Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. júna 2022, 9:56
Čas čítania 0:50
Eduard Starkbauer

Pavol Regenda mieri do NHL. S tímom Anaheim Ducks údajne podpísal 2-ročnú nováčikovskú zmluvu

NEWS HOKEJ NHL
Uložiť Uložené

Bývalý hráč Michaloviec bol na uplynulom šampionáte najlepším strelcom slovenského tímu.

Slovenský hokejista Pavol Regenda, ktorý sa svojím výkonom zviditeľnil na tohtoročnej zimnej olympiáde i majstrovstvách sveta, mieri do NHL. Dvadsaťdvaročný útočník podľa zámorských médií podpísal dvojročný nováčikovský kontrakt s klubom Anaheim Ducks. Rodák z Michaloviec sa pritom ešte pred začiatkom MS dohodol na zmluve s českým extraligovým tímom BK Mladá Boleslav. Klub Anaheim Ducks prestup zatiaľ oficiálne nepotvrdil.

Špecializovaný NHL portál Puckpedia píše o dvojcestnej zmluve s viacerými bonusmi. Ak sa vysoký Regenda presadí v prvom tíme, získa v prvom roku základný ročný plat 750 000 dolárov. Na farme by dostal 80 000 dolárov. Krídelník podpisom zmluvy získal aj podpisový bonus vo výške 92 500 USD. 

Odporúčané
KVÍZ: Zožrať puk, trip či budíček. Vieš, čo znamená týchto 10 hokejových výrazov? KVÍZ: Zožrať puk, trip či budíček. Vieš, čo znamená týchto 10 hokejových výrazov? 9. apríla 2024, 18:00

Dvadsaťdvaročný hráč bol v ostatnej sezóne druhým najproduktívnejším hráčom Michaloviec s 39 bodmi v 45 zápasoch základnej časti Tipos extraligy. Na ZOH 2022 v Pekingu pomohol gólom a tromi asistenciami k zisku historického bronzu. Na uplynulých MS vo Fínsku sa stal s piatimi gólmi najlepším strelcom slovenského tímu.

Domov
Zdieľať
Diskusia