Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. júla 2022, 16:35
Čas čítania 1:14
Jakub Paulík

Romana Tabák kritizuje Zelenského s manželkou za „nevhodné fotografie“. Sama pritom pózovala pri pomníku obetiam holokaustu

POLITIKA ROMANA TABÁK SPRÁVY Z DOMOVA
Uložiť Uložené

Poslankyňa sa pustila do prezidenta Ukrajiny za fotosériu pre Vogue.

Poslankyňa Romana Tabák považuje fotografie prezidenta Volodomyra Zelenského a jeho ženy nafotené pre svetoznámy magazín Vogue za nevhodné, pretože zábery vznikli počas trvania vojny medzi Ruskom a Ukrajinou

„Takéto strojené fotografie pána prezidenta Ukrajiny #VolodymyrZelensky s jeho ženou na štýl filmových hviezd sú nevhodné! Považujem to za absolútne neprimerané k tomu, že desaťtisíce mužov a žien zomierajú v úplne zbytočnom konflikte a milióny ľudí sú od seba odlúčení! MIER!“ napísala Tabák na Facebooku.

Na poslankyňu sa však zniesla vlna kritiky. Používatelia na sociálnej sieti ju ihneď upozornili, aby si spomenula na vlastné faux pas. Ešte v roku 2020 vyvolala na Facebooku rozporuplné reakcie po tom, ako zverejnila fotografiu, na ktorej pózuje pri berlínskom Pomníku zavraždeným Židom Európy. Na tento očividný kontrast poukázala v koláži aj stránka Ťažký týždeň s Jakubom Gulíkom.

Sledovatelia R. Tabák jej ďalej pripomenuli, že to bola práve ona, kto sa odfotografoval pri kúpaní v tatranskom horskom potoku, ktorý je zo zákona chránený. Príspevok z profilu neskôr odstránila a za svoje konanie sa ospravedlnila.

„Zle som označila miesto. Bol to potok, nie vodopády. Som pripravená niesť zodpovednosť, ak som urobila niečo zakázané. Osobne som si bola vedomá len zákazu kúpania sa v plesách. Ospravedlňujem sa,“ napísala vtedy. TANAP poslankyni preto uložil pokutu, ktorú musela neskôr zaplatiť.

Anketa:
Čie fotografie sú podľa teba nevhodné?
Prezidenta Zelenského.
Poslankyne Tabákovej.
Fotky oboch sú nevhodné.
Fotky oboch sú v poriadku.
Prezidenta Zelenského.
8 %
108 Hlasov
Poslankyne Tabákovej.
73 %
955 Hlasov
Fotky oboch sú nevhodné.
14 %
184 Hlasov
Fotky oboch sú v poriadku.
5 %
60 Hlasov

Na poslankyni Romane Tabák sa medzičasom pobavili aj tvorcovia satirickej stránky Zomri. V komentároch sa k jej príspevku vyjadrila aj strana Sloboda a solidarita, ktorá ju vôbec nešetrila. „Dokáže Romana aspoň raz mesačne nebyť mimo?“ napísal administrátor jednej z koaličných strán.

Poslankyňa Tabák sa do parlamentu dostala na kandidátke Obyčajných ľudí a nezávislých osobností. Z klubu ju však po nehlasovaní za vydanie Roberta Fica do väzby vylúčili. V priebehu júla predseda strany Sme rodina Boris Kollár oznámil, že Tabák bude patriť medzi jedného z trojice nových členov ich strany. Tabák to však neskôr poprela a tvrdila, že je naďalej nezaradenou poslankyňou.

Domov
Zdieľať
Diskusia