Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. augusta 2022, 11:30
Čas čítania 2:35
Denisa Šútorová

Praví muži nosia sukne, hovorí Jared Leto. Trendu podľahli Brad Pitt aj českí NobodyListen a Yzomandias

Praví muži nosia sukne, hovorí Jared Leto. Trendu podľahli Brad Pitt aj českí NobodyListen a Yzomandias
Zdroj: Getty Images/Burak Cingi
MÓDA MÓDA
Uložiť Uložené

Brad Pitt sa v sukni ukázal na nedávnej premiére svojho nového akčného filmu Bullet Train v Nemecku. Na červenom koberci predviedol ľanový model od návrhára Haansa Nicholasa Motta, vďaka čomu zaplnil titulky zahraničných médií.

Kedysi vo svete módy fungovalo jedno pravidlo. Pre ženy šaty a sukne, pre mužov nohavice. Keď Coco Chanel spopulárnila nosenie nohavíc v ženskom šatníku, spôsobila tým revolúciu. História sa však prepisuje aj dnes v 21. storočí, keď sledujeme trend, o ktorom si zrejme väčšina z nás nikdy nemyslela, že sa stane skutočnosťou.

Muži, najmä v celebritnom prostredí, si totiž zamilovali sukne a dokazujú, že tento model nepatrí len na škótske svadby. Áno, muži si idú sukne... nie hocijakí muži a nie hocijaké sukne. Svoj kožený čierny model Givenchy nedávno „vyvenčil“ aj čerstvý otecko A$AP Rocky v uliciach New Yorku. K čiernej koženej sukni po kolená doladil crop top mikinu Givenchy, čierne tričko s logom tej istej značky, G Clogsy na platforme a slnečné okuliare Giv Cut.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by HIGHSNOBIETY (@highsnobiety)

A$AP, ktorý patrí medzi najštýlovejších mužov súčasnosti, sa však v sukni (strihovo pripomínajúcej klasickú skladanú škótsku sukňu) objavil už pred rokom, a to na júnovej titulke GQ, kde mal na sebe károvaný model od Vivienne Westwood.

Zásluhy za tento trend si však pripisuje aj samotný kráľ neštandardu Kanye West. Práve on si koženú sukňu Givenchy obliekol ešte v roku 2011 na turné Watch the Throne Tour. Samozvaní kritici vtedy tvrdili, že West prestrelil. Sukne si postupne zamilovali aj ľudia mimo rapovej scény ako David Beckham a aktuálne aj herec Brad Pitt.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by A$AP Mob (@asapmob)

Práve ten sa v sukni ukázal na nedávnej premiére akčného filmu Bullet Train v Nemecku. Na červenom koberci predviedol ľanovú sukňu od slow fashion návrhára Haansa Nicholasa Motta. Pitt, ktorý nikdy neunikne pozornosti médií, sa tak výberom svojho outfitu postaral o poriadny rozruch.

Samému mu to prišlo smiešne a podľa Variety bol trochu naštvaný, že o tom vôbec musel hovoriť. Slávny herec tak zrejme narážal na to, že podľa neho je dnes sukňa na mužoch bežná vec. Na otázku, čo stálo za výberom tohto outfitu, však odpovedal celkom vtipne: „Neviem! Všetci zomrieme, tak to niekedy pokazme,“ povedal Pitt Marcovi Malkinovi z Variety.

Brad Pitt sa ukázal v sukni na premiére svojho nového filmu.
Brad Pitt sa ukázal v sukni na premiére svojho nového filmu. Zdroj: Getty Images/Gerald Matzka

Spevák Conan Gray predviedol dramatický look počas svojho živého vystúpenia v hudobnom štúdiu Vevo v newyorskom Brooklyne a podľa časopisu Seventeen bolo jeho vystúpenie majstrovským dielom najmä vďaka outfitu. Na sebe mal plisovanú tartanovú midi sukňu od londýnskej značky Chopova Lowena, na ktorej prevládala žltá, modrá či zelená. Doplnená bola o čierny kožený opasok s ozdobnou prackou.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Conan Gray (@conangray)

Pánske sukne zlákali aj športovcov ako Lewis Hamilton či Russell Westbrook a na hudobnej scéne okrem už spomínaných raperov aj iných umelcov ako Kid Cudi a Lil Nas X. Podľahol im aj komik Pete Davidson, ktorý si obliekol jednu z dielne Thoma Browna na minuloročné Met Gala.

Na zozname „sukňovej inšpirácie“ nechýba Jared Leto, ktorý je patrónom extravagancie vo svete mužskej módy. Sukňu si obliekol na iHeartRadio Music Awards v roku 2014 a zladil ju s čiernymi teplákmi, modrým sakom a vzorovanou košeľou. Už vtedy vo vzduchu visela otázka, či by v Letových šľapajach mali ísť aj ďalší muži. Herec a spevák na margo svojho outfitu napísal na Twitter: „Praví muži nosia sukne.“

Pred dvoma týždňami na svojom instagrame zdieľal fotku v ružovej sukni aj český DJ NobodyListen v rámci kampane pre The Brands MEN. NobodyListen patrí k najlepšie oblečeným mužom českej hudobnej scény. Sukne si zastáva aj Yzomandias, ktorý jeden model prevetral aj na tohtoročnom festivale Zrće .

To, že dnešná pánska móda zahŕňa čoraz viac konvenčných ženských prvkov, majú na svedomí aj dizajnéri ako Monclear, Yves Saint Laurent či Marc Jacobs, no najviac asi Thom Browne. Od roku 2018 sa v jeho kolekciách pánska sukňa objavuje v rôznych materiáloch, dĺžkach či strihoch a v roku 2021 bola zaradená do top 10 pánskych trendov rebríčka Lyst

Anketa:
Čo ty a pánska sukňa?
A$AP ma celkom presvedčil, môže byť.
Sukne sú pekné na ženách a tam sa to končí...
A$AP ma celkom presvedčil, môže byť.
28 %
62 Hlasov
Sukne sú pekné na ženách a tam sa to končí...
72 %
162 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia