Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. mája 2022, 16:30
Čas čítania 11:12
Martin Adam Pavlík Ondřej Jarůšek

Ako dopadne prvý turnaj Oktagonu v nemeckom Frankfurte? Do klietky sa vráti Vémola, Buchinger, Jungwirth aj Pütz

Ako dopadne prvý turnaj Oktagonu v nemeckom Frankfurte? Do klietky sa vráti Vémola, Buchinger, Jungwirth aj Pütz
Zdroj: Oktagon MMA
ŠPORT BOJOVÉ ŠPORTY MMA NEMECKO OKTAGON OKTAGON MMA PREDIKCIE ZÁPASOV
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Do klietky sa vrátia Ivan Buchinger, Losene Keita, Karlos Vémola, Christian Jungwirth či Christian Eckerlin. Kto odíde ako víťaz?

Časy, keď Oktagon MMA bol len česko-slovenskou organizáciou, sa definitívne skončili. Ondřej Novotný a Pavol Neruda sa rozhodli expandovať do Nemecka a zaplniť dieru na trhu. Zároveň chcú jasne zbúrať predsudky voči MMA, ktoré, bohužiaľ, stále panujú.

Organizácia nám ponúkla len minulý mesiac veľkolepý boxerský turnaj Oktagon Underground – Vémola verzus Marpo s viacerými skvelými zápasmi.

Po dvoch týždňoch prichádza ďalší hviezdami preplnený turnaj s názvom Oktagon 33. Ten sa prvýkrát uskutoční vo Festhalle Messe v nemeckom Frankfurte a tešiť sa môžeš na nevraživú titulovú bitku aj viacero napínavých prestreliek, kde môžu padnúť každú sekundu tvrdé knokauty. Pôjde o vyvrcholenie ďalšej série obľúbenej reality šou Oktagon výzva, ktorá trvá od 16. mája. 


Zoči-voči sa v klietke stretnú najväčšie hviezdy nemeckej MMA scény Stephan Pütz a Martin Zawada. Tí proti sebe doteraz súperili v rozdielnych tímoch a viedli nové nádejné talenty. Pästný súboj čaká aj Christiana Eckerlina, ktorý bol v tíme s Pützom, a  Davida Zawadu, ktorý zase stál po boku svojho staršieho brata. V hlavnom zápase večera o titul kráľa ľahkej váhy si zmerajú sily Ivan Buchinger, ktorý v Nemecku dlhé roky pôsobil, a Holanďan Losene Keita.

Rovnako ako pred každým turnajom, aj tentoraz ti prinášame naše redakčné predikcie. Prečítaj si, ako by jednotlivé zápasy mohli dopadnúť, a do komentárov nám nezabudni napísať vlastné tipy. Pokiaľ ťa zaujíma viac článkov z prostredia bojových športov, chceš našu tvorbu podporiť a získať prístup k rozhovorom či profilom slávnych bojovníkov, pridaj sa do nášho klubu Refresher+

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Informácie o turnaji Oktagon 33
Kedy: sobota 4. júna 2022
Kde: Festhalle Messe Frankfurt v Nemecku, naživo na Oktagon.TV
Hlavné hviezdy turnaja: Ivan Buchinger, Losene Keita, Karlos Vémola, Christian Jungwirth, Christian Eckerlin a ďalší

Michael Deiga-Scheck vs. Cory Tait

V piatok ráno nevedel, že bude mať zápas, a v sobotu večer porazil favorizovaného Radka Roušala. Takto sa domácim divákom prvýkrát predstavil Michael Deiga-Scheck, ktorý pôvodne prišiel na turnaj Oktagon 31 tento rok vo februári ako tréner, ale vzhľadom na nepredvídateľnú súhru udalostí to bol on, kto sa nakoniec postavil do klietky. Predviedol v nej výkon, ktorým si okamžite získal sympatie tunajších fanúšikov.


Teraz však Deigu-Schecka čaká zrejme jedna z najťažších, ak nie najťažšia skúška doterajšej kariéry. V klietke sa mu totiž postaví šikovný Angličan Cory Tait, ktorý predtým zápasil napríklad v známej organizácii Cage Warriors a skúsenosť má aj zo svetovej organizácie Bellator. Na konte má 10 výhier a 6 porážok. Zaujímavé však je, že ešte nikdy nezvíťazil na body – všetkých 10 výhier si pripísal na KO/TKO alebo na submisiu.

Deiga-Scheck naposledy ukázal, že v postoji dokáže byť veľmi nebezpečný a nenechá sa len tak zlomiť. Papierovo by mal byť napriek tomu väčším favoritom Angličan Tait, ktorý však naposledy zápasil v roku 2020, je teda otázkou, v akej forme sa ukáže. Od zápasu sa dá očakávať skôr vyrovnaný duel. Pokiaľ však Tait dokáže zúročiť svoje skúsenosti, ktorých má o niečo viac, mal by si zaistiť výhru.


Tip na víťaza: Tait

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Cory Tait (@capcom_cory)


Jamie Cordero vs. Ibrahim Cholo

Obaja nemeckí zápasníci sa predstavia v Oktagone MMA po prvýkrát, preto si určite budú chcieť dať záležať na prvom dojme. Koniec-koncov, môžu ešte poriadne zamiešať kartami v už dosť nabitej velterovej divízii. Cordero je v rámci MMA takmer nepopísaný papier, keďže má na konte zatiaľ len jeden jediný zápas, avšak víťazný. Oproti súperovi bude mať deväťcentimetrovú výškovú prevahu. 

Cholo na druhej strane má navrch v počte zápasov. Pod pravidlami MMA ich absolvoval päť, pričom štyri vyhral a tri z nich ukončil pred limitom. Je preto možné, že menej skúseného súpera rýchlo vyškolí a dostane ho už v prvých minútach do riadnych problémov. Cordero však nemá čo stratiť a bude pod menším tlakom. Uvidíme, koho fanúšikovia vo Frankfurte viac podporia, Cholo by však mal jasne dominovať.

Tip na víťaza: Cholo


Donald Cosić vs. Adam Pałasz

Chorvátsko-poľský duel ťažkotonážnikov, ktorý sa môže pokojne skončiť už v prvých sekundách. Chorvát Cosić je síce v profi MMA neporazený, zatiaľ sa do klietky postavil len trikrát. Dvakrát súpera knokautoval, raz vyhral na submisiu. Pałasz na opačnej strane nazbieral už šesť výhier, pričom všetky dokázal ukončiť pred limitom a len raz sa pozrel do tretieho kola. Prehral iba jedenkrát na poli ACA s Dmitrijom Poberežecom. 

Obaja zápasníci majú vyše meter deväťdesiat, sú doma aj v stoji, aj na zemi, no Pałasz je predsa len výrazným favoritom. Jedna presná Cosićova rana však môže rýchlo pochovať všetky jeho doterajšie skúsenosti a úspechy. Poliak to určite nebude mať ľahké, mal by si napriek tomu vybojovať výhru a zamiešať kartami v divízii ťažkých váh.

Tip na víťaza: Pałasz

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa OKTAGON MMA (@oktagonmma)



Jaroslav Pokorný vs. Ahmed Vila

Pred niekoľkými rokmi to vyzeralo, že Jaroslav Pokorný má definitívne po kariére. Pre zranenie kolena a ťažký priebeh liečby mu dokonca hrozilo, že príde o nohu. Napriek všetkým nepriaznivým prognózam sa však v minulom roku k aktívnemu zápaseniu vrátil a už o pár dní ho v klietke uvidíme znova. Tentoraz proti špecialistovi na submisie Ahmedovi Vilovi.

Vila zo svojich siedmich výhier ukončil päť súperov práve na submisiu a Pokorný, prezývaný Jubox, svoj posledný zápas práve na submisiu prehral. Bude si teda musieť dávať pozor, aby sa minulosť neopakovala. Vila však z posledných piatich zápasov vyhral len raz (naposledy uškrtil súpera v prvom kole) a Pokorný má aktuálne na konte tri prehry v rade. Tento zápas tak môže byť rozhodujúci v smerovaní jeho kariéry.

Do kariet 36-ročného Jaroslava Pokorného budú jednoznačne hrať bohatšie skúsenosti, za svoju kariéru pozbieral už vyše dvadsať zápasov a dvanásť ukončení pred limitom. Na strane súpera bude dravosť, je o desať rokov mladší a prípadná výhra by pre neho znamenala veľmi cenný skalp. Napriek poslednej porážke však Pokorný v minulom roku ukázal, že do starého železa ešte rozhodne nepatrí a má všetky predpoklady na to, aby sa vrátil späť do víťazného sedla.

Tip na víťaza: Pokorný


 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa OKTAGON MMA (@oktagonmma)




Hatef Moeil vs. Kerisson Rezende

V tomto prípade je jasné, komu budú držať palce domáci fanúšikovia. Skandovať nepochybne budú Moeilovo meno. Nemec prezývaný Boss preto bude mať určite cennú výhodu a bude tak viac motivovaný k ďalšiemu ukončeniu. Doteraz nazbieral deväť z jedenástich výhier. Predčasné ukončenia pri ťažkých váhach vždy visia vo vzduchu, takže aj tu je veľká pravdepodobnosť, že neuvidíme všetky tri kolá.

Brazílčan Rezende je však ťažký držiak. V Oktagone to už dokázal všetkým hejterom v náročnom, no pre divákov nesmierne zábavnom zápase s Poliakom Kamilom Mindom. Lietali kolená aj lakte, na tvárach či tele boli modriny aj tržné rany, ale nedal sa. Bil sa ako lev až do poslednej sekundy. Moeil však je z trocha iného cesta. Knokautová „mašina“ s nepríjemným výrazom v tvári bude chcieť ovládnuť klietku hneď od začiatku a predviesť dominantný výkon v organizácii.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 115569 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Domov
Zdieľať
Diskusia