Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. júla 2022, 12:30
Čas čítania 12:48
Jana Chovancová

TOTO je 10 NAJ akvaparkov na Slovensku. Kam sa vydáš v lete 2022 za vodou, relaxom a zábavou?

TOTO je 10 NAJ akvaparkov na Slovensku. Kam sa vydáš v lete 2022 za vodou, relaxom a zábavou?
Zdroj: Refresher/Jana Chovancová
ZAUJÍMAVOSTI CESTOVANIE CESTOVANIE PO SLOVENSKU KAM NA DOVOLENKU KÚPALISKO SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Hodnotili sme akvaparky podľa toho, ktoré sa v pomere ceny a kvality najviac oplatí navštíviť. Dozvieš sa o cene vstupov, zľavách, bazénoch, saunách a masážach, toboganoch a ďalších atrakciách a aj o občerstvení v zariadeniach.

Existujú rôzne formy, akými sa v horúcich letných dňoch môžeš schladiť. Jednou z nich je napríklad aj návšteva akvaparku. V Refresheri sme sa pozreli na to, kam sa na Slovensku vydať. Pozreli sme sa na najväčšie slovenské akvaparky a stručne sme ich porovnali.

V Refresheri ti každý deň prinášame zaujímavé články z domova i zo sveta. Pokiaľ sa ti naša tvorba páči a chcel by si podporiť náš redakčný tím, staň sa členom klubu Refresher+.

V článku sme pre teba pripravili zoznam 10 akvaparkov na Slovensku spolu s dôležitými informáciami o nich. Dozvieš sa o cene vstupov, zľavách, bazénoch, saunách a masážach, toboganoch a ďalších atrakciách a aj o občerstvení v zariadeniach.

Akvapark Bešeňová

Cena vstupu pre dospelých: od 27 €
Cena vstupu pre deti: do 6 rokov zadarmo
Zľavy: seniori, ISIC

Do akvaparku sme dorazili v čase obeda, keď vonku začínalo byť naozaj teplo. Svedčili o tom aj vonkajšie bazény plné ľudí, ktorí si vychutnávali letné slnečné lúče. Vnútri ich bolo pomenej, no v oddychovej miestnosti so sklenou strechou niekoľko ľudí oddychovalo na pohodlných plážových ležadlách s dáždnikmi. Kým sme prešli celý areál, trvalo nám to takmer hodinu. 

Odporúčané
Ako ušetriť na cestovaní po Bratislave? Najlepšie tipy Ako ušetriť na cestovaní po Bratislave? Najlepšie tipy 24. apríla 2024, 15:00

Doslova na každom kroku je nejaký bazén, ktorých je v areáli akvaparku dokopy 12. Celý rok sa môžeš okúpať napríklad v relaxačnom bazéne, plaveckom termálnom či v bazéne s podvodnými masážnymi tryskami. Máš možnosť skočiť si aj do bazénu s vodným barom Cosmopolitan a dopriať si drinky priamo vo vode. Voda v najhorúcejších bazénoch dosahuje 39 °C. 

Medzi ďalšie celoročné bazény patrí číry s ohrievanou vodou či rekreačný bazén s toboganom. Azda najväčšiu zábavu môžu deti zažiť vo vnútornom bazéne pod bielym šapitó, ktorý umelo vytvára veľké vlny ako na mori. V pravidelných intervaloch sa spustia prístroje po krajoch bazéna a v jeho zadnej časti si môžeš užiť lezeckú stenu, z ktorej spadneš priamo do rozbúrených vĺn. Mnoho detí šantilo aj vo fontánke. 

Vo vonkajšom areáli zažiješ naozajstnú dávku adrenalínu. Za zmienku určite stojí divoká rieka, po ktorej sa môžeš pustiť na rafte. Poháňať vpred ťa budú silné podvodné prúdy.

Hneď vedľa stojí veľká drevená loď s hlbokým vnútorným bazénom. V nej si môžeš skúsiť potápanie do hĺbky približne päť 5 metrov s kyslíkovou bombou. Kúsok ďalej je aj plavecký bazén s osviežujúcou vodou a v blízkosti na teba čaká relaxačný bazén. Ten je zrejme medzi ľuďmi veľmi obľúbený, takže musíš byť šikovný, aby si si uchmatol miesto. 

Vonkajší bazén v areáli akvaparku Bešeňová.
Vonkajší bazén v areáli akvaparku Bešeňová. Zdroj: Refresher/Jana Chovancová

Bešeňová je výborným miestom na relax. Medzi niekoľkými saunami sa nachádzajú horúca fínska, bylinková či infrasauna. V ponuke je aj mnoho masážnych procedúr, vybrať si môžeš z thajských a klasických, špeciálnych či horúcich. Za zmienku rozhodne stojí aj metličkovanie v severskej bani a peeling.

Chceš sa vyblázniť na toboganoch? Bešeňová ich má dokopy 13, z ktorých sedem je celoročných a šesť letných.

Tobogany v akvaparku Bešeňová.
Tobogany v akvaparku Bešeňová. Zdroj: Refresher/Jana Chovancová

Obľúbenou atrakciou pre deti je napríklad aj bublina, z ktorej sa dá skákať do vody. Nachádza sa vo vonkajšom areáli v blízkosti divokej rieky, no podobne ako rieka, ani bazén ešte nebol k dispozícii na verejné kúpanie. Spolu s bublinou ťa ošiali aj vodná sopka, zvieratkovo či detský hrad so šmýkačkami v bazéne.

Bublina v akvaparku Bešeňová, z ktorej sa dá skákať do bazéna.
Bublina v akvaparku Bešeňová, z ktorej sa dá skákať do bazéna. Zdroj: Refresher/Jana Chovancová

O občerstvenie sa postarajú vo viacerých reštauráciách a baroch v zariadení. Bistro a Relax bar ponúkajú celoročne širokú škálu jedál. Na grilovaných jedlách si pochutnáš v Grill House a milovníci pizze by určite mali zavítať do pizzerie Giovanni, kde si môžu vychutnať pravú taliansku.

 Akvapark Tatralandia

Cena vstupu pre dospelých: od 27 €
Cena vstupu pre deti: do 6 rokov zadarmo
Zľavy: seniori, ISIC

Vstup do areálu akvaparku Tatralandia je čarovný a človek si môže pomyslieť, že sa nachádza v zelenej džungli. Všade sú živé rastliny, stromy a kvetináče. V Tatralandii je 14 bazénov s morskou, termálnou aj čírou vodou. Vo dvoch vnútorných bazénoch so slanou vodou sa budeš cítiť ako pri mori.

Odporúčané
Dovolenka na grécky aj turecký spôsob s najčistejšou vodou na kúpanie v EÚ Dovolenka na grécky aj turecký spôsob s najčistejšou vodou na kúpanie v EÚ 24. apríla 2024, 9:30

V jednom z troch vnútorných bazénov je vodný bar Barbados, kde si môžeš vychutnať zaujímavé drinky. V zadnej časti akvaparku je v spleti zelených rastlín vchod do šnorchlovacieho bazéna. V jeho stenách, ak sa potopíš, nájdeš akváriá plné rybičiek a koralov, a tak ti to navodí ozajstný pocit z potápania v mori. V druhej časti, ktorú by sme mohli označiť aj ako rodinnú, je mnoho atrakcií pre deti. Tvojim očiam určite neujde veľký bazén s nafukovacou preliezkou v strede.

Vnútorný bazén v akvaparku Tatralandia.
Vnútorný bazén v akvaparku Tatralandia. Zdroj: Refresher/Jana Chovancová

V akvaparku je 21 parných, vodných a masážnych kúpeľov, sauny a procedúry v Keltskom saunovom svete. Nadšencov hôr určite poteší výhľad na Chopok z biosauny. Wellnesscentrum ponúka rôzne masáže, zábaly či peelingy vrátane obľúbenej prírodnej pedikúry rybkami Garra rufa. 

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 116666 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Aké ďalšie atrakcie na teba čakajú v akvaparku Bešeňová.
  • Čo môžeš zažiť v Tatralandii a koľko je v nej toboganov.
  • Či sú v akvaparku Senec dovolené nafukovačky.
  • Aké atrakcie ponúka akvapark v Trnave vo vonkajšom bazéne.
  • Čo ťa čaká v zrekonštruovanom akvaparku v Galante.
Domov
Zdieľať
Diskusia