Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. júna 2022, 9:30
Čas čítania 5:45
Tímea Krauszová

Najdrahší nábytok sveta? Kreslo LV za takmer 100-tisíc, lampa Hermès za vyše 5-tisíc eur. Boli sme na milánskom design weeku

KULTÚRA DIOR DIZAJN FENDI LOUIS VUITTON LUXUSNÉ MÓDNE ZNAČKY
Uložiť Uložené

Na Milano Design Weeku hviezdili aj módne značky. Už dávno nerobia len oblečenie a doplnky, predstavili okúzľujúce kúsky aj pre tvoj domov.

Začiatkom júna sa v Taliansku konal Milan Design Week, svetový týždeň venovaný dizajnérom v prakticky každej oblasti. Hoci jadrom tohto týždňa je už roky nábytkový dizajn, výstavy sa venovali aj technológiám, fitnes náčiniu (kto by nechcel štýlové činky?), automobilovému priemyslu, svietidlám a bytovým doplnkom či dokonca kozmetike.

Na svetovom týždni dizajnu sme boli aj my a prinášame ti aspoň kúsok toho, s čím tentoraz vyrukovali známe značky. Módne domy sa už dlhšie venujú nielen oblečeniu a doplnkom, ale návrhárstvu v širšom zmysle slova. V Miláne predstavili svoje variácie nábytku či dokonca celých domov zariadených len ich vlastnými produktami. Vybrali sme 5 z nich, ktoré stoja za pozornosť.

Na svetových týždňoch módy či dizajnu sa zúčastňujeme čoraz viac, priniesli sme ti napríklad viacdielnu reportáž z pražského Mercedes-Benz Fashion Weeku. Umeniu a architektúre sa dokážeme viac venovať len s tvojou podporou. Pridaj sa do klubu Refresher+ a okrem čerstvého obsahu ti dáme aj benefity ako darček.

Žiarivo elegantné stoličky Dior

Francúzsky módny dom Dior sa v Miláne tento rok blysol spoluprácou s Philippom Starckom, francúzskym architektom a dizajnérom. Starck sa venuje predovšetkým produktovému dizajnu a známy módny dom ho požiadal o prepracovanie kultovej stoličky Medallion Chair, ktorej korene siahajú do 18. storočia.

Odporúčané
Z betónovej maštale vznikol dovolenkový dom na londýnskom vidieku. Takýto výhľad z vane je sen (FOTO) Z betónovej maštale vznikol dovolenkový dom na londýnskom vidieku. Takýto výhľad z vane je sen (FOTO) 1. apríla 2024, 11:00

Redizajn nadčasového a elegantného kusa nábytku sa mu vydaril: pôvodne drevený rám s čalúnením Starck nahradil hliníkom v dvoch verziách (lesklá a matná). Tým vyzdvihol jednoduchosť pôvodného tvaru, ktorý je dostupný v štyroch farebných vyhotoveniach: čierna, ružovo zlatá, zlatá alebo pôvodná hliníkovostrieborná. Novú podobu nábytkovej ikony vytvoril na objednávku Dior Maison.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Dior Official (@dior)

Z hladkého povrchu sa odráža svetlo z každého uhla, a tak kúsok nábytku pôsobí v priestore takmer ako šperk. Starck sa pohral aj s tvarom stoličky: okrem klasickej s dvoma operadlami vytvoril aj takú, ktorá má len jedno operadlo, a takú, ktorá nemá žiadne. Prečo? „Nepýtal by som sa, prečo len jedno operadlo. Pýtal by som sa: prečo nie?“ odvetil podľa Designboomu.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 116908 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ako vyzerá interiér, ktorý navrhol Dolce & Gabbana.
  • Aký nábytok vytvoril módny dom Louis Vuitton, ktorý spolupracoval so známymi štúdiami a architektmi.
  • Kam v obývačke ukryli Fendi logo a svoj známy pruhovaný vzor.
  • Ktorá módna značka si dala postaviť celé veže z dreva a papiera, aby mohla vystaviť svoj nábytok a interiérové doplnky.
Domov
Zdieľať
Diskusia