Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. mája 2022, 17:30
Čas čítania 4:31
Richard Balog

Tag Heuer, Hublot alebo Louis Vuitton. Ktoré luxusné smart hodinky stoja za pozornosť?

Tag Heuer, Hublot alebo Louis Vuitton. Ktoré luxusné smart hodinky stoja za pozornosť?
Zdroj: Hublot
MÓDA HODINKY
Uložiť Uložené

Doplníš svoju zbierku hodiniek o inteligentné vyhotovenie spod rúk švajčiarskych majstrov, alebo siahneš po modeli z dielní známeho módneho domu?

Apple Watch sú super a ponúkajú skvelý pomer ceny a výkonu, ale má ich každý. Rovnako zaujímavé sú aj modely s logom značky Garmin,  ale v prípade, že hľadáš výnimočné smart hodinky, pokračuj v čítaní. 

Poprední hráči na trhu s prémiovými hodinkami alebo s luxusnou módou postupne predstavujú vlastnú víziu o inteligentných hodinkách. Výmenou za vyššiu cenu získaš prísľub invencie, špičkové materiály, vzácnosť a v neposlednom rade istotu elitného mena na ciferníku.

Automatické modely sú stále najlepšou voľbou a investíciou, no ak miluješ nové technológie v kombinácii s overenými postupmi, skús objaviť atraktívny svet smart variantov. Nižšie nájdeš bližší pohľad na najzaujímavejšie inteligentné hodinky spod rúk švajčiarskych majstrov aj na nádherné vyhotovenie s monogramom módneho domu Louis Vuitton. 

Luxusný tovar väčšinou nemá lehotu platnosti, ale v prípade inteligentných hodiniek musíš počítať s príchodom novej generácie, ktorá ponúkne lepšiu funkčnosť či vyšší výkon. Ide o rovnakú rovnicu ako v prípade mobilných telefónov alebo počítačov. Ich nákup si dobre premysli. 

Odporúčané
Široké, rifľové alebo basketbalové? Spoznaj trendy šortiek na rok 2022 Široké, rifľové alebo basketbalové? Spoznaj trendy šortiek na rok 2022 17. mája 2022, 15:30

Tag Heuer Connected Calibre E4

Značka Tag Heuer je na trhu viac ako 160 rokov a patrí medzi popredných švajčiarskych výrobcov hodiniek, ktoré obdivuje celý svet. Vedenie firmy predstavilo model Connected Calibre E4 v marci tohto roku a ide o šiestu generáciu inteligentných hodiniek s logom Tag Heuer na ciferníku. Prvý model predstavili v roku 2015.

Majstri hodinári vo švajčiarskych dielňach zúročili pri tvorbe návrhov všetky skúsenosti a výsledkom je esteticky aj funkčne perfektné dielo, ktoré nebudeš chcieť zložiť z ruky. Nezáleží na tom, či plánuješ ísť do kancelárie, do posilňovne alebo do baru s priateľmi. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by TAG Heuer (@tagheuer)

Model Connected Calibre E4 je dostupný v dvoch veľkostiach s jedenástimi rozličnými ciferníkmi, spomedzi ktorých si príde na svoje každý. Hodinky sú vyzbrojené ultraodolným zafírovým sklom, tenkým keramickým telom, HD rozlíšením, ergonomickými kovovými tlačidlami, množstvom remienkov a v neposlednom rade batériou, ktorá má o 30 % vyššiu kapacitu oproti svojmu predchodcovi. 

Cena sa začína na sume 1 700 eur za základný model a v závislosti od veľkosti ciferníka a úpravy sa môže vyšplhať na 2 400 eur. 

Tag Heuer Connected Calibre E4
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by TAG Heuer (@tagheuer)


Louis Vuitton Tambour Horizon Light Up 

Svetu inteligentných hodiniek podľahlo aj vedenie spoločnosti Louis Vuitton, ktorá má v portfóliu tento nádherný model. My sme sa zaľúbili na prvý pohľad a čo ty? 

Tambour Horizon Light Up je podľa tvorcov spojením umenia a technológií. Operačný systém týchto smart hodiniek je vyrobený na mieru pre francúzsky módny dom a poskytuje vysoko intuitívne ovládanie na atraktívnom digitálnom displeji zo zafírového skla. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Louis Vuitton (@louisvuitton)

Vzhľad modelu Tambour nie je žiadna novinka a dominantný je predovšetkým vypuklý profil puzdra, vďaka ktorému získaš pocit nekonečnej obrazovky. AMOLED dotykový displej má priemer tri centimetre a odolnosť voči vode je do 30 metrov. Hodinky sú plne kompatibilné s operačným systémom Android aj iOS. 

Čerešničkou na torte je 24 LED svetiel nad hladkým okrajom puzdra s monogramom, ktoré vytvárajú fascinujúcu svetelnú šou v tme vždy, keď sú hodinky aktivované. Cena za jednotlivé vyhotovenia modelu Tambour Horizon Light Up sa pohybuje od 2 870 eur v závislosti od zvolených materiálov. 

Vyskúšať si ich môžeš v predajniach Louis Vuitton vo Viedni, v Prahe alebo v Budapešti. 

Louis Vuitton Tambour Horizon Light Up
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Louis Vuitton (@louisvuitton)


  Hublot Big Bang E

Švajčiarsku spoločnosť Hublot považujeme za priekopníka vo svete luxusných automatických hodiniek a pozitívne hodnotíme aj záujem značky o nové technológie ako v prípade inteligentného vyhotovenia modelu Big Bang. 

Smart variant najznámejšieho tvaru od značky Hublot je dostupný v siedmich rozličných úpravach, spomedzi ktorých nás najviac zaujal ikonický keramický model s priemerom 42 milimetrov. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Hublot (@hublot)

Smart hodinky Hublot Big Bang E sú podľa slov tvorcov spojením tradícií a inovácií, najmodernejších materiálov a najnovších digitálnych technológií. Pod pevným telom a zafírovým sklom sa ukrýva operačný systém od spoločnosti Google, ktorý so sebou prináša Google Assistant, Google Pay a množstvo ďalších aplikácií, vďaka ktorým budeš mať prehľad nielen o čase. Odolnosť voči vode je do 30 metrov, respektíve do tlaku 3 atmosfér. 

Tento moderný kúsok je plný sofistikovanosti a pokročilých technológií, ktoré dokonale zapadajú do hodinárskej tradície spoločnosti Hublot. Cena za keramické vyhotovenie modelu Big Bang E Connected je 5 700 eur. 

Hublot Big Bang E Connected
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Hublot (@hublot)


Frederique Constant Gents Vitality

Náš predposledný výber padol na značku Frederique Constant so sídlom v Ženeve, ktorá nie je rozšírená podobne ako vyššie uvedení výrobcovia, ale stojí za pozornosť. Hlavným zameraním švajčiarskej značky sú automatické modely so subtílnym oceľovým telom, ale majstri hodinári vstúpili aj do sveta inteligentných hodiniek a išlo o správny krok.

Dôkazom sú vyhotovenia modelu s názvom Gents Vitality, ktoré sú určené pre mužov a očaria svojou ľahkosťou a eleganciou. Podľa slov tvorcov ide o spojenie toho najlepšieho z oboch svetov. Hodinky sú plne kompatibilné s operačným systémom Android aj iOS. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Frederique Constant (@frederiqueconstant)

Smart hodinky Frederique Constant Gents Vitality sú dostupné od 895 eur za základný model s koženým remienkom. Oceľové vyhotovenie s modrým ciferníkom, ktorý má priemer 42 milimetrov, stojí 995 eur. Cena za tmavosivý variant s látkovým remienkom predstavuje 1 050 eur. Ak by sme si mali vybrať len jeden model, išlo by o posledný uvedený. 

Frederique Constant Gents Vitality
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Frederique Constant (@frederiqueconstant)


Tissot T-Touch Connect Solar

Záver článku si pre seba získal model inteligentných hodiniek s názvom T-Touch Connect Solar od jednej z najznámejších švajčiarskych značiek, ktorá ponúka skvelý pomer medzi cenou a výkonom svojich produktov. 

Majstri hodinári v laboratóriu značky Tissot vytvorili sofistikované dielo s váhou 92 gramov, ktoré využíva slnečnú energiu aj batériu Renata ICR2430. Solárne senzory sú umiestnené na ciferníku hodiniek a zachytávajú svetlo, ktoré sa ukladá do akumulátora. Táto udržateľná technológia umožňuje spoločnosti Tissot vytvárať hodinky, ktoré fungujú niekoľko mesiacov bez potreby dobíjania.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by TISSOT (@tissot_official)

Vedenie značky Tissot predstavilo prvé dotykové hodinky pred dvadsiatimi rokmi a inžinieri vyvinuli technológiu s názvom Tactile v priebehu posledných rokov do dokonalosti. Ponúka celý rad funkcií vrátane kompasu, výškomeru, počasia, budíka, a to všetko bez množstva tlačidiel zložitých podponúk. 

Tissot T-Touch Connect Solar nie sú klasické smart hodinky, ale stoja za pozornosť. Dostupné sú v rôznych farebných vyhotoveniach s oceľovým aj s gumeným remienkom. Odolnosť voči vode je do hĺbky 100 metrov, respektíve do výšky tlaku 10 atmosfér. Cena je 1 125 eur. 

Tissot T-Touch Connect Solar
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by TISSOT (@tissot_official)

Pozornosť a čestné uznanie si zaslúžia aj modely inteligentných hodiniek od značiek Montblanc, Breitling alebo Ressence, ktorých cena ti vyrazí dych. 
Odporúčané
Aktualizuj svoj šatník o najčerstvejšie tričká s krátkymi rukávmi od značiek Carhartt WIP, Heron Preston alebo MISBHV   Aktualizuj svoj šatník o najčerstvejšie tričká s krátkymi rukávmi od značiek Carhartt WIP, Heron Preston alebo MISBHV 21. mája 2022, 11:30
Domov
Zdieľať
Diskusia