Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. júna 2022, 12:30
Čas čítania 6:09
Dominik Vetrák

10 najlepších seriálov na Disney+, ktoré nie sú od Marvelu a Star Wars

FILMY A SERIÁLY DISNEY+ PROGRAM DISNEY+
Uložiť Uložené

Na Disney+ je oveľa viac kvalitných seriálov než len tie od Disney a Marvelu.

Štrnásteho júna 2022 spustila spoločnosť Disney na Slovensku a v Česku svoju streamovaciu službu Disney+. Mnohí čakali, že to bude len zmes pixaroviek, rozprávok, animákov a filmov od Disney, Marvelu a Star Wars.

Lenže v našom regióne je súčasťou Disney+ aj čiastočný katalóg streamovacej služby Hulu (tá patrí pod Disney) či hollywoodskeho štúdia 20th Century Fox a mnohých ďalších štúdií, ktoré Disney zastrešuje pod názvom Star. Rozhodli sme sa teda odporučiť ti 10 skvelých seriálov, ktoré nájdeš na Disney+, pričom nepochádzajú z produkcie Marvelu alebo Star Wars. 

Vďaka členom nášho klubu Refresher+ môžeme aj naďalej písať takéto články. Ak sa ti páčia naše výbery a odporúčania filmov a seriálov nielen na streamovacích službách, podpor nás

1. Prison Break (2005 – 2017)

Žáner: dráma

Dĺžka seriálu: 5 sérií – 90 epizód dlhých 44 – 55 minút (vyše 60 hodín)

Status: Status: ukončený seriál

Hodnotenie na IMDb: 8,3/10

Dabing/titulky: Seriál má len české titulky.

Prison Break je legendárny seriál, ktorí sme viacerí pozerali ešte ako deti či tínedžeri. Po slabšej finálnej sérii sa jeho fanúšikovia dočkali v roku 2017 podareného pokračovania.

Odporúčané
Čo pozerať cez víkend? Trilery o kanibalovi a mimozemšťanoch, politicky nekorektná akčná jazda aj kultový Hriešny tanec Čo pozerať cez víkend? Trilery o kanibalovi a mimozemšťanoch, politicky nekorektná akčná jazda aj kultový Hriešny tanec 20. apríla 2024, 9:00

Dej sa zameriava na dvoch bratov, ktorí sa spoločne snažia ujsť z prísne stráženého väzenia. Skončia však v ďalšom väzení a nakoniec sa zapletú do vládnych konšpirácií. Ak sa zmieriš s dejom jemne pritiahnutým za vlasy, cliffhangermi na konci epizód a so slabšími poslednými sériami, dočkáš sa napínavého príbehu so sympatickými postavami a s množstvom prekvapujúcich dejových zvratov. 

2. Pam & Tommy (2022)

Žáner: biografická dráma

Dĺžka seriálu: Miniséria má 1 sériu s 8 epizódami dlhými 33 – 52 minút (5 a pol hodiny).

Status: ukončený seriál

Hodnotenie na IMDb: 7,3/10

Dabing/titulky: český dabing bez titulkov

 

Pohľad na vzťah herečky a sexsymbolu Pamely Anderson s hudobníkom Tommym Leem tvorcom celkom vyšiel. Niektoré epizódy mali pomalšie tempo a vieme si predstaviť, že by ich tvorovia skrátili, no páčili sa nám postavy, uletený príbeh podľa skutočných udalostí a bravúrne herecké výkony Setha Rogena, Lily James či Sebastiana Stana.

Práve poslední dvaja menovaní si zahrali Pamelu a Tommyho a dokonale sa s postavami zžili, pričom sa na hviezdny pár aj veľmi podobali.

Po príbehu o tom, ako im ich bývalý zamestnanec ukradol kazetu s domácim pornom a šíril ju do celého sveta, budeš celebrity, ktorým uniknú nahé videá a fotky, vnímať úplne inak. Pam & Tommy je celkom depresívny príbeh, a to aj napriek pestrému a „živému“ štýlu, aký tvorcovia seriálu zvolili. 

3. Modern Family (2009 – 2020)

Žáner: rodinná komédia

Dĺžka seriálu: 11 sérií – 250 epizód dlhých 20 minút (vyše 90 hodín)

Status: ukončený seriál

Hodnotenie na IMDb: 8,5/10

Dabing/titulky: české titulky bez dabingu

 

V centre príbehu sú tri rodiny. Jay Pritchett sa oženil so sexy Kolumbijčankou Gloriou a hľadá si cestu k jej synovi Mannymu. Jayova dcéra zase s Philom vychováva tri deti. Alex je inteligentná, Hailey je tak trochu zaostalá pubertiačka, ktorá myslí iba na chlapcov, a Luke je trochu pomalší. Veľkú rodinu uzatvára Jayov syn Mitchell, ktorý žije so svojím partnerom Cameronom a s ich adoptovanou dcérou Lily. 

Odporúčané
Čo pozerať cez víkend? Príbeh chlapíka s 23 osobnosťami, neslušný návrh miliardára aj bizarné skutočné príbehy Čo pozerať cez víkend? Príbeh chlapíka s 23 osobnosťami, neslušný návrh miliardára aj bizarné skutočné príbehy 13. apríla 2024, 8:00

Počas 11 sérií budeš sledovať, ako jednotlivé postavy starnú a ako sa z detí stávajú dospelí ľudia, čo má neuveriteľne silnú nostalgickú energiu. Seriál nemá veľmi ucelený príbeh a ide skôr o poviedkové príbehy o bežných rodinných problémoch a stresových situáciách, ktoré ťa však rozosmejú. Humor pramení z využívania stereotypov, občasných „prúserov“, ktoré postavy vytvoria, či z detskej hlúposti.

4. What We Do in the Shadows (2019 – x)

Žáner: komédia

Dĺžka seriálu: 3 série – 30 epizód dlhých 20 – 30 minút (15 hodín)

Status: Celkovo bude mať minimálne 6 sérií.

Hodnotenie na IMDb: 8,6/10

Dabing/titulky: české titulky bez dabingu

Bláznivý seriál od tvorcov rovnomenného filmu si udržiava kvalitu v každej sérii a my sme z neho nadšení. Pri žiadnom inom seriáli sa totiž tak nesmejeme. Dej sleduje štvoricu upírov žijúcich v USA, ktorí sa pokúšajú zapadnúť do spoločnosti a zároveň nájsť zmysel svojich životov.

 

Príbeh sa vyvíja zaujímavým smerom, ponúka niekoľko prekvapení a nečakaných scén, no pri tom všetkom stále dokáže byť aj nesmierne vtipný. Ak sa rád pozeráš na sympatické a originálne spracované postavy a rád sa smeješ, tento seriál si zamiluješ. 

5. Homeland (2011 – 2020)

Žáner: krimidráma

Dĺžka seriálu: 8 sérií – 96 epizód dlhých väčšinou 45 minút (vyše 80 hodín)

Status: ukončený seriál

Hodnotenie na IMDb: 8,3/10

Dabing/titulky: Seriál môžeš pozerať s nemeckými či anglickými titulkami. 

Seriál s názvom Homeland sa od vynikajúcej debutovej série z roku 2011 dokázal postupne prepracovať na celosvetovo obľúbenú a pravidelne oceňovanú stálicu televíznych obrazoviek. 

Odporúčané
Konkurencia Netflixu v apríli konečne ukazuje svoju silu. Ktorá streamingová služba zabojuje o najlepší seriál mesiaca? Konkurencia Netflixu v apríli konečne ukazuje svoju silu. Ktorá streamingová služba zabojuje o najlepší seriál mesiaca? 9. apríla 2024, 16:30

Ide o kriminálny špionážny dramatický príbeh, ktorý divákov uchvátil už v prvej sérii. V nej vidíme, ako sa seržant Nicholas Brody po ôsmich rokoch vracia domov zo zajatia v Iraku. Na krk mu dýcha chorobne podozrievavá agentka CIA, ktorá v ňom vidí spiaceho člena teroristickej siete al-Káida a zradcu chystajúceho útok na USA.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 116652 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Domov
Zdieľať
Diskusia