Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. júna 2022, 10:39
Čas čítania 0:47
Viktor Kniš TASR

Keby bol Putin žena, vojnu na Ukrajine by nezačal. Podľa Borisa Johnsona by vplyvné funkcie malo zastávať viac žien

NEWS BORIS JOHNSON SPRÁVY ZO SVETA VLADIMIR PUTIN VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Lídri krajín G7 sa na samite zaviazali, že pomoc Západu pre Ukrajinu nezoslabne.

Britský premiér Boris Johnson vyhlásil, že ruský prezident Vladimir Putin by nezačal vojnu na Ukrajine, keby bol žena. Povedal to v utorok večer po samite lídrov krajín skupiny G7, ktorý sa konal v Nemecku. Informoval o tom portál britskej stanice Sky News

Johnson pre nemeckú stanicu ZDF označil inváziu Ruska na Ukrajine za „šialenú, mačistickú“ a dodal: „Keby bol Putin žena, čo evidentne nie je, ale keby bol, podľa môjho názoru by sa nepustil do takej šialenej, mačistickej vojny a násilia, akých sa teraz dopúšťa. Ak chcete dokonalý príklad toxickej maskulinity, tak je to presne to, čo robí Putin na Ukrajine.“


Johnson takisto vyhlásil, že vplyvné funkcie v každom štáte by malo zastávať viac žien. Zdôraznil aj to, že Západ musí podporovať vojenskú stratégiu Kyjeva, aby mu pomohol zmeniť dynamiku konfliktu a dostal ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského do čo najlepšej možnej pozície pri rokovaniach, ak nakoniec nastanú.


„Naozaj chceme poskytnúť Ukrajincom strategickú odolnosť a výdrž,“ povedal pre ZDF britský premiér po samite siedmich hospodársky najvyspelejších štátov sveta združených v skupine G7.


Francúzsky prezident Emmanuel Macron medzitým odsúdil raketový útok na nákupné centrum v ukrajinskom meste Kremenčuk a označil to za nový vojnový zločin. Zaviazal sa, že podpora Kyjeva nezoslabne.

Späť
Zdieľať
Diskusia