Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. júna 2022, 14:00
Čas čítania 1:17
Ivan Koribanič TASR

Pri požiari v handlovskom byte zahynul manželský pár a dve ženy. Na tragédiu zareagovali aj predstavitelia mesta

Pri požiari v handlovskom byte zahynul manželský pár a dve ženy. Na tragédiu zareagovali aj predstavitelia mesta
Zdroj: Facebook/PolíciaSR
NEWS POŽIAR BYTU V HANDLOVEJ SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Polícia už začala trestné stíhanie pre zločin všeobecného ohrozenia. Ďalej to bude predmetom vyšetrovania.

V handlovskom byte, ktorý počas noci zachvátil požiar, zahynuli štyri osoby. Šlo o manželský pár vo veku 46 a 48 rokov. Ďalšími dvoma obeťami boli ženy vo veku 40 a 65 rokov, informovala polícia na svojom Facebooku.

Požiar vypukol v 11-poschodovej bytovke na 5. poschodí. Na miesto prišli záchranári, zabránili ďalším škodám a ľudí evakuovali.

Po evakuácii previezli do bojnickej nemocnice tri osoby. Tie sú mimo ohrozenia života. Dve osoby ošetrenie odmietli.

Polícia už začala trestné stíhanie pre zločin všeobecného ohrozenia. Na miesto dorazili aj policajní experti z Kriminalistického a expertízneho ústavu PZ v Slovenskej Ľupči.

Mesto Handlová vyhlásilo vo štvrtok o 9.30 h v súvislosti s nočným požiarom na Okružnej ulici, ktorý si vyžiadal životy štyroch ľudí, mimoriadnu situáciu. Informovala o tom po zasadnutí krízového štábu primátorka Silvia Grúberová.

„Súčinnosť záchranným zložkám poskytovali priamo na mieste i členovia krízového štábu mesta, zamestnanci mesta a mestských organizácií, ktorí rovnako pomáhali požiarom zasiahnutým obyvateľom,“ uviedla Grúberová.

Odporúčané
Neďaleko Slovenska vystúpi Travis Scott či Nicki Minaj. Na ktoré koncerty a festivaly sa oplatí ísť toto leto? (PREHĽAD) Neďaleko Slovenska vystúpi Travis Scott či Nicki Minaj. Na ktoré koncerty a festivaly sa oplatí ísť toto leto? (PREHĽAD) 16. apríla 2024, 12:30

„Obyvatelia sa v tomto čase v bytovom dome nemôžu zdržiavať. Časť evakuovaných obyvateľov sme presunuli do hotspotu, ktorý máme zriadený v súčinnosti s Okresným úradom v Prievidzi a Trenčianskym samosprávnym krajom v priestoroch bývalej telocvične. Hotspot využili obyvatelia, ktorí nemali kam ísť,“ priblížila Grúberová.

V hotspote ľuďom podľa nej poskytli neodkladnú pomoc, lôžko, deky, potraviny či teplý nápoj. „Naše sociálne pracovníčky v spolupráci s intervenčným tímom polície s každým obyvateľom prerokovávali situáciu, keďže niektorí potrebovali lieky, prípadne im bolo potrebné zabezpečiť niečo iné,“ ozrejmila s tým, že tím zasahoval od skorých ranných hodín.

„Momentálne monitoruje situáciu v súvislosti s ďalšou pomocou pre obyvateľov, ktorí majú, prípadne nemajú kam ísť. O týchto sa dlhodobejšie postaráme,“ ozrejmila primátorka. Samospráva podľa nej bude čakať na odborno-technické posúdenie objektu, ako i bytov.

„Mesto zriaďuje aj transparentný účet na pomoc obyvateľom panelového domu. Finančnú pomoc poskytneme aj ako mesto. Súčinný je aj Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny SR, ktorý vie poskytnúť humanitárnu pomoc,“ dodala Grúberová. Zároveň vyjadrila úprimnú sústrasť rodinám a ďalším pozostalým obetí. 

Domov
Zdieľať
Diskusia