Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. júla 2022, 8:30
Čas čítania 4:58
Dominik Vetrák

HBO Max, Disney+, Apple TV+ a ďalšie streamingové služby v auguste pochovajú kiná

FILMY A SERIÁLY PROGRAM AMAZON PRIME PROGRAM APPLE TV+ PROGRAM DISNEY+ PROGRAM HBO MAX PROGRAM STREAMINGOVÝCH SLUŽIEB
Uložiť Uložené

Toto sú najočakávanejšie seriály a filmy na HBO Max a ďalších streamingových službách.

Streamingové služby v auguste vydajú toľko zaujímavých filmov a seriálov, že sa nezmestia do jedného prehľadu. Rozhodli sme sa teda oddeliť program Netflixu od ostatných služieb. Dnes ti tak predstavíme 10 najočakávanejších augustových seriálov a filmov od HBO Max, Disney+, Apple TV+, Hulu, Amazon Prime a Peacock. 

Aj vďaka tomu, že mnohí z vás podporujú Refresher a sú súčasťou klubu Refresher+ môžeme vytvárať prehľady programu kín a streamingových služieb, ako je Netflix, HBO Max, Disney+ či Apple TV+. 

Odporúčané
O čom bude Avengers: Kang Dynasty a Secret Wars? Uvidíme Hugha Jackmana ako Wolverina a Roberta Downeyho jr. ako Iron Mana? O čom bude Avengers: Kang Dynasty a Secret Wars? Uvidíme Hugha Jackmana ako Wolverina a Roberta Downeyho jr. ako Iron Mana? 27. júla 2022, 12:30

Peacock

They/Them – 5. august

Túto službu si na Slovensku predplatiť nedokážeš, no aj tak si myslíme, že si jej film They/Them zaslúži tvoju pozornosť. Dej snímky bude sledovať tínedžerov v tábore pre LGBTI ľudí.

Dospelí zamestnanci tábora sa budú snažiť konvertovať homosexuálov na heterosexuálov, pretože si myslia, že ich sexualita je choroba. Tínedžeri sa musia vyrovnať nielen s homofóbnymi dospelákmi, ale aj so záhadnou osobou v maske, ktorá im ubližuje a hrozí zabitím. 

Hulu/Disney+

Hulu na Slovensku nemáme, no niektoré seriály a filmy tejto služby sa dajú pozrieť aj na slovenskom Disney+ (jeden z najlepších seriálov roka The Bear však, bohužiaľ, nie). 

 

Mike – 25. august

Miniséria zachytí život boxerskej legendy, ktorá je známa svetu do dnešného dňa. Mike Tyson však nebol celý život len úspešným boxerom. Tak ako po ukončení svojej kariéry, aj pred jej začiatkom bol kontroverznou osobou, ktorej neraz povolili nervy, a občas sa to skončilo aj ublížením na zdraví. Miniséria zobrazí jeho detstvo, mladosť a dospelosť. Hlavnú rolu stvárni Trevante Rhodes (Moonlight, Predator).

Patient – 30. august

V tomto seriáli si Domhnaal Gleeson zahrá sériového vraha, ktorý sa rozhodne ísť k psychiatrovi (Steve Carell). Namiesto toho, aby podstúpil klasickú liečbu, však svojho lekára unesie a následne s ním konverzuje, zatiaľ čo sa lekár bojí o život. 

Predátor: Prey – 5. august

Prey má predpoklady stať sa najlepším filmom zo série Predátor od čias Predátora 2. Režisér Dan Trachtenberg (10 Cloverfield Lane) dej snímky zasadil do roku 1719, keď Predátor zavítal na Zem vôbec po prvýkrát. Možno si myslel, že nájde len bezbranných ľudí s primitívnymi zbraňami, ale jedna Indiánka sa mu postaví a prinúti ho použiť všetky svoje zbrane, aby z planéty Zem vyviazol živý. Prey si budeš môcť pozrieť aj na Disney+.

 

Disney+

I Am Groot – 10. august

Seriál pozostávajúci z piatich krátkych animovaných filmov vyjde 10. augusta. Vo všetkých častiach budeme sledovať dobrodružstvá Baby Groota (Groot zo Strážcov galaxie 2), a teda z obdobia, keď bol Groot dieťaťom. Minimálne v jednej časti uvidíme aj Rocketa (postavu opäť nahovoril herec Bradley Cooper). Z hľadiska štýlu pôjde skôr o animovaný seriál pre deti. 

She-Hulk: Attorney at Law – 17. august

Hlavnou postavou komiksového seriálu zo sveta Marvelu je právnička Jennifer Walters (Tatiana Maslany), ktorá je zhodou okolností sesternicou Brucea Bannera alias Hulka (Mark Ruffalo). V komiksoch sa Jessica premení po tom, ako sa vážne zraní a Bruce jej daruje krv.

Odporúčané
Nové seriály a filmy v marci: vysekaný Jake Gyllenhaal, návrat X-Mena a Invincible či vražda Lincolna v konšpiračnom rúchu Nové seriály a filmy v marci: vysekaný Jake Gyllenhaal, návrat X-Mena a Invincible či vražda Lincolna v konšpiračnom rúchu 8. marca 2024, 14:30

Na rozdiel od Brucea však dokáže svoju premenu ovládať a po premene jej ostáva aj jej osobnosť. Je to jednoducho stará dobrá Jennifer, akurát so superschopnosťami. Hulk ju bude učiť, ako sa premieňať na She-Hulk a bojovať, takže bude dôležitou súčasťou deja.

Okrem toho uvidíme aj Emila Blonského alias záporáka Abominationa (Tim Roth), s ktorým Hulk bojoval v snímke The Incredible Hulk, keď Hulka ešte hral Edward Norton. V seriáli sa objavia aj Benedict Wong ako Wong a Charlie Cox ako Daredevil.

 

Star Wars: Andor – 31. august

Dej 12-dielneho seriálu sa odohráva päť rokov pred udalosťami filmu Rogue One: A Star Wars Story z roku 2016. Fanúšikom Hviezdnych vojen prinesie príbeh o narastajúcej vzbure proti impériu a o tom, ako sa do nej ľudia zapojili. „Je to éra plná nebezpečenstva, podvodov a intríg, kde sa Cassian vydá na cestu, ktorá je predurčená zmeniť ho na rebelského hrdinu,“ avizujú tvorcovia.

Seriál zobrazí život a udalosti rebela Cassiana Andora predtým, ako sa zúčastnil na samovražednej misii v snímke Rogue One. Cassiana opäť stvárni herec Diego Luna a okrem neho sa vráti aj herec Alan Tudyk ako charizmatický robot K-2SO. Je však možné, že ho uvidíme až v druhej sérii. Seriál vyzerá v prvom traileri úchvatne a tvorcovia ho opisujú ako akčný politický triler. 

 

HBO Max:

House of the Dragon – 21. august

Návrat Game of Thrones vo veľkom štýle prichádza so spin-off seriálom, ktorý sa bude odohrávať 200 rokov pred tým, ako Daenerys získala svojich drakov. Seriál sa zameria na rod Targaryenovcov, na to, ako ovládali Westeros, ale aj na to, ako medzi nimi postupne nastala občianska vojna a bitka o Železný trón. V seriáli bude 17 drakov, intrigy, politické machinácie, sex, stredoveké bitky a množstvo postáv. 

Odporúčané
5 najlepších nových seriálov a filmov na Netflixe v marci 2024: sci-fi konkurencia Game of Thrones aj štýlová britská gangsterka 5 najlepších nových seriálov a filmov na Netflixe v marci 2024: sci-fi konkurencia Game of Thrones aj štýlová britská gangsterka 3. marca 2024, 13:10

Prvú epizódu režíroval Miguel Sapochnik. Ten nakrútil aj epizódy Hardhome či Battle of the Bastards z pôvodného seriálu. Celkovo bude mať House of the Dragon 10 častí, a ak bude prvá séria úspešná, HBO nakrúti aj druhú. Dej sa bude odohrávať vo viacerých časových obdobiach a niektoré postavy miestami uvidíme v mladšom veku s mladšími hercami.

Paddy Considine hrá kráľa Viserysa Targaryena, následníka kráľa Jaehaerysa. Predstaví sa aj Emma D’Arcy (seriál Truthseekers) ako princezná Rhaenyra Targaryen spoločne s Mattom Smithom (princ Philip v seriáli The Crown) ako jej ujom princom Daemonom Targaryenom a bratom kráľa, ktorý má zálusk na trón a zrejme bude stáť za vzburou v rode.

Apple TV+

Luck – 5. august

Animovaný film sa zameria na ženu Sam, ktorá má v živote veľkú smolu. Šťastie sa na ňu usmeje, keď jej pomôže čarovná bytosť určujúca, kto má v živote koľko šťastia. Sam však o svoje šťastie príde, a tak bytosť v podobe mačky prenasleduje, až sa dostane do jej sveta. Spôsobí tam však chaos a celý svet je v ohrození, keďže medzi šťastím a smolou nie je rovnováha. 

Five Days at Memorial – 12. august

Miniséria zobrazí problémy, s ktorými sa stretli pacienti a zamestnanci nemocnice v New Orleans po tom, čo ich zasiahol hurikán Katrina. Ten nezabíjal ľudí iba priamo, ale aj nepriamo. Niektorí ľudia obvinia zamestnancov nemocnice, že neurobili všetko pre to, aby zachránili pacientov. Tých údajne nechali napospas smrti, len aby zachránili samých seba. Hlavnú rolu zdravotnej sestry si zahrá Vera Farmiga (The Conjuring). 

See – 26. august

Tretia séria sci-fi seriálu See bude posledná. Herec Jason Momoa v nej bude bojovať o záchranu nielen svojho života, ale aj o životov svojich priateľov, rodiny a jeho rozhodnutia ovplyvnia aj zvyšky ľudstva. Tie žijú na planéte Zem po tom, čo všetci prišli o zrak. 

Amazon Prime Video

A League of Their Own – 12. august

Počas druhej svetovej vojny odišlo veľa mužov bojovať na front. Nemal teda kto hrať bejzbal, následkom čoho v USA vznikla prvá profesionálna bejzbalová liga. Seriál vyrozpráva príbehy žien, ktoré opustili svoje domovy a rodiny, aby si mohli splniť sen a dokázať v športe niečo veľké. Dôležitou súčasťou príbehu bude preskúmanie rasizmu a sexizmu v športe ovládanom mužmi. 

Odporúčané
ZOZNAM: Všetky nové filmy a seriály na Netflixe v marci 2024 ZOZNAM: Všetky nové filmy a seriály na Netflixe v marci 2024 1. marca 2024, 12:30

Hlavné roly stvárnili Abbi Jacobson, D’Arcy Carden (Barry, The Good Place), Gbemisola Ikumelo (Sex Education) a ďalšie. Ide o remake podareného filmu z roku 1992, v ktorom Tom Hanks trénoval tím ženských hráčok. Vďaka seriálovému formátu môžu tvorcovia viac pracovať s postavami. Rolu, ktorú pôvodne stvárnil Tom Hanks, v seriáli prevzal Nick Offerman (Parks and Recreation). 

Samaritan – 26. august

Ide o akčný film s hercom Sylvesterom Stallonom v hlavnej role. Stallone tu hrá superhrdinu na dôchodku, ktorý sa vyparil po veľkej bitke ešte pred 25 rokmi. Objaví ho mladý chlapec (Javon Walton alias Ashtray zo seriálu Euphoria), no je jasné, že hrdina už nechce, aby o ňom svet vedel. Od filmu zrejme nečakaj veľké akčné scény ako z The Avengers, ale skôr komornejšiu drámu s niekoľkými akčnými scénami. 

Samaritan
Zdroj: Amazon Prime
Domov
Zdieľať
Diskusia