Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. júla 2022, 21:54
Čas čítania 0:37
Dominik Vetrák

Ženy v seriáli A League of Their Own nahradili bejzbalových hráčov, ktorí odišli na vojnu bojovať s Hitlerom a Japoncami

Ženy v seriáli A League of Their Own nahradili bejzbalových hráčov, ktorí odišli na vojnu bojovať s Hitlerom a Japoncami
Zdroj: Amazon Prime Video
FILMY A SERIÁLY A LEAGUE OF THEIR OWN
Uložiť Uložené

Trailer na seriál vyzerá až prekvapivo dobre. Tento pohľad do retro športového a spoločenského obdobia môže byť čiernym koňom seriálovej sezóny.

A League of Their Own je podarená športová dráma z roku 1992, v ktorej si herec Tom Hanks zahral hlavnú rolu. V snímke trénoval ženy ašpirujúce stať sa profesionálnymi hráčkami bejzbalu. Písal sa totiž rok 1943 a veľké množstvo mužov odišlo bojovať do druhej svetovej vojny, pričom zrazu hrozilo, že nebude mať kto hrať v mužských bejzbalových ligách. Vznikla preto prvá ženská profesionálna liga.

Odporúčané
10 najočakávanejších hier do konca roka 2022 10 najočakávanejších hier do konca roka 2022 23. júla 2022, 9:30

Seriál tento príbeh prináša v novom šate a dá tvorcom viac priestoru na to, aby lepšie vyrozprávali príbehy žien, ktoré opustili svoje domovy a rodiny, aby si mohli splniť sen a dokázať v športe niečo obrovské. Dôležitou súčasťou príbehu bude preskúmanie rasizmu a sexizmu v športe ovládanom mužmi. 

Seriál začne vysielať spoločnosť Amazon na svojej streamovacej službe Amazon Prime Video už 12. augusta. Hlavné roly stvárnili Abbi Jacobson, D'Arcy Carden (Barry, The Good Place), Gbemisola Ikumelo (Sex Education) a ďalšie. Rolu, ktorú pôvodne stvárnil Tom Hanks v seriáli, prevzal Nick Offerman (Parks and Recreation).

Domov
Zdieľať
Diskusia