Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. mája 2022, 16:30
Čas čítania 5:22
Dominik Vetrák

10 najlepších epizód seriálu Love, Death & Robots od Netflixu

FILMY A SERIÁLY LOVE DEATH & ROBOTS
Uložiť Uložené

Love, Death & Robots má už 35 častí. Ktorých 10 z nich musíš vidieť?

Seriál Love, Death & Robots má za sebou už tretiu sériu. Dokopy sme na Netflixe videli 35 rôznych krátkych animovaných filmov. Tento seriál má antologický formát, takže jednotlivé časti na seba nijako nenadväzujú a môžeš si ich pozrieť v akomkoľvek poradí. Rozhodne ťa nechceme odrádzať od toho, aby si si ich pozrel všetky, no niektoré svojou kvalitou a originalitou predsa len vyčnievajú nad ostatnými.

Odporúčané
RECENZIA: Všetko, všade, naraz (jeden z najlepších filmov roka) RECENZIA: Všetko, všade, naraz (jeden z najlepších filmov roka) 22. mája 2022, 15:30

Rozhodli sme sa preto vybrať 10 najlepších epizód tohto seriálu. Ak sa ti budú páčiť, určite si pozri aj ďalšie. Napokon, tieto krátke animovaný filmy majú okolo 10 – 17 minút, takže do dvoch hodín zistíš, či sa ti tento seriál bude páčiť. 

Ak máš rád filozofické príbehy, špičkovú animáciu, napätie, detailne spracované násilné či akčné scény a kreatívne príbehy, Love, Death & Robots si zamiluješ. Ak sa ti páčia naše recenzie a sem-tam vďaka nim natrafíš na super film či seriál, podpor nás a staň sa členom klubu Refresher+, aby sme takýchto tipov a recenzií mohli napísať ešte viac.

10. Shape-Shifters (réžia: Gabriele Pennacchioli, dĺžka: 16 minút)

Dej je o dvojici kamarátov v americkej armáde kdesi na Blízkom východe. Pre svoju jednotku sú cennými členmi, keďže sú vlkolaci a využívajú to aj v boji. Aj napriek tomu si však nedokážu nájsť rešpektujúcich kamarátov, keďže sa ich ostatní boja a doberajú si ich. Jedného dňa sa situácia na bojisku zvrtne a dvojici kamarátov možno nepomôžu ani ich schopnosti.

Epizódu zdobí fotorealistická animácia, zaujímavý príbeh a sympatické postavy, ktoré ťa na konci epizódy prekvapia. Ak dokážeš oceniť detailné zábery na brutálnu akciu, Shape-Shifters ťa očarí. Len škoda, že animák nebol dlhší.

Love Death Robots Najlepšie epizódy Netflix
Zdroj: Netflix

9. Suits (réžia: Franck Balson, dĺžka: 17 minút)

V tomto krátkom animáku bojujú ľudia s hordami mimozemšťanov. Používajú na to podomácky vyrobených robotov s poriadnym arzenálom zbraní. Spoločenstvo farmárov ochraňujúcich svoje polia a rodiny si myslí, že to postačí, no jedného dňa k nim preniknú neúnosné množstvá mimozemšťanov. Je čas na hrdinstvo, obetu a zabíjanie.

Suits je z hľadiska príbehu celkom priamočiare, pričom sa zameriava na úžasnú akciu. Dej dopĺňajú milé dialógy, niekoľko prekvapení a super postavy. Aj v tomto prípade má film na konci zaujímavé rozuzlenie.

Love Death Robots Najlepšie epizódy Netflix
Zdroj: Netflix

+ Sonnie’s Edge (réžia: Dave Wilson, dĺžka: 17 minút)

Nevedeli sme sa rozhodnúť, ktorý z týchto animákov si zaslúži priestor viac, a tak sme sa rozhodli odporučiť ti ich oba. Sonnie’s Edge má bohatšiu zápletku ako Suits, ale nie je to žiadna dialógová dráma. Ide o akčný príbeh, čo si uvedomíš hneď, keď uvidíš futuristický svet podzemných beštiálnych zápasov.

Zaujme ťa dizajn príšer, robotov či vizuál plný neónových farieb. Nechýbajú ani šteklivé sexuálne scény a dejové zvraty. Rovnako ako Suits, aj tento príbeh by si zaslúžil celovečerné spracovanie. 

Love Death Robots Najlepšie epizódy Netflix
Zdroj: Netflix
Anketa:
Ktorá séria mala najlepšie časti?
Prvá séria
Druhá séria
Tretia séria
Prvá séria
89 %
Druhá séria
4 %
Tretia séria
7 %

8. Good Hunting (réžia: Oliver Thomas, dĺžka: 17 minút)

Domov
Zdieľať
Diskusia