej zábavy ti prinesie aj parkovanie zadarmo či 15 % zľavu do reštaurácií a barov. Zimou to však nekončí. V letnej sezóne 2023 zas budeš môcť vďaka sezónke využívať lanovku na Novú hoľu. Predpredaj, počas ktorého si ju môžeš kúpiť za zvýhodnenú cenu, potrvá do 23. decembra.

chcem nekončenú sezónku
Park Snow Donovaly
Zdroj: Marek Hajkovský

Psie záprahy

Psie záprahy sa s Donovalmi spájajú už od 90. rokov. Vedel si, že sa tam dokonca niekoľkokrát konali majstrovská sveta a Európy v šprinte psích záprahov? Táto krásna zimná aktivita, ktorá paradoxne prepája adrenalín s romantikou, bude ozvláštnením tvojho výletu. Vychutnaj si pohľad na zasneženú prírodu v spoločnosti majestátnej svorky a uvidíš, že na tento netradičný zážitok nikdy nezabudneš.

psie záprahy, Donovaly
Zdroj: Roman Milan

Starosti nechaj na zemi

Ak ti výhľad z lanovky nestačí a krásu prírody chceš vidieť z poriadnej výšky, na Donovaloch sa ti to môže jednoducho splniť. Tandemový let ti prinesie zmes nepoznaných emócií, vďaka ktorým ostanú tvoje starosti na zemi a ty na nich úplne zabudneš. Nahradí ich totiž adrenalín, úžas a absolútny pocit slobody.

chcem si zalietať
Park Snow Donovaly
Zdroj: Marek Hajkovský

Skialpinizmus je in

Tí, ktorí chcú otestovať svoju kondičku a rozprúdiť v tele poriadny adrenalín, môžu na Donovaloch vyraziť na skialpovú túru. V tejto lokalite sú tri značené trasy vhodné na tento šport. Dve z nich začínajú z centra obce smerom po letnej červenej turistickej značke na vrch Zvolen. Tretia trasa vedie z časti Pod Magurou okolo bufetu Patočiny takisto až po vrch Zvolen.

Vymeň lyže za korčule

Preverí tvoju rovnováhu, posilní stehenné svaly a zlepší náladu. To všetko zvládne korčuľovanie, ktoré si môžeš na Donovaloch užívať úplne zadarmo. Stačí, ak si prinesieš korčule. Ak ich nemáš, môžeš si ich tam bez problémov požičať. Ľadová plocha je pripravená pri údolnej stanici lanovky TELEMIX Nová hoľa. V prípade priaznivého počasia je klzisko otvorené každý deň až do večerných hodín, počas ktorých je aj romanticky osvetlené.

klzisko, Park Snow Donovaly
Zdroj: Roman Milan

Bohatá gastronómia 

Súčasťou Park Snow Donovaly sú, samozrejme, bohaté gastronomické možnosti. Pri údolnej stanici lanovky na Novú hoľu nájdeš obľúbenú zastávku všetkých lyžiarov après-ski Husky bar a v blízkosti štvorsedačkovej lanovky Na Záhradišti môžeš načerpať energiu v après-ski Snack bare, ktorý si ťa získa krásnym výhľadom na zjazdovku cez sklenené steny. Širšiu ponuku rýchleho občerstvenia nájdeš v Bistre Záhradište, ale určite nevynechaj ani reštaurácie Koliba Goral či Magura.

Park Snow Donovaly
Zdroj: Marek Hajkovský

Hotely, penzióny aj idylické chatky

Je jedno, či je tvojou podmienkou vybavený wellness alebo maximálne súkromie, na Donovaloch si z ponuky ubytovania zaručene vyberieš. Zvolíš si luxusný hotel, rodinný penzión, chatku s rozprávkovou atmosférou alebo ubytovanie priamo pod lanovkou?

Široké možnosti zimnej zábavy

Tak ako sme v úvode sľubovali, Park Snow Donovaly ti ponúka výborné podmienky na bežecké lyžovanie na viac ako 25 km udržiavaných tratiach, výlety na snežniciach, široké možnosti zážitkov, adrenalínu, športu aj dobrej zábavy. Od lákavých zjazdoviek, moderných lanoviek a vlekov či obľúbených après ski barov až po overenú zimnú turistiku či čoraz populárnejší skialpinizmus. Park Snow Donovaly je ideálny pre začiatočníkov, ale aj pokročilých lyžiarov. Vyberie si každý. Stačí pricestovať do takmer presného stredu Slovenska – na Donovaly.

chcem vyraziť na donovaly
Park Snow Donovaly
Zdroj: Roman Milan
Domov
Zdieľať
Diskusia