Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. júna 2022, 10:22
Čas čítania 0:45
Viktor Kniš

Exporadca prezidentky Čaputovej vysvetľuje, prečo môže v ďalších voľbách prehrať: Ak sa Fico s Matovičom spoja, bude mať problém

NEWS SPRÁVY Z DOMOVA ZUZANA ČAPUTOVÁ
Uložiť Uložené

Podľa Mariána Leška bude hrať dôležitú rolu aj to, či budú na prezidentku útočiť Fico aj Matovič.

Prezidentka Zuzana Čaputová zatiaľ oficiálne nepovedala, či má záujem pokračovať na poste prezidentky, na oznámenie kandidatúry má však ešte dosť času. Už teraz jej však menšie šance na úspech dáva aj jej bývalý poradca Marián Leško, ktorý sa odvoláva na historickú skúsenosť. 

„Posledné dva roky prezidentovania Kováča boli takmer denne v znamení útokov. Výsledok bol, že vtedajší prezident stratil akúkoľvek šancu na znovuzvolenie, a pritom sa nedopustil žiadneho prešľapu ani zločinu,“ povedal Leško pre reláciu Jána Füleho. 

Podľa Leška hrozí, že sa proti prezidentke spoja aj dvaja odvekí rivali – Igor Matovič a Robert Fico. V takom prípade by sa mohlo stať, že prezidentka sa ako terč ich útokov stane menej populárna. 

„Ak sa spoja Fico s Matovičom, tak len zhruba 30 percent ľudí si dokáže uchovať zdravý rozum a zvyšok si povie, že ju nemajú radi. Je to normálny sociotechnický jav, ktorý má svoje zákonitosti a sociológovia a psychológovia ho už dosť jasne opísali,“ dodáva exporadca, ktorý od prezidentky odišiel pred niekoľkými mesiacmi. 

Prezidentské voľby sa budú konať v roku 2024, kandidatúru zatiaľ neoznámil nikto, politické strany však postupne začínajú zverejňovať informácie, ako si voľbu prezidenta predstavujú a či postavia vlastných kandidátov. 

Anketa:
Mala by prezidentka Zuzana Čaputová opäť kandidovať na post prezidentky? 
Určite áno.
Radšej nie. 
V žiadnom prípade. 
Určite áno.
51 %
796 Hlasov
Radšej nie. 
10 %
151 Hlasov
V žiadnom prípade. 
40 %
621 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia