Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. mája 2022, 20:00
Čas čítania 1:54
Ivan Koribanič

TOP 3 v utorok: Zelenskyj sa prihovoril slovenským poslancom, čaká nás prvý tropický deň a v Košiciach vyčíňajú mladí bitkári

TOP 3 v utorok: Zelenskyj sa prihovoril slovenským poslancom, čaká nás prvý tropický deň a v Košiciach vyčíňajú mladí bitkári
Zdroj: TASR
ZAUJÍMAVOSTI TOP 3 REFRESHER ČLÁNKY
Uložiť Uložené

Utorok priniesol ďalšie zaujímavé správy. Prehľad tých najpodstatnejších nájdeš tu.

Zelenskyj sa prihovoril slovenským poslancom

Sloboda bez sily je márna. Takto začal svoj prejav v slovenskom parlamente ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, ktorý sa z Kyjeva prostredníctvom telemosta pripojil k zasadnutiu Národnej rady.

Slovensku hneď v úvode poďakoval za to, ako sa k Ukrajine postavilo už dávno pred vypuknutím vojny. „Ostatné krajiny by sa od vás mohli učiť, ceníme si vašu solidaritu,“ odkázal Zelenskyj. Príhovor odignorovali poslanci Republiky a väčšina Smeru, v sále nebol ani Robert Fico. Kotlebovci sa zdvihli a odišli počas prejavu.

Zelenskyj ocenil, že premiér Eduard Heger vycestoval do Kyjeva, aby na vlastné oči videl, čo za sebou zanechala ruská armáda.

„Premiér Heger bol jedným z našich prvých zahraničných priateľov, ktorí videli predmestie Kyjeva, a na vlastné oči videl, čo urobili ruskí okupanti,“ uznanlivo skonštatoval ukrajinský líder. „Vážime si život, vážime si práva človeka, hranice a slobodu,“ uviedol krátko predtým.

Celý článok si môžeš prečítať tu.

NRSR
Zdroj: TASR

Čaká nás prvý tropický deň

Slovenský hydrometeorologický ústav očakáva vo štvrtok prvý tropický deň v tomto roku, informuje na svojom Facebooku.

„Traja ,zmrznutí‘ v tomto roku studené počasie neprinesú,“ vysvetľuje SHMÚ na úvod. Podľa meteorológov začne od zajtrajšieho dňa prúdiť na Slovensko veľmi teplý vzduch, ktorý je pôvodom tropický. Na naše územie bude prúdiť od juhozápadu, respektíve od západu.

 
Teplota by v stredu podľa SHMÚ mohla dosiahnuť až 29 stupňov Celzia. Vyvrcholenie má prísť vo štvrtok, čo v praxi bude znamenať teplotu až 31 stupňov. Toto číslo však môžu očakávať ľudia najmä z juhu Slovenska.

Celý článok si môžeš prečítať tu.

priatelia, zábava, slnko, leto
Zdroj: Unsplash/Helena Lopes

V Košiciach vyčíňajú mladí bitkári

Opreli si mobil, zapli nahrávanie a s nadšením v hlase sa vybrali zmlátiť nič netušiaceho pána stojaceho obďaleč. Dvaja chlapci, ktorých na sociálnych sieťach identifikovali ako 15- a 16-ročného Patrika s Nikolasom, sú vraj v Košiciach známa firma. Polícia však zatiaľ osoby nestotožnila. 

Odporúčané
Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov 8. novembra 2022, 20:00

V posledných mesiacoch vyhľadávali násilie, svoje bitky si nahrávali na mobilné telefóny a videá následne zdieľali medzi sebou, ale pravdepodobne aj s ostatnými kamarátmi. 

Z videí, ktoré má k dispozícii aj naša redakcia, vyplýva, že dvojica tínedžerov sa neštítila bezdôvodne útočiť nielen na nevinných starších ľudí, ale pravidelne sa dostávala do konfliktov aj so svojimi rovesníkmi. Na nahrávkach chlapci udierajú neznámu osobu do hlavy, kopú chlapcovi do hrude či udierajú chlapca na zastávke.

Netrvalo dlho, kým si videá na sociálnych sieťach všimla polícia. Košická polícia momentálne „vec preveruje ako podozrenie z trestného činu výtržníctva“.

„Nie je vylúčené, že po vyhodnotení všetkých dôkazových materiálov a vykonaní všetkých úkonov smerujúcich k zisteniu totožnosti osôb zachytených na videozázname dôjde v tomto prípade k zmene právnej kvalifikácie,“ konštatuje polícia v statuse.

Celý článok si môžeš prečítať tu.

bitka, košice
Zdroj: Reprofoto/Instagram

Instagramový post dňa

Vychádzajúca hviezda a stále iba 21-ročný útočník Erling Haaland oficiálne prestúpil do Manchestru City. Klub to potvrdil na svojom Instagrame.


Jeden z najpoprednejších športových novinárov Fabrizio Romano uviedol, že Nór by mal v Manchestri zarobiť 375-tisíc libier týždenne. Rovnaký plat pritom v klube poberá napríklad záložník Kevin de Bruyne.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Manchester City (@mancity)

Domov
Zdieľať
Diskusia