Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. augusta 2022, 14:30
Čas čítania 5:05
Dominik Vetrák

10 seriálov, ktoré nám zničia sociálny život. Pri týchto novinkách sa od obrazovky zaručene neodlepíš

FILMY A SERIÁLY NAJOČAKÁVANEJŠIE SERIÁLY
Uložiť Uložené

Všetci sa tešíme na Game of Thrones a Pána prsteňov, no do konca roka sa ešte začne veľké množstvo úžasných seriálov.

Po prehľade najočakávanejších filmov a hier do konca roka sa budeme venovať aj seriálom. Do konca roka ich uvidíme ešte veľké množstvo, a tak bolo veľmi ťažké vybrať si len jednu desiatku. 

Ak naše úsilie oceňuješ a objavíš vďaka našim tipom na seriály aj svoj nový obľúbený seriál, podpor nás a staň sa členom klubu Refresher+.

Odporúčané
Tieto filmy chce vidieť každý. Pozrieme si ich ešte tento rok a len v kinách Tieto filmy chce vidieť každý. Pozrieme si ich ešte tento rok a len v kinách 18. júla 2022, 14:30

1. Rick and Morty – 6. september 2022 (Hulu, HBO Max, Adult Swim) 

Ak tvorcovia zopakujú status minulých sérií, aj tá šiesta bude mať desať epizód. Stanica Adult Swim ich začne vysielať už v septembri a my sme zvedaví, ako sa bude rozvíjať príbeh, ktorý sa v piatej sérii posunul zaujímavým smerom. 

V centre diania bude opäť šialený vedec Rick a jeho vnuk Morty. Dôležitú rolu by mal mať aj Evil Morty, alternatívna verzia Mortyho, ktorá neznáša kópie Rickov z iných dimenzií. Jedinečný humor tvorcov seriálu sa nepodarilo zreplikovať žiadnemu podobnému animovanému seriálu. Aj preto asi na každú sériu čakáme viac ako rok.

2. Cobra Kai – 9. september 2022 (Netflix)

Posledná séria Cobra Kai sa skončila pre dódžó Miyagi-Do a Eagle Fang nepriaznivo, keď prehrali proti Cobra Kai. Znamenalo to, že by mali ukončiť svoju činnosť a prestať učiť tínedžerov karate. Navyše najsilnejší člen Miyagi-Do Miguel opustil tím, aby mohol ísť hľadať svojho biologického otca do Mexika. 

Hawk z Eagle Fang síce porazil Robbyho z Cobra Kai vo finále, no Cobra Kai aj tak vyhrala na body. Daniel LaRusso sa však odmieta vzdať a povolá z Japonska Chozena Toguchiho, ktorý vie aj o technikách, aké sensej Miyagi Daniela vôbec neučil. 

Odporúčané
10 najočakávanejších slovenských filmov a seriálov roka 2024 10 najočakávanejších slovenských filmov a seriálov roka 2024 11. januára 2024, 9:30

Cobra Kai je zábavný seriál, ktorý ťa rýchlo namotá a ty budeš hltať jednu epizódu za druhou. Tvorcom sa darí nakrúcať skvelé akčné scény a aj naďalej dokážu vytvárať sympatické postavy (väčšinou). 

3. The Sandman – 5. august (Netflix)

Sandman je očakávaný fantasy seriál od Netflixu podľa skvelej komiksovej série uznávaného autora Neila Gaimana. Príbeh sleduje Morfea alias Dreama (herec Tom Sturridge), jednu zo siedmich entít, ktoré kontrolujú kľúčové aspekty existencie sveta.

 

Desaťdielna prvá séria sa zameria na komiksy, ktoré zachytili Dreamovo uväznenie na niekoľko desiatok rokov. Keď sa mu konečne podarilo uniknúť z väzenia, zistil, že ľudstvo pre jeho absenciu prišlo o snívanie a rozpadlo sa aj jeho kráľovstvo. Dreamov cieľ je dať všetko do poriadku, no v ceste mu stoja ďalšie entity, ako aj Lucifer. 

 

Okrem Sturridgea uvidíme aj Boyda Holbrooka v role The Corinthian, Charlesa Dancea ako Rodericka Burgessa, Davida Thewlisa ako Johna Deeho či Marka Hamilla ako Merv Pumpkinhead.

4. House of the Dragon – 21. august (HBO Max)

Dej House of the Dragon sa odohráva pred udalosťami seriálu Game of Thrones. V tomto prípade je to dvesto rokov pred tým, ako Daenerys získala svojich drakov a plánovala ovládnuť krajinu Westeros tak, ako to kedysi urobili jej predkovia – rod Targaryenov ovládajúcich drakov. 

 
S ich pomocou ovládli všetky krajiny a vládli im tvrdou rukou. Paddy Considine hrá kráľa Viserya Targaryena, nasledovníka kráľa Jaehaerysa. Stev Toussaint je zase lord Corlys Velaryon, známy ako The Sea Snake, najväčší námorný dobrodruh v histórii Westerosu.


Dôležité roly budú mať aj Emma D’Arcy (seriál Truthseekers) ako princezná Rhaenyra Targaryen a Matt Smith (princ Philip v seriáli The Crown) ako jej ujo princ Daemon Targaryen. Rhys Ifans je Hand of the King (pravá ruka kráľa, podobne ako Tyrion pre Daenerys) Otto Hightower a Olivia Cooke (Ready Player One) jeho dcéra Alicent Hightower.

Odporúčané
10 seriálov od Netflixu, od ktorých sa v roku 2023 neodlepíš a celé ich bingneš za deň 10 seriálov od Netflixu, od ktorých sa v roku 2023 neodlepíš a celé ich bingneš za deň 10. januára 2023, 16:30

Seriál vzniká pod hlavičkou HBO, v traileroch preto cítiť drahú produkčnú hodnotu. Ako konzultant na ňom pracoval aj George R. R. Martin (autor kníh). Zaujímavé je, že sa už prvá séria bude odohrávať vo viacerých časových obdobiach, takže niektoré postavy uvidíme v ich mladších a starších podobách. 

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 118328 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Tento rok sa skončí azda najunikátnejší seriál súčasnosti s top hereckým obsadením. 
  • Ktorý seriál bude konkurovať novému Game of Thrones. 
  • Ako vyzerá ešte šialenejší a viac sexy seriál od tvorcu Euphorie, v ktorom hrá dcéra Johnnyho Deppa. 
  • Kedy uvidíme piatu sériu The Crown.
  • Ktorý seriál zo sveta Star Wars uvidíme už čoskoro a vyzerá oveľa lepšie ako Mandalorian.
Domov
Zdieľať
Diskusia