Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Tento článok je vytvorený v rámci mediálnej spolupráce Hip Hop Žije
1. júna 2022, 16:00
Čas čítania 2:22
redakcia

Hip Hop Žije predstavuje zvýhodnené lístky aj zastávky v 3 krajinách

Hip Hop Žije predstavuje zvýhodnené lístky aj zastávky v 3 krajinách
Zdroj: Hip Hop Žije
KULTÚRA FESTIVAL HIP HOP ŽIJE FESTIVALY SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Pozri si, aké zmeny prináša najväčší slovenský rapový festival.

Si pripravený roztočiť svoje festivalové leto? Po pandemickej prestávke sa konečne vracia do normálu aj chod letných festivalov a výnimkou nebude ani obľúbený festival Hip Hop Žije. 

Neplánované prestávky uštedrili kultúre veľké rany, no aj napriek tomu oznamujú organizátori festivalu nové, pozitívne zmeny. Medzi nimi sú napríklad výhodnejšie vstupenky a až 7 miest v 3 štátoch, kde sa budú podujatia pod hlavičkou Hip Hop Žije konať. „Momentálne časy a s nimi súvisiace okolnosti vôbec neprospievajú kultúre a podujatiam celkovo. Budeme sa však snažiť, aby si naše eventy a festivaly fanúšikovia užili a aby sme sa čo najviac priblížili k tomu, čo bolo v roku 2019,“ hovorí Osťo, projektový manažér festivalu.

Hip Hop Žije 2022
Zdroj: Hip Hop Žije

Ušetríš na vstupenkách  

Určite ťa poteší jedna veľká novinka – výhodnejšie vstupenky na festival. Každý, kto si zakúpil jednodňový lístok na Hip Hop Žije alebo Hudba Žije, má túto vstupenku platnú na oba dni. Zároveň sú dvojdňové vstupenky aktuálne cenovo výhodnejšie, preto ak ešte váhaš s ich kúpou, dlhšie už nečakaj. Kapacita areálov v Bratislave aj na ostatných miestach bude totiž obmedzená. Tí, čo si kúpili lístky v roku 2020, ich majú platné na tento ročník festivalu.

kúpiť lístky

3 štáty a 7 zastávok 

Tento rok si budeš môcť vybrať hneď z viacerých miest, kde sa poriadne vyskáčeš pod pódiom, prípadne si to celé stihneš zopakovať – Hip Hop Žije totiž rozširuje svoje pôsobenie. Poriadna dávka zábavy ťa čaká nielen na Slovensku a v Česku, festival sa spojil so známym Zrće Festivalom, takže obľúbených interpretov si budeš môcť užiť aj v Chorvátsku. Osťo prezradil, že tento plán mali už v minulosti. „Tento rok sa nám podarilo spojiť so Zrće Festivalom a spoločne sme mohli priniesť náš brand na legendárne Zrće.“ Dodáva, že sa chcú aj naďalej rozširovať. Ako sa im to podarí, ukážu ďalšie roky.  

hip hop žije
Zdroj: Hip Hop Žije

Okrem festivalu Hip Hop Žije v 3 krajinách organizátori pripravujú aj sesterský projekt Hudba Žije, podujatie, ktoré sa bude konať v Tatralandii na Liptove, na Domaši a v Bojniciach. Hip Hop Žije je zameraný čisto na rap a je viac komunitný„Hudba Žije bude zameraná hlavne na mainstreamových interpretov a kapely, ktoré budú doplnené, samozrejme, aj o rapových umelcov,“ vysvetľuje Osťo a zároveň dodáva, že na Hudba Žije aj Hip Hop Žije si ich fanúšikovia prídu na svoje. 

Hip Hop Žije Bratislava 1. – 2. 7. 
Hip Hop Žije Duchonka 15. – 16. 7. 
Hip Hop Žije Ostrava 27. 8.
Hip Hop Žije Zrće Festival 9. 7. – 13. 7.

Hudba Žije Tatralandia Liptov 18. 6.
Hudba Žije Domaša 5. – 6. 8.
Hudba Žije Bojnice 19. – 20. 8. 
Hip Hop Žije 2022
Zdroj: Hip Hop Žije

Bratislavský Hip Hop Žije sa tentoraz bude konať v netradičných priestoroch parkovacieho domu OC STYLA na Zlatých pieskoch. Ide tak o open air priestor, ktorý je zároveň krytý – nemusíš mať obavu o čerstvý vzduch ani z nepriaznivého počasia. K dispozícii bude aj kemp, ktorý sa nachádza približne 400 metrov od tohto miesta. Všetky ďalšie novinky nájdeš v príspevku na Instagrame nižšie.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa HIP HOP ŽIJE | HHŽ (@hiphopzije)

Naložený lineup plný slovenských a českých mien

Na pódiách vystúpi česká a slovenská špička nielen rapovej scény. Osťo prezradil, že tento rok stavili hlavne na naložený lineup, ktorý je podľa jeho slov plný aktuálnych mien. Čo sa týka zahraničných interpetov, tých možno uvidíme na festivale v budúcich rokoch. „Ak sa festival dostane opäť do štádia ako pred covidom, radi prinesieme aj zahraničné meno. Dodnes nám nejaké zahraničné kapely dlhujú peniaze a zálohy, tak verím, že ich ešte uvidíme stáť na našich pódiách,“ dodáva Osťo.   

Na záver dodáva, že pri organizácii festivalov nekladú dôraz len na lineup, ale aj „na kvalitnú produkciu, stage a shows a aj to, aby sa interpreti a naši fanúšikovia cítili na našich eventoch dobre“. 

Hip Hop Žije 2022
Zdroj: Hip Hop Žije
Domov
Zdieľať
Diskusia