Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je sponzorovaný obsah spoločnosti Amper servis
24. augusta 2022, 13:30
Čas čítania 4:40
Sponzorovaný obsah

Iná ako klasické kolobežky. Prvotriedna Nami Burn-E 2 Max ťa ohúri výnimočným výkonom a nadpriemerným dojazdom

TECH ELEKTROKOLOBEŽKY
Uložiť Uložené

Hľadáš kvalitnú elektrickú kolobežku, ktorá zvládne aj dlhšie trasy? Pozri sa, čo dokáže Nami Burn-E 2 Max.

Elektrická kolobežka Nami Burn-E 2 Max na prvý pohľad zaujme mohutným vzhľadom, ktorý môže niekoho aj vydesiť. Disponuje však parametrami, vďaka ktorým si komfortnú jazdu užijú nároční používatelia e-kolobežiek a strach z jazdy nemusia mať ani nováčikovia. Priprav sa na výnimočný výkon, mimoriadny dojazd, silné osvetlenie, hydraulické brzdy, kvalitné materiály či obrovskú batériu. Nami Burn-E 2 Max je skrátka iná liga ako klasické kolobežky.

Nerobia jej problémy výtlky na ceste, vytiahne ťa hore kopcom, kde cyklisti zosadajú, a ohúri funkcionalitami charakteristickými pre auto. V spolupráci s Amper servisom, kde si kolobežku môžeš kúpiť aj vyskúšať, si povieme, aké sú jej ďalšie výhody i prípadné nevýhody.

prejsť na web

Zakladateľ Michael Sha reaguje na podnety od zákazníkov

Za vznikom značky Nami stojí vášnivý cyklista Michael Sha. Do prvého kontaktu s kolobežkami sa dostal v spoločnosti Kaabo, kde mal na starosť predaj. Ako skúsený cyklista túžil po kolobežke, ktorá splní prísne požiadavky horských bicyklov, preto založil vlastnú spoločnosť. Prvá kolobežka Burn E už od uvedenia získala najvyššie možné hodnotenia a dopyt po nej je celosvetový. Vyzdvihnúť treba aj Michaelov prístup k zákazníkom. Pravidelne odpovedá na emaily či otázky zákazníkov na sociálnych sieťach, a najmä skutočne počúva ich spätnú väzbu, na základe ktorej kolobežku pravidelne vylepšuje. 
kolobežka Amper servis
Zdroj: Amper servis

O level vyššie

Nami Burn-E 2 Max nie je ako klasické mestské kolobežky. Disponuje odpružením, ktoré je vysoko citlivé, a tak bude jazda na nej úplne iným zážitkom, než na aký si zvyknutý. Veľkým plusom sú aj použité materiály. Je vybavená obrovskou batériou s napätím 72 V, ktoré býva pri kolobežkách väčšinou nižšie, taktiež má neobvykle silné predné svetlo, jednoliaty osvetlený rám, prvotriedne hydraulické brzdy a mnoho ďalších skvelých parametrov. 

Porovnanie Nami Burn-E a Nami Burn-E 2 Max

Elektrická kolobežka prešla zmenami názvu a momentálne je jej oficiálny názov Nami Burn-E 2 Max, s 32 Ah batériou. Slabšou verziou je Nami Burn-E, ktorá má 1000 W motory s kapacitou batérie 28 Ah. Čo sa týka výkonu, tu nenastali zásadné zmeny, tie sa dotkli hlavne doplnkov, a to konkrétne týchto: 

  • LED pásiky smeroviek sú potiahnuté dozadu, a teda pri signalizácii zmeny smeru jazdy sú viditeľné aj zozadu.
  • Kryt blatníkov je celoplastový, takže tlmiče a jazdec sa už nezašpinia pri jazde na vlhkej vozovke.
  • Jasnejší displej, ktorý oceníš hlavne na priamom slnku.
  • Širšie riadidlá o 6 cm, čo predstavuje ešte lepšiu stabilitu pri jazde.
  • Tlmič riadenia, ktorý je súčasťou balenia.
  • Brzdy Logan (pôvodne Nutt).
  • Všetky tieto doplnky predstavujú hodnotu niekoľkých stoviek eur navyše, ktoré sú súčasťou novej verzie Nami Burn-E 2 Max. Cena samotnej kolobežky sa pritom nezmenila oproti modelu z roku 2021. Spomenuté vylepšenia sú súčasťou aj nižšieho modelu Nami Burn-E 28 Ah.
kolobežka Amper servis
Zdroj: Amper servis

Problém s dodávkami najnovšieho modelu

Ak si objednáš najnovší model kolobežky, nemusí ti prísť s kompletnými doplnkami. Aktuálne sú v celej Európskej únii distribuované verzie kolobežky s rôznymi kombináciami doplnkov. Môžeš dostať kolobežku s novým displejom, ale kratšími riadidlami, alebo staršie Nutt brzdy, prípadne kratšie LED pásiky smeroviek a podobne.

Autorizovaný predajca Amper servis, ktorý poskytuje aj záručný a mimozáručný servis, však garantuje dodanie kolobežky Nami Burn-E 2 Max so všetkými vylepšeniami. Ak dostanú od importéra kolobežku bez niektorého zo spomínaných vylepšení, Amper servis na svoje náklady vylepšenie namontuje a až potom odosiela skontrolovanú kolobežku zákazníkovi.

Základné parametre kolobežky Nami Burn-E 2 Max

Dojazd 150 km pri rýchlosti 25 km/h
Výkon  3000 W (peak 8400 W)
Váha 47 kg
Predné svetlo 2000 lumenov
Pneumatiky 11-palcové vzduchové bezdušové
Brzdy  Kotúčové 2× 160 mm hydraulické brzdy
Nabíjanie  6:30 a 12:30 hod. (2 nabíjacie porty)
Batéria  72 V 32 Ah
Nosnosť  120 kg

Dizajn a konštrukcia

Masívny a pevný dizajn konštrukcie kolobežky na prvý pohľad hovorí, že ide o výkonný stroj. I napriek tomu váži kolobežka 47 kg, čo je v porovnaní s podobne silnými kolobežkami ešte nízke číslo. Riadidlá sú široké 68 cm a sú nasadené na relatívne tenkej tyči riadenia, ktorá je však z extrémne pevných uhlíkových vlákien a zvládne záťaž až 400 kg. Dizajn kolobežky dotvára LED osvetlenie takmer okolo celého nášľapu, kde sa dajú prepínať výstražné červené LED svetlá s oranžovými smerovými svetlami s postupným rozsvietením.

Skladanie kolobežky je trošku zložitejšie, no zvládneš to do 20 sekúnd. Skladací mechanizmus je tvorený z pevnej ocele, ktorá ochraňuje riadidlá pred ich roztrasením, s čím majú problémy mnohé kolobežky. 

Amper servis, kolobežka
Zdroj: Amper servis

Nemožno opomenúť funkčnú súčasť dizajnu – vodotesný LCD displej vo veľkosti platobnej karty. Zobrazuje veľa detailných nastavení, ako napr. silu akcelerácie, rôzne nastavovanie limitov, rekuperácie, tempomatu a podobne. Okrem tých základných tu môžeš sledovať napr. aj teplotu kontrolérov, priemernú rýchlosť, dosiahnutú maximálnu rýchlosť, aktuálnu spotrebu energie, aktuálnu trasu či aktuálny výkon/zaťaženie kolobežky.

Prispôsobiteľné jazdné režimy 

Nami disponuje na rozdiel od väčšiny ostatných kolobežiek okrem základných troch režimov Eco, D, S aj režimom C a X. V každom z týchto režimov si upravuješ parametre podľa potreby: napríklad nastavenie zrýchlenia, maximálna rýchlosť či zostatok batérie, pri ktorom sa má kolobežka prepnúť do ekonomického módu na šetrenie batérie a veľa ďalších.

Ekonomický mód bude vyhovovať hlavne začiatočníkom a pri zoznamovaní sa s kolobežkou, keďže rýchlosť je obmedzená na 25km/h a zrýchlenie je na najnižšom stupni. Dynamický mód je ideálny na súvislú dlhšiu jazdu napríklad po hrádzi, kde sa nachádzajú aj pomalší jazdci a potrebuješ dávať pozor. Športový mód je ideálny pre skúsenejších používateľov elektrických kolobežiek.

Amper servis
Zdroj: Amper servis

Nami Burn-E 2 Max bez problémov zvládne akékoľvek kopce. Tam, kde cyklisti zväčša zosadajú z bicyklov, ťa kolobežka dokáže vytlačiť bez akýchkoľvek problémov. Ukážkou sily je aj zrýchlenie, ktoré je veľmi silné a je stále citeľné aj pri vyšších rýchlostiach. Výkonu kolobežky sú prispôsobené aj brzdy, ktoré zabezpečia plynulé zastavovanie bez nepríjemného trhania. 

Môžeš sa na ňu spoľahnúť aj na výletoch 

Bežné elektrické kolobežky majú zvyčajne dojazd na jedno nabitie v rozmedzí približne od 10 do 40 km, preto sú vhodnejšie na presuny po meste. Na Nami Burn-E 2 Max sa môžeš vzhľadom na nadpriemerný dojazd spoľahnúť aj na výletoch. Maximálny dojazd, ktorý výrobca sľubuje, je 150 kilometrov pri ekojazde a až 70 kilometrov pri bežnej jazde. 

Amper servis
Zdroj: Amper servis

Komfortná jazda aj na nerovnom povrchu 

Mohutnejšia konštrukcia kolobežky má aj svoje výhody – jednou z nich je práve pohodlie počas jazdy. Pri jazde oceníš široký nášľap kolobežky, zadnú opierku na nohu a odpruženie. Jazda cez dlažobné kocky, korene stromov v chodníkoch a iné nerovnosti je komfortná a bez zbytočných otrasov v riadidlách. Odpruženie si pritom môžeš nastaviť podľa preferencií a povrchu, na ktorom jazdíš. 

V balení ku kolobežke je aj tlmič riadenia (treba dať pozor, nie je v základnej výbave u každého predajcu), ktorý zamedzuje tzv. wobblingu, teda traseniu riadidiel pri vyšších rýchlostiach. Aj na ňom je možné nastaviť tuhosť, treba však počítať s tým, že čím tuhšie tlmenie, tým ťažšie pôjde otáčať riadidlá. 

Podrobná recenzia Nami Burn-E 2 Max
Amper servis
Zdroj: Amper servis

Kolobežku si môžeš pred kúpou vyskúšať 

Cena kolobežky je vyššia, preto ak nad jej kúpou premýšľaš, môžeš si ju najskôr vyskúšať a presvedčiť sa o jej kvalitách na vlastnej koži. Môžeš tak spraviť priamo v spoločnosti Amper servis, kde si ju prípadne aj prenajmeš na celý deň alebo víkend. Amper servis je zároveň autorizovaným predajcom aj servisom značky Nami, všetky záručné aj pozáručné opravy vybavíš priamo u nich. 

viac informácií
Domov
Zdieľať
Diskusia