Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. augusta 2021, 12:41
Čas čítania 1:14
Viktor Kniš TASR

Jankovská ide pred súd, padla prvá obžaloba. Mafii údajne pomáhala s násilným prebratím luxusnej nehnuteľnosti

NEWS MONIKA JANKOVSKÁ
Uložiť Uložené

Obžalovali ju zo zločinu vydierania a zločinu marenia spravodlivosti.

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal v stredu obžalobu v kauze baru Fatima na bývalú štátnu tajomníčku rezortu spravodlivosti Moniku Jankovskú a ďalšie dve osoby pre zločin vydierania a zločin marenia spravodlivosti. Ide o bývalého šéfa protikorupčnej jednotky NAKA Roberta Krajmera a tiež svata bývalej štátnej tajomníčky Pavla Vaska. 

Monika Jankovská, ktorá údajne za úplatok odsúdila Ondreja Janíčka, je obvinená v kauze prevodu baru Fatima od jesene 2020. V marci 2020 ju zadržali v rámci akcie Búrka a následne minulý rok ju obvinili aj v rámci akcie Víchrica.


Spor medzi ňou a podnikateľom trvá približne 20 rokov. Podnikateľ, ktorý o bar prišiel, keď ho oň pripravila skupina okolo zavraždeného bosa sýkorovcov Petra Čongrádyho, dosiahol minulý rok v októbri obnovu konania na Okresnom súde Trenčín.

Domov
Zdieľať
Diskusia