Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
15. júla 2022, 20:46
Čas čítania 1:16
Daniel Mikolášik Viktor Kniš

Monika Jankovská ho s mafiánmi mala obrať o majetok. Trenčiansky podnikateľ Ondrej Janíček po oslobodení zakladá stranu Karma

Monika Jankovská ho s mafiánmi mala obrať o majetok. Trenčiansky podnikateľ Ondrej Janíček po oslobodení zakladá stranu Karma
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa
POLITIKA MONIKA JANKOVSKÁ ONDREJ JANÍČEK POLITIKA SPRÁVY Z DOMOVA STRANA KARMA
Uložiť Uložené

Ľuďom chce ponúknuť to, čo ho vraj reprezentuje 22 rokov: nezlomnosť a bojovnosť za dobrú vec.

Podnikateľ Ondrej Janíček, ktorého vo štvrtok 14. júna Okresný súd Trnava oslobodil v kauze trenčianskeho baru Fatima, zakladá politickú stranu Karma. Prostredníctvom prípravného výboru strany o tom informoval len deň po oslobodení.


„Ľuďom na Slovensku ponúkam svoju energiu, svoj čas, svoju silu a to, čo ma reprezentuje 22 rokov, nezlomnosť a bojovnosť za dobrú vec. Chcem slúžiť ľuďom a považujem za svoje poslanie, aby sa na Slovensku dobre žilo,“ uviedol Janíček.

Odporúčané
Kauza Fatima: Ako si údajne mafia a súdy na Slovensku pomáhali, aby podnikateľa s pištoľou v ruke obrali o luxusnú nehnuteľnosť Kauza Fatima: Ako si údajne mafia a súdy na Slovensku pomáhali, aby podnikateľa s pištoľou v ruke obrali o luxusnú nehnuteľnosť 20. septembra 2020, 12:28

Prípravný výbor vznikajúcej politickej strany už začal so zberom podpisov. Na registráciu politickej strany je potrebných aspoň 10 000 podpisov.

Čo je kauza Fatima? 

Súd vo štvrtok konštatoval, že bývalí majitelia trenčianskeho baru Fatima Ondrej Janíček a Jozef Strelčík boli v tejto kauze odsúdení neprávom. 

Celý spor trval dve dekády. Pôvodne išlo o násilné prebratie historickej budovy v centre Trenčína podnikateľovi Ondrejovi Janíčkovi skupinou okolo niekdajšieho mafiánskeho bosa Petra Čongrádyho. Podľa obvinenia mu vraj za 3-miliónový úplatok pomáhala Monika Jankovská. 

Vypovedal o tom aj korunný svedok Michal Vida, ktorý sa v minulosti pohyboval v okolí mafiánskej skupiny čongrádyovcov. Michal Vida v roku 2018 verejne na dnes už zmazanom videu opísal, ako vraj Monika Jankovská, ešte ako sudkyňa, vzala úplatok 3 milióny korún za rozhodnutie, ktorým pôvodných majiteľov budovy držali takmer dva roky vo väzení. Video však z internetu zmizlo krátko nato. Podľa Vidu pre nátlak zo strany Moniky Jankovskej. 

Kočnerova Threema navyše odhalila, že v čase, keď sa vo verejnom priestore objavilo video obviňujúce Moniku Jankovskú, plánovala vtedajšia štátna tajomníčka nominovaná Smerom-SD na ministerstve spravodlivosti diskreditáciu majiteľa Fatimy. 

Odporúčané
PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal 7. apríla 2024, 6:22

„Povie tri nacvičené vety. Janíček klame. Vydieral ma a donútil ma natočiť video. Neposlal som Markíze ani inde žiadne svoje vyjadrenie. Ospravedlňujem sa pani Jankovskej,“ písala cez aplikáciu Jankovská Kočnerovi.

Na začiatku augusta 2020 Michal Vida pre TV Markíza potvrdil, že Monika Jankovská ho po zverejnení videa ovplyvňovala v tom, ako má vypovedať. V tejto súvislosti už Moniku Jankovskú obžalovali a súdiť ju budú 19. augusta, na kedy je naplánované hlavné pojednávanie. 

Podnikateľ Ondrej Janíček stojí pred bývalým barom Fatima v piatok 11. septembra 2020 v Trenčíne. Na Okresnom súde v Trenčíne rozhoduje sudca o vzatí obvinených do väzby v kauze trenčianskeho baru Fatima.
Podnikateľ Ondrej Janíček stojí pred bývalým barom Fatima v piatok 11. septembra 2020 v Trenčíne. Na Okresnom súde v Trenčíne rozhoduje sudca o vzatí obvinených do väzby v kauze trenčianskeho baru Fatima. Zdroj: TASR - Radovan Stoklasa
Domov
Zdieľať
Diskusia