Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. júna 2022, 20:00
Čas čítania 1:48
Ema Stanovská

TOP 3 v stredu: Sulík chce vymeniť Matoviča, policajti zadržali opitého kňaza za volantom a WHO varuje pred šírením opičích kiahní

NEWS TOP 3 REFRESHER ČLÁNKY
Uložiť Uložené

Toto sú top správy dnešného dňa.

Sulík chce vymeniť Matoviča: Ak nevie zostaviť štátny rozpočet, nech zmení robotu

Minister hospodárstva Richard Sulík tvrdí, že ak by minister financií Igor Matovič nevedel zostaviť štátny rozpočet, je to znak jeho neschopnosti a mal by sa zamyslieť nad zmenou práce.

Slová o tom, že môže byť problém zostaviť štátny rozpočet na ďalší rok, považuje SaS za vydieranie. Strana už predtým vyhlásila, že neschopnosť zostaviť rozpočet nie je dôvodom na pád vlády, ale skôr na výmenu ministra financií.

„Je to v prvom rade znak neschopnosti ministra financií a možno by sa mal zamyslieť, že keď takúto úlohu nezvláda, či by nemal zmeniť robotu,“ povedal Sulík po rokovaní vlády v súvislosti so zostavovaním rozpočtu. Matovič v diskusii Denníka N pripustil, že nebude vedieť zostaviť rozpočet, ak SaS nebude súhlasiť s úpravou daní. Hovoril aj o rozpade vládnej koalície na jeseň.

Viac sa dočítaš tu.

Richard Sulík.
Richard Sulík. Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Opitý kňaz z Michaloviec šoféroval s dvomi promile v krvi

Policajná hliadka zastavila v stredu podvečer v mestskej časti Košice-Šaca kňaza, ktorý šoféroval pod vplyvom alkoholu. 58-ročný Lorenzo Pásztor nafúkal vyše jedno promile, čo sa považuje za trestný čin. Kňaz skončil v policajnej cele a po vytriezvení ho eskorta predviedla na Okresný súd Košice II. Píše o tom portál Korzár.

 
Podľa informácií Korzára policajtov upútala sivá Mazda 3, ktorá jazdila zo strany na stranu. Vozidlo malo navyše poškodený ľavý zadný nárazník. Podozrivé auto zastavili na Železiarenskej ulici.

Odporúčané
Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov 8. novembra 2022, 20:00

Vodiča podrobili dychovej skúške, ktorá odhalila 0,87 mg/l alkoholu, čo je po prepočte 1,81 promile. Približne o 15 minút fúkol vodič do prístroja opäť a ten ukázal vzostupnú hodnotu 1,04 mg/l, teda 2,17 promile, čo je ťažká opitosť. Až tretí pokus mal klesajúci výsledok 0,95 mg/l (1,98 promile).

Viac sa dočítaš tu.

kňaz
Zdroj: charita-ke.sk

WHO pred festivalovou sezónou varuje pred šírením opičích kiahní

Svetová zdravotnícka organizácia varovala pred ďalším možným šírením opičích kiahní na plánovaných festivaloch a veľkých podujatiach v Európe počas tohto leta.

Regionálny riaditeľ WHO pre Európu Hans Kluge povedal, že počas leta je „možnosť ďalšieho šírenia v Európe aj inde vo svete vysoká“. Riziko výskytu choroby sa podľa neho môže zvýšiť počas festivalovej sezóny, ktorá je spojená so zvýšenou sexuálnou aktivitou mobilnej populácie mladých.

Viac sa dočítaš tu.

Instagramový post dňa

Herečke Moses Ingram, ktorá aktuálne hrá záporáčku v seriáli Obi-Wan Kenobi na Disney+, v poslednom čase diváci posielajú nepríjemné a rasistické odkazy. Herečku dnes podporil herec Ewan McGregor, hlavná hviezda seriálu. Ľuďom odkázal, že „ak si rasista, nie si pravý fanúšik Star Wars“.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Ewan McGregor News (@ewanmcgregornews)

Domov
Zdieľať
Diskusia