Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Tento článok je vytvorený v rámci mediálnej spolupráce so spoločnosťou Uprising.
4. augusta 2022, 15:30
Čas čítania 1:39
redakcia

Uprising predstavil nové mená a televízny spot. Môžeš sa tešiť na troch držiteľov Grammy

Uprising predstavil nové mená a televízny spot. Môžeš sa tešiť na troch držiteľov Grammy
Zdroj: Uprising Festival
KULTÚRA UPRISING FESTIVAL
Uložiť Uložené

Lístky za výhodnejšiu cenu si môžeš kúpiť iba do 9. augusta.

Dôvodov, prečo by si sa mal rozlúčiť s letom na festivale Uprising, je veľa. Vedel si, že na tomto ročníku sa predstavia až tri kapely, ktoré sú držiteľmi ceny Grammy? Uprising sa uskutoční  26. – 27. augusta 2022 na Zlatých pieskoch v Bratislave. Pätnásty ročník sa vrátil v plnej paráde, predstavia sa hviezdy zo svetovej a z domácej scény. 

So vstupenkou neváhaj dlho, za 65 eur si ju kúpiš už len do utorka 9. augusta. Potom sa cena zvyšuje na finálnu predpredajovú sumu 69 eur.

zisti viac

Line-up v podaní držiteľov Grammy

Prvým zvučným menom sú headlineri De La Soul, slávne trio žánrovo prepája rap, hip-hop, jazz a funk. Môžeš sa tešiť na nadupanú šou. Ďalšími držiteľmi Grammy sú jamajskí hitmakeri Morgan Heritage a trojicu uzatvára legendárna jamajská skupina Black Uhuru, ktorá získala historicky prvé ocenenie Grammy za najlepší reggae album.

Okrem toho dorazí bláznivá bosnianska kapela Dubioza Kolektiv, britské drum and bass ikony DJ Fresh a Roni Size, austrálsky fenomén Dub FX, hviezdy amerického latino hip-hopu Delinquent Habits či roots reggae matador Max Romeo.

Britskú scénu a žánre ako UK garage, dubstep či jungle tento rok zastúpia mená ako My Nu Leng, Zed Bias a Aries. Svetový DJ-ing predvedú na Uprisingu esá ako Craze a Eskei83.

Česko-slovenská scéna

Bohaté zastúpenie dostane aj česko-slovenská scéna. Môžeš sa tešiť na Medial Banana, ktorí festivalu do nového Radio a TV spotu prepožičali svoj pripravovaný singel Niečo dobré. Medzi novinkami predstavil Uprising aj nečakané spojenie slovenskej pop & rnb divy Tiny s formáciou Moja Reč a so živou kapelou.

Chýbať nebude ani domáca jazzová legenda Peter Lipa & band a pestrý program doplnia aj Vrbovskí víťazi, Boy Wonder, Modré Hory, Tono S., Haf & Beyuz, Alan Murin & band, Marko Damian, Tamara Kramar, Rest & DJ Herby, Cocoman, Messenjah, The Curly Simon, Malalata, B-complex, Changing Faces, Jimmy Pé, Yanko Kral, Macaque, C:rcle, Emonoizboiz, Bj Piggo a mnohí ďalší.

Nalaď sa s Uprising Vinyl Sessions

Festival predstavil už druhú sériu hudobného projektu o dobrej muzike na vinyle. Nasledujúce týždne až do konania festivalu (každý štvrtok) nájdeš na youtubovom kanáli Uprisingu nové vinyl sety od rôznych DJ-ov a selektorov pod názvom Uprising Vinyl Sessions. Počas júla sa vo festivalovej základni vo Wellders štúdiu stavili Beyuz, Tomáš Sloboda (God Save The Vinyl), Iman a Skandyman.

vypočuj si sety
Všetky lístky zakúpené na festival Uprising 2020 a 2021 sú platné na tohtoročný Uprising Festival 2022. V predaji sú už aj festivalové kempy a Tent Inn. Viac informácií sa dozvieš na oficiálnom webe udalosti.
Domov
Zdieľať
Diskusia