Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. júla 2022, 20:21
Čas čítania 0:46
Dominik Vetrák

Trailer na historický veľkofilm Jan Žižka sľubuje českú produkciu hollywoodskych rozmerov. Objavia sa v ňom svetové hviezdy

Trailer na historický veľkofilm Jan Žižka sľubuje českú produkciu hollywoodskych rozmerov. Objavia sa v ňom svetové hviezdy
Zdroj: J. B. J. Film
FILMY A SERIÁLY JAN ŽIŽKA
Uložiť Uložené

Sleduj vôbec prvé zábery z českého historického veľkofilmu Jan Žižka o jednej z najslávnejších osobností českej histórie.

Distribučná spoločnosť Magic Box nám ukázala prvý poriadny trailer na film Jan Žižka, ktorý je plný stredovekej vojnovej vravy, intríg a bitiek. Dvojhodinový historický veľkofilm zasadil jeho režisér Petr Jákl (Kajínek) do roku 1402.

Príbeh azda najslávnejšieho českého vojvodcu sa odohráva v časoch, keď Jan Hus začal kázať v Betlehemskej kaplnke a odohrali sa udalosti, ktoré nakoniec viedli k jeho upáleniu. 

Odporúčané
Tom Cruise: kontroverzný scientológ, posledný akčný hrdina Hollywoodu a úžasný herec, ktorý navždy zmenil akčný žáner Tom Cruise: kontroverzný scientológ, posledný akčný hrdina Hollywoodu a úžasný herec, ktorý navždy zmenil akčný žáner 24. júla 2022, 9:30

Žižku si zahral hollywoodsky herec Ben Foster (Hell or High Water, 3:10 to Yuma), no tvorcom sa podarilo získať ešte slávnejšieho hollywoodskeho herca – Michaela Caina (The Dark Knight trilógia). Okrem nich možno spoznáš aj hercov ako Matthew Goode (The Watchmen, Imitation Game) či Til Schweiger (Inglorious Basterds). V snímke sa predstavia aj českí herci, ako Karel Roden, Ondřej Vetchý, Marek Vašut, Jan Budař či spevák Ben Cristovao.

Zaujímavé je, že tvorcovia film nakrúcali od 17. septembra 2018 do 8. decembra 2018. Aj napriek tomu ho v kinách uvidíme až necelé 4 roky po skončení natáčania. Môže za to hlavne pandémia, pre ktorú tvorcovia odložili premiéru.

Snímka Jan Žižka sa do kín dostane 8. septembra 2022. Vidieť ho budú môcť aj diváci v iných krajinách, kde ho tvorcovia budú premietať v anglickom jazyku. 

Späť
Zdieľať
Diskusia