Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. júna 2022, 20:00
Čas čítania 1:18
Jana Chovancová

TOP3 v piatok: V internátnej izbe našli mŕtvu študentku, Čaputová nemusí obhájiť post a na nahradenie ruskej ropy máme 18 mesiacov

ZAUJÍMAVOSTI RUSKO TOP 3 REFRESHER ČLÁNKY VRAŽDA ZUZANA ČAPUTOVÁ
Uložiť Uložené

Prečítaj si TOP 3 správy piatka.

V izbe bratislavského internátu našli mŕtvu 21-ročnú študentku, polícia vyšetruje zabitie

V piatok predpoludním našli v izbe študentského domova Mladá garda v Bratislave študentku prvého ročníka bez známok života. Prípad vyšetruje polícia, potvrdili hovorca Slovenskej technickej univerzity v Bratislave Juraj Rybanský aj bratislavská polícia. Obeťou je 21-ročná študentka. Polícia zatiaľ prípad vyšetruje ako trestný čin zabitia.

Viac sa dočítaš tu

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: Facebook/Polícia SR – Bratislavský kraj

Zuzana Čaputová nemusí obhájiť svoj post. Ak sa Fico s Matovičom spoja, bude mať podľa jej bývalého poradcu problém

Prezidentka Zuzana Čaputová zatiaľ oficiálne nepovedala, či má záujem pokračovať na poste prezidentky, na oznámenie kandidatúry má však ešte dosť času. Lenže už teraz jej menšie šance na úspech dáva aj jej bývalý poradca Marián Leško, ktorý sa odvoláva na historickú skúsenosť. 

Odporúčané
Harrison Graham, muž s tromi osobnosťami: vraždil a potom mal styk s mŕtvolami, spával s telami v posteli Harrison Graham, muž s tromi osobnosťami: vraždil a potom mal styk s mŕtvolami, spával s telami v posteli 24. apríla 2024, 9:30

„Posledné dva roky prezidentovania Kováča boli takmer denne v znamení útokov. Výsledok bol, že vtedajší prezident stratil akúkoľvek šancu na znovuzvolenie, a pritom sa nedopustil žiadneho prešľapu ani zločinu,“ povedal Leško pre reláciu Jána Füleho. 

Viac sa dočítaš tu

Zuzana Čaputová
Zdroj: TASR/Michal Svítok

Na nahradenie ruskej ropy máme 18 mesiacov. Heger chcel pôvodne vyrokovať tri roky

Embargo na dovoz ruskej ropy a ropných výrobkov bude platiť až po ôsmich mesiacoch od vstúpenia sankcií do platnosti. Najprv je prechodné obdobie bez obmedzení. Po ňom bude platiť embargo na dovoz tankermi. Ešte ďalších 10 mesiacov bude možné na Slovensku vyrábať pohonné látky a ropné produkty z ropy dopravenej potrubím, ako aj exportovať ich do Českej republiky.

Po skončení 18 mesiacov bude možné ropu dopravenú potrubím využiť už iba na výrobu pohonných látok pre domáci trh. V piatok na to upozornilo Ministerstvo hospodárstva SR.

Viac sa dočítaš tu

Ilustračné foto.
Ilustračné foto. Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Instagramový post dňa

Interpret Post Malone vydal nový album s názvom Twelve Carat Toothache.

„Bol som na Malibu a strávil som nad tým 12 hodín. Akože naozaj, 12 hodín tvrdej práce. Dal som si zopár húb a tvoril som hudbu. A zrazu som si pomyslel, že wau, to je skrátka úžasné,“ komentuje proces tvorby Post Malone.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Spotify (@spotify)

Domov
Zdieľať
Diskusia