Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. júna 2022, 15:11
Čas čítania 1:14
Viktor Kniš

Ak sulíkovci odídu z koalície, padne vláda, tvrdí Boris Kollár: Nebudem visieť na špagáte fašistov

NEWS BORIS KOLLÁR SPRÁVY Z DOMOVA
Uložiť Uložené

Boris Kollár reaguje na slová strany SaS, ktorá sa chce v lete rozhodnúť, či zotrvá v koalícii.

Predseda strany Sme rodina Boris Kollár tvrdí, že ak strana Sloboda a solidarita odíde z koalície, vláda padne a budú predčasné voľby. Povedal to v relácii Na telo v TV Markíza s tým, že nechce visieť na špagáte fašistov. „Ale ak by vládu podporovali nezávislí alebo by dobré zákony podporovala SaS, tak si viem predstaviť byť aj v menšinovej vláde,“ povedal. 

Pád vlády týmto spôsobom zatiaľ neprichádza do úvahy, tento scenár dnes poprela predsedníčka klubu SaS Anna Zemanová. „Určite nie,“ uviedla na otázku, či liberáli zvažujú odchod z koalície. Podľa Zemanovej je SaS v koalícii hlasom rozumu a je aj želaním voličov liberálov, aby to tak ostalo.


Špekulácie o možnom odchode SaS z koalície sa vynorili po opätovnom vyostrení vzťahov súvisiacom s hlasovaním o protiinflačnom balíku a verbálnych útokoch zo strany ministra financií a lídra OĽaNO Igora Matoviča, ktorý, naopak, z rozbíjania vzťahov obvinil SaS.

Richard Sulík navyše pred pár dňami odišiel z virtuálnej konverzácie v aplikácii Signal po tom, čo na neho šéf OĽaNO zaútočil. Ešte v sobotu prosil Matovič Sulíka o odpustenie. SaS v reakcii napísala, že Matovič sa má ospravedlniť celému Slovensku.  

Anketa:
Sú prístup Borisa Kollára a kritika extrémistov správne?
Určite áno
Nie
Určite áno
67 %
Nie
33 %

Predseda parlamentu a šéf hnutia Sme rodina Boris Kollár povedal, že do 25. augusta podá návrh ústavného zákona, ktorý by umožnil skrátenie volebného obdobia. 

Kollár reagoval aj na návrh Igora Matoviča a Eduarda Hegera, ktorí chcú jednorazovo vyplatiť štátnym zamestnancom 500 eur. Šéf parlamentu si ako vhodný predstavuje iný návrh, ktorý by bol systémovejší. Boris Kollár chce, aby sa platy zvyšovali o päť percent od leta a o ďalších päť percent od januára 2023. Koalícia zatiaľ v tomto návrhu nemá zhodu.

Boris Kollár uviedol, že vláda bude dvíhať minimálnu mzdu, presné sumy však nezadefinoval a dodal, že viac predstaví minister financií Igor Matovič. Líder Sme rodina v závere diskusie nevylúčil ani prípadnú spoluprácu s Hlasom-SD po ďalších voľbách. Ako možnosť z pohľadu Hlasu to vidí aj Raši.

  

Späť
Zdieľať
Diskusia