Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. júla 2022, 8:20
Čas čítania 0:51
Viktor Kniš TASR

Americké raketomety pomáhajú na Ukrajine vyrovnať sily, hovorí Zelenskyj. Príde deň, keď získame svoje územia späť

NEWS SPRÁVY ZO SVETA VOJNA NA UKRAJINE VOLODYMYR ZELENSKYJ
Uložiť Uložené

Zelenskyj v najnovšom príhovore zdôraznil, že Ukrajina dosiahne úroveň, keď sa palebná sila jej armády vyrovná ruskej.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj pripomína, že jeho krajina sa ničoho nevzdáva a územia, o ktoré prišla, získa späť vďaka taktike a dodávkam moderných zbraní. Povedal to v pravidelnom príhovore na Instagrame. 


„Ak velenie našej armády evakuuje ľudí z určitých miest frontu, kde má nepriateľ najväčšiu palebnú prevahu — konkrétne to platí pre Lysyčansk — znamená to jediné: že sa vrátime vďaka našej taktike, vďaka k zvýšeniu dodávok moderných zbraní. Ukrajina sa ničoho nevzdáva,“ uviedol Zelenskyj.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Володимир Зеленський (@zelenskiy_official)


Ukrajinská armáda sa podľa neho postupne posúva vpred — tak v Charkovskej oblasti, ako aj v Chersonskej oblasti i na mori, čoho dobrým príkladom je Hadí ostrov. „Príde deň, keď to isté povieme o Donbase,“ konštatoval Zelenskyj.


Zdôraznil, že Ukrajina dosiahne úroveň, keď sa palebná sila jej armády vyrovná ruskej. „Nestrácame jediný deň. Presviedčame partnerov, nadväzujeme nové kontakty, využívame všetky príležitosti — politické, diplomatické, informačné.“

Podľa Zelenského má Rusko dostatok raketometov Smerč, Uragan a Grad na zničenie jedného ukrajinského mesta za druhým. Navyše, okupanti zhromaždili svoju najväčšiu palebnú silu v Donbase a v jednom sektore frontu môžu denne použiť desaťtisíce delostreleckých granátov.


„Toto je realita. Ničíme preto potenciál okupantov — deň čo deň, vypočítavo, mohutne. Dôležitú úlohu v tom samozrejme zohrávajú systémy HIMARS a ďalšie zbrane, ktoré sme dostali od partnerov,“ povedal ukrajinský prezident.

Anketa:
Je správne, že sa Ukrajina spolieha na armádnu techniku, zbrane a raketomety zo Západu? 
Určite áno, je našou povinnosťou pomáhať im
Nemali by sa spoliehať na Západ
Západ by im vôbec nemal pomáhať
Určite áno, je našou povinnosťou pomáhať im
70 %
415 Hlasov
Nemali by sa spoliehať na Západ
10 %
62 Hlasov
Západ by im vôbec nemal pomáhať
20 %
117 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia