Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. augusta 2013 o 12:27
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

GTA V ponúka nové informácie a detaily

TECH
Uložiť Uložené

Oficiálny Playstation Magazín odkryl veľa nových detailov zo sveta GTA V. Ste zvedaví, za koho budeme najskôr hrať a čo pribudne do hry oproti San Andreas?

GTA V ponúka nové informácie a detaily

Ani vy sa nemôžete dočkať 17. septembra? Čakali sme tak dlho, ale nakoniec to bude stáť za to. Najlepšie GTA vôbec, možno aj najlepšia hra či už posledných rokov, alebo desaťročí. Určite je aspoň najambicióznejšia. Oficiálny brazílsky Playstation Magazín odkryl kopu nových informácií práve z najočakávanejšej hry nie len tohto roku. Poďme na to.

Franklin, Trevor, Michael. Trojica protagonistov, žijúca v Los Santos, obráti naruby celé mesto. Nedávno sa R* vyjadril, že nebude možné hrať od začiatku za všetky tri postavy, pretože by to narušilo príbeh. Ako prvá hrateľná postava ale každému padla práve tá Michaelova. Vývojári potvrdili, že je akýmsi mentorom skupiny. Bol to on, ktorého vyrobili ako prvého a až po ňom nasledovali Trevor a Franklin. Michael je v programe na ochranu svedkov a žije v hoteli. Okrem opletačiek s policajtmi má aj rodinné problémy, keďže sa jej členovia snažia živiteľa rodiny obrať ako o nervy, tak aj bohatstvo. Franklina stretneme na juhu Los Santos. Vyrastal tam, avšak už nemá ani rodinu ani peniaze. Spolieha sa na svoje vodičské skúsenosti a Lamara, člena Grove Street (už dávno sa potvrdila informácia, že sa na chvíľu stretneme s istou postavou z predchádzajúcich hier a stále je možnejšie, že to bude práve CJ, môj obľúbený protagonista zo série GTA). Trevor bude zase tráviť čas pri motorkárskom gangu. 


Najlepším vracajúcim sa faktorom okrem prírody (tá chýbala vo vyblednutom Liberty City asi najviac) je aj sklon série späť k dielom ako Vice City a San Andreas. Tie doslova prekypovali farbami a možnosťami, ako sa v hernom svete zabaviť. Tešme sa na krádeže aút, rabovanie, lúpeže, minihry (jóga, bicyklovanie, plávanie, skákanie padákom, tenis, golf atď.) a iné.

GTA V ponúka nové informácie a detaily

Zmien sa dočká ako streľba, tak aj šoférovanie. Autá už na vozovke nekĺžu, upravilo sa aj upravovanie auta. Možností ako vylepšiť svoje auto (výkonnostne alebo vzhľadovo) bude omnoho viac ako v San Andreas. Na zbrane si budeme môcť nasadiť väčšie zásobníky, tlmiče, iný typ zameriavača atď. Zameriavací krížik bude podobný tomu z Max Payne 3. Keď s ním namierite na neptiateľa, sčervená.

Dočkáme sa aj DLC, ale snáď to bude na štýl GTA IV, keď sme dostali prakticky nové hry za slušné peniaze. Hra vychádza už spomínaného 17. septembra a pamätajte, že bude mať regional check, čiže si musíte kúpiť európske verzie. Nezabudnite, že už vo štvrtok bude predstavený multiplayer formou gameplay záberov.

 

GTA V ponúka nové informácie a detaily
Domov
Zdieľať
Diskusia